Ο συγγραφέας Σαλμάν Ρουσντί παραμένει διασωληνωμένος, κινδυνεύει να χάσει την όραση από το ένα του μάτι, έχει υποστεί σοβαρή ζημιά στα νεύρα του ενός του χεριού και στο ήπαρ μετά την επίθεση που υπέστη με μαχαίρι χθες Παρασκευή, ανέφερε ο λογοτεχνικός πράκτοράς του, ο Άντριου Γουάιλι.

Ο Ρούσντι μαχαιρώθηκε «τουλάχιστον μία φορά στον λαιμό και τουλάχιστον μία φορά στην κοιλιά», δήλωσε η αστυνομία της Πολιτείας της Νέας Υόρκης σε συνέντευξη Τύπου, αφού ένας άνδρας, ο οποίος αργότερα αναγνωρίστηκε από την αστυνομία ως ο 24χρονος Χάντι Ματάρ, έσπευσε στη σκηνή της διάλεξης. και επιτέθηκε στον συγγραφέα των Satanic Verses και στον Ralph Henry Reese, ο οποίος υπέστη ελαφρύ τραυματισμό στο κεφάλι. Ο Ρούσντι μεταφέρθηκε με αεροπλάνο σε κοντινό νοσοκομείο.

Ο συγγραφέας Carl LeVan περιέγραψε τη σκηνή στο Twitter, σημειώνοντας ότι ο γνωστός συγγραφέας «μαχαιρώθηκε πολλές φορές προτού [ο] εισβολέας διωχθεί από την ασφάλεια» και το κοινό να απομακρυνθεί.

Αν και ο Rushdie έχει λάβει μεγάλη αναγνώριση για το έργο του, συμπεριλαμβανομένου ενός Βραβείου Booker για το μυθιστόρημά του Midnight’s Children του 1981, ο Ινδο-Βρετανός συγγραφέας έγινε γνωστός όταν το βιβλίο του The Satanic Verses το 1989 θεωρήθηκε ως βλασφημία από τον Ιρανό ηγέτη Αγιατολάχ Ruhollah Khomeini κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να εκδώσει διάταγμα για την εκτέλεσή του.

Ο Σαλμάν Ρούσντι έκτοτε παρέμενε αυτοεξόριστος αλλά απ’ ό,τι φαίνεται δεν κατόρθωσε να διαφυλάξει την ασφάλειά του για πολύ καιρό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ