Η τελετή έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο πραγματοποιήθηκε και σημαιοφόροι της ελληνικής παραολυμπιακής ομάδας είναι οι Αθανάσιος Κωνσταντινίδης και Αννα Ντέντα.

Από τις 24 Αυγούστου έως τις 5 Σεπτεμβρίου όπου και θα διεξαχθεί η διοργάνωση, θα συμμετάσχουν 44 Ελληνες αθλητές και αθλήτριες, αλλά και τέσσερις συνοδοί αθλητές, οι οποίοι θα αγωνιστούν σε 11 αθλήματα.

Στίβος, κολύμβηση, άρση βαρών σε πάγκο, μπότσια, ξιφασκία με αμαξίδιο, σκοποβολή, τοξοβολία, αντισφαίριση με αμαξίδιο, επιτραπέζια αντισφαίριση, ποδηλασία και τζούντο είναι τα αγωνίσματα στα οποία θα αγωνιστεί η ελληνική αποστολή.

Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες θα πραγματοποιηθούν κάτω από δύσκολες συνθήκες, αφού η κατάσταση της πανδημίας στην Ιαπωνία έχει ενταθεί με πολλά νοσοκομεία να είναι γεμάτα. Μάλιστα, οι αρχές ζήτησαν από τα νοσοκομεία του Τόκιο να δεχτούν περισσότερους ασθενείς με Covid-19.

Την Τετάρτη 25 Αυγούστου 2021 θα ξεκινήσουν τρία αγωνίσματα. Η κολύμβηση, η ξιφασκία με αμαξίδιο και η επιτραπέζια αντισφαίριση με Έλληνες αθλητές.

Ο χρυσός Παραολυμπιονίκης του Ρίο, Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης, και ο κάτοχος τριών μεταλλίων σε Παραολυμπιακούς Αγώνες, Αριστείδης Μακροδημήτρης, αποτελούν οι δύο από τους τέσσερις Έλληνες αθλητές που θα αγωνιστούν στα προκριματικά της κολύμβησης αύριο και το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα διεξαχθούν οι τελικοί.

Ακόμη, στην ξιφασκία με αμαξίδιο -στη σπάθη Β’ κατηγορίας- αγωνίζεται ο ασημένιος Παραολυμπιονίκης του Ρίο, Πάνος Τριανταφύλλου, ενώ στην σπάθη Α’ η Βασίλη Ντούνη και στην επιτραπέζια αντισφαίριση ο Μάριος Χατζηκυριάκος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ