Ο Έλον Μασκ κατέληξε σε συμφωνία και αγόρασε το Twitter για περίπου 44 δισεκατομμύρια δολάρια τη Δευτέρα, υποσχόμενος μια πιο επιεική επαφή με την εποπτεία περιεχομένου στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ ο ίδιος επιτίθεται στους επικριτές του και εκφράζει απόψεις για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla είπε ότι ήθελε να κατέχει και να ιδιωτικοποιήσει το Twitter επειδή πιστεύει ότι δεν ανταποκρίνεται στις δυνατότητές του ως πλατφόρμα για την ελευθερία του λόγου. Ο Έλον Μασκ ανέφερε σε κοινή δήλωση με το Twitter ότι θέλει να κάνει την υπηρεσία «καλύτερη από ποτέ» με νέες δυνατότητες, ενώ παράλληλα θα απαλλαγεί από τους spam λογαριασμούς και θα κάνει τους αλγόριθμούς της, σύμφωνα με το AP, ανοιχτούς στο κοινό για να αυξήσει την εμπιστοσύνη.

«Η ελευθερία του λόγου είναι το θεμέλιο μιας λειτουργικής δημοκρατίας και το Twitter είναι η ψηφιακή πλατεία της πόλης όπου συζητούνται ζητήματα ζωτικής σημασίας για το μέλλον της ανθρωπότητας», είπε ο 50χρονος Μασκ, προσθέτοντας καρδιές, αστέρια και emoji πυραύλων σε ένα tweet.

Η πιο απρόσκοπτη προσέγγιση της εποπτείας περιεχομένου που οραματίζεται ο Μασκ έχει ανησυχήσει πολλούς χρήστες ότι η πλατφόρμα θα γίνει περισσότερο καταφύγιο παραπληροφόρησης, ρητορικής μίσους και εκφοβισμού, κάτι για το οποίο έχει εργαστεί σκληρά τα τελευταία χρόνια για να μετριάσει. Οι αναλυτές της Wall Street είπαν ότι αν πάει πολύ μακριά, θα μπορούσε επίσης να αποξενώσει τους διαφημιστές.

Ο Έλον Μασκ δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι είχε προσφέρει χρηματοδότηση 46,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να αγοράσει το Twitter, ασκώντας πίεση στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας να διαπραγματευτεί για μια συμφωνία. Το Twitter είπε ότι η συναλλαγή εγκρίθηκε ομόφωνα από το διοικητικό συμβούλιο του και αναμένεται να κλείσει το 2022, εν αναμονή της ρυθμιστικής υπογραφής και της έγκρισης των μετόχων.

Οι μετοχές της Twitter Inc. αυξήθηκαν περισσότερο από 5% τη Δευτέρα -στα 51,70 δολάρια ανά μετοχή. Τις τελευταίες εβδομάδες, πρότεινε χαλάρωση των περιορισμών περιεχομένου στο Twitter -όπως οι κανόνες που ανέστειλαν τον λογαριασμό του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ-, απαλλάσσοντας την πλατφόρμα από ψεύτικους λογαριασμούς «spambot» και απομακρύνοντας τη διαφήμιση ως το κύριο μοντέλο εσόδων της. Ο Μασκ πιστεύει ότι μπορεί να αυξήσει τα έσοδα μέσω συνδρομών που προσφέρουν στους πελάτες που πληρώνουν μια καλύτερη εμπειρία, πιθανώς ακόμη και μια έκδοση του Twitter χωρίς διαφημίσεις.

έλον μασκ
«Δεν θα είναι τέλειο αλλά νομίζω ότι θέλουμε να έχουμε πραγματικά την αντίληψη και την πραγματικότητα ότι ο λόγος θα είναι όσο το δυνατόν πιο ελεύθερος»

Μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας, η NAACP δημοσίευσε μια δήλωση καλώντας τον Μασκ να μην επιτρέψει στον Τραμπ να επιστρέψει στην πλατφόρμα. «Μην επιτρέψετε στο Twitter να γίνει πιάτο πετρών για ρητορική μίσους ή ψέματα που ανατρέπουν τη δημοκρατία μας».

Ορισμένοι χρήστες ανέφεραν τη Δευτέρα ότι σχεδίαζαν να εγκαταλείψουν την πλατφόρμα εάν την αναλάβει ο Μασκ. «Ελπίζω ότι ακόμη και οι χειρότεροι επικριτές μου θα παραμείνουν στο Twitter, γιατί αυτό σημαίνει ελευθερία του λόγου».

Ο εκτελεστικός διευθυντής του Twitter Παράγκ Αγκραουάλ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι το μέλλον του Twitter είναι αβέβαιο μετά την εξαγορά της από τον Έλον Μασκ. Δήλωσε ακόμα στους εργαζόμενους ότι δεν υπάρχουν πλάνα για απολύσεις, ενώ ο Μπρετ Τέιλορ, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Twitter είχε ως στόχο να τους διαβεβαιώσει πως η συμφωνία με τον δισεκατομμυριούχο έδωσε προτεραιότητα στην «λειτουργική συνέχεια» μέχρι το κλείσιμο της συμφωνίας. «Νομίζω ότι αισθανόμαστε πολύ άνετα ότι προσφέρει σε αυτή την ομάδα την ικανότητα να συνεχίσει να κάνει την εταιρεία επιτυχή, μεταξύ της υπογραφής και του κλεισίματος της μεταβίβασης».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ