Την Τετάρτη το βράδυ πραγματοποιήθηκε η πρεμιέρα της εξαιρετικής παράστασης του Πέτρου Φιλιππίδη “Ο κατά φαντασίαν ασθενής” σε σκηνοθεσία του ίδιου στο Κατράκειο Θέατρο. Όπως ήταν φυσικό πλήθος επωνύμων έδωσαν το παρόν στην πρεμιέρα του αγαπητού ηθοποιού. Το καλοκαίρι άλλωστε είναι ιδανική περίοδος για εξαιρετικές θεατρικές βραδιές κάτω από το φως του φεγγαριού.

Ανάμεσα στους πρωταγωνιστές της παράστασης είναι η Μυρτώ Αλικάκη, ο Τάκης Παπαματθαίου, Τάσος Γιαννόπουλος, ο Αντίνοος Αλμπάνης, ο Ρένος Ρώτας, η Ιωάννα Ασημακοπούλου, η Νεφέλη Κουρή κ.α.

Οι επώνυμοι άρχισαν να φτάνουν από νωρίς στο Κατράκειο θέατρο για να απολαύσουν την παράσταση του Μολιέρου και στο τέλος καταχειροκρότησαν όλους τους ηθοποιούς για τις μοναδικές τους ερμηνείες.

Λίγα λόγια για την παράσταση

Ο Αργκάν είναι ένας υποχόνδριος, φιλάργυρος και αρρωστοφοβικός ηλικιωμένος, εξαρτημένος από τους γιατρούς και τα φάρμακα. Αισθάνεται συνεχώς ασθενής, αν και στην πραγματικότητα χαίρει άκρας υγείας! Αυτή η εμμονή του τον καθιστά εύκολο θύμα και οι γύρω του τον εκμεταλλεύονται. Μάλιστα, φτάνει στο σημείο να θέλει να παντρέψει την κόρη του, Ανζελίκ, με γιατρό προκειμένου να έχει δωρεάν ιατρική φροντίδα. Ο αδελφός του, όμως, σε συνεργασία με την υπηρέτρια του Αργκάν θα προσπαθήσουν να τον θεραπεύσουν από τις φαντασιοπληξίες του και ταυτόχρονα να τον οδηγήσουν να ανακαλύψει ποιος πραγματικά τον αγαπά και του είναι πιστός.

Ο Μολιέρος μέσα από τη συγκεκριμένη κωμωδία ασκεί με οξυδέρκεια κριτική στην κοινωνία και στα ήθη, στην ιατρική σοβαροφάνεια και στην απληστία, ενώ παράλληλα παρατηρεί την αιώνια διαμάχη των δύο φύλων για την «πρωτοκαθεδρία» μέσα στο σπίτι. Τέλος, κριτικάρει έντονα την τσαρλατάνικη ιατρική της εποχής του. Η ιδιαιτερότητα του έργου έγκειται και στο γεγονός ότι ο ίδιος ο Μολιέρος ερμήνευσε το ρόλο του Αργκάν και στην τέταρτη παράσταση του έργου, στις 17 Φεβρουαρίου 1673, κατέρρευσε με το κλείσιμο της αυλαίας, για να πεθάνει λίγο αργότερα σπίτι του.

Δείτε ποιοι επώνυμοι έδωσαν το παρόν στην πρεμιέρα του Πέτρου Φιλιππίδη:

Γιώργος Αγγελόπουλος-Πέτρος Φιλιππίδης

Σάσα Σταμάτη

Γιώργος Αγγελόπουλος

Βανέσα Αδαμοπούλου-Ιωάννης Παπαζήσης

Ταμίλα Κουλιέβα-Θανάσης Πατριαρχέας-Βίβιαν Δράκου

Σάσα Σταμάτη-Γιώργος Αγγελόπουλος

Αλέξανδρος Μπουρδούμης

Αθηνά Οικονομάκου

Δημήτρης Λαγούτης-Πέτρος Λαγούτης-Γιώργος Λαγούτης

Κλέλια Ανδριωλάτου

Ντόρα Μακρυγιάννη-Γιάννης Αθητάκης

Ταμίλα Κουλίεβα-Τάκης Παπαματθαίου

Ματθίλδη Μαγγίρα-Τάκης Παπαματθαίου-Θανάσης Ευθυμιάδης

Αθηνά Οικονομάκου-Νίκη Παλληκαράκη

Μυρτώ Αλικάκη-Ταμίλα Κουλίεβα

Πέτρος Φιλιππίδης-Ταμίλα Κουλίεβα

Σάσα Σταμάτη-Πέτρος Φιλιππίδης-Κατερίνα Κούκα

Πέτρος Λαγούτης-Μυρτώ Αλικάκη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ