Το παγωτό πρωταγωνιστεί τους καλοκαιρινούς μήνες, ενώ οι πιο τολμηροί το προτιμούν και τον χειμώνα είτε μόνο του είτε με κάποιο γλυκό.

Σύμφωνα με έρευνα που έγινε, η Θεσσαλονίκη είναι η πόλη της χώρας μας που καταναλώνει το περισσότερο παγωτό. Η συμπρωτεύουσα έχει την πρωτιά στη μπουγάτσα, στα τρίγωνα Πανοράματος και τώρα και στο παγωτό.

«το ένα κιλό παγωτό δεν είναι η συνηθισμένη παραγγελία»

«Το παγωτό προτιμάται σε ποσοστό 80% σε σχέση με τα υπόλοιπα γλυκά το καλοκαίρι, σε όλες του τις μορφές από χύμα μέχρι παγωτό τούρτα, ξυλάκι, χωνάκι και η Θεσσαλονίκη συγκριτικά με το πληθυσμό της έχει τη μεγαλύτερη κατανάλωση παγωτού» ανέφερε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο Γιάννης Γλυκός πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Ζαχαροπλαστών Ελλάδος.

Η λίστα με τις προτιμήσεις του κόσμου συμπεριλαμβάνει τη σοκολάτα, που δίνει μάχη …μπολάκι με μπολάκι με το προφιτερόλ και «ακολουθούν με μεγάλη διάφορα τα λευκά γλυκά και ακόμη πιο πίσω στην κατάταξη τα σιροπιαστά, που θα πάρουν πάλι τα πάνω τους το χειμώνα», όπως λέει ο κ. Γλυκός.

Εξ αιτίας των νέων συνθηκών και των ανατιμήσεων σε αρκετά προϊόντα, η συγκεκριμένη αγορά επηρεάστηκε κι αυτή και «το ένα κιλό δεν είναι η συνηθισμένη παραγγελία», όπως λένε οι ζαχαροπλάστες, ενώ συρρικνωθήκαν οι μπάλες παγωτού με τις μερίδες να είναι μικρότερες ακόμη και στο κυπελάκι.

Ο κ. Γλυκός ωστόσο, ελπίζει να κρατηθεί ζωντανή η αγορά για να καταφέρουν τα ζαχαροπλαστεία να βγάλουν το καλοκαίρι κι όπως επισημαίνει μέχρι στιγμής προσπαθούν να απορροφούν τις ανατιμήσεις και να μην επιβαρύνουν με μεγάλες αυξήσεις τους λάτρεις παγωτού και γλυκού για να μην τους βγει ξινό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΠΑΓΩΤΟ

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ