Στις 12 το μεσημέρι τελέστηκε στη Μητρόπολη Αθηνών η εξόδιος ακολουθία για τον Χρήστο Σαρτζετάκη, ενώ σύμφωνα με ανακοίνωση από το γραφείο του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, λόγω των υγειονομικών μέτρων, η ταφή του έγινε στενό οικογενειακό κύκλο στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Ο Χρήστος Σαρτζετάκης  έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών την Πέμπτη 3/02/2022, ενώ νοσηλευόταν στο Λαϊκό Νοσοκομείο από τις 01/12/2021 και τελικά μετά από δύο μήνες κατέληξε από πνευμονική ανεπάρκεια.

Χρήστος Σαρτζετάκης

Ακόμα, με κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Εσωτερικών: Μάκη Βορίδη, Οικονομικών: Χρήστου Σταϊκούρα και Εθνικής Άμυνας: Νικόλαου Παναγιωτόπουλου, η κηδεία του Χρήστου Σαρτζετάκη είναι με δημόσια δαπάνη και αποφασίστηκε να αποδοθούν κατά την κηδεία του οι τιμές που επιβάλλονται σε αρχηγό κράτους, ως ελάχιστος φόρος τιμής για τις υπηρεσίες που προσέφερε.

Ο πολιτικός κόσμος έδωσε το “παρών” στη Μητρόπολη για να αποχαιρετήσει τον πρώην πρόεδρο της Δημοκρατίας ενώ ανάμεσά τους ο Προκόπης Παυλόπουλος, ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο Αλέξης Τσίπρας, ο Κώστας Μπακογιάννης, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, o Νίκος Ανδρουλάκης. Το Hello.gr και ο Άγγελος Λίγκας βρέθηκαν στο ύστατο χαίρε και κατέγραψαν φωτογραφικό υλικό και βίντεο.

«Αποχαιρετάμε σήμερα με συγκίνηση έναν άξιο λειτουργό της Δικαιοσύνης και αφοσιωμένο υπηρέτη της πατρίδας. Καλό του ταξίδι!», ανέφερε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και υπογράμμισε: «Η ηρωική φιγούρα του νεαρού ανακριτή με το καθαρό και αποφασισμένο βλέμμα πήρε τη θέση που της άξιζε στη σύγχρονη πολιτική μας ιστορία, τη λογοτεχνία, τον κινηματογράφο. Δίδαξε την αξία της προσωπικής ηθικής, της αμερόληπτης κρίσης και της άκαμπτης αντίστασης απέναντι σε κάθε πίεση, τιμώντας όχι μόνο το λειτούργημά του, αλλά την ίδια τη Δημοκρατία, ως μια κοινότητα δικαιοσύνης. Την αρετή του αυτή την πλήρωσε με βαρύ τίμημα στα χρόνια της Δικτατορίας. Απολύθηκε από το δικαστικό Σώμα, βασανίστηκε στο ΕΑΤ-ΕΣΑ και φυλακίστηκε χωρίς δίκη».

Ο Χρήστος Σαρτζετάκης απεβίωσε σε ηλικία 92 χρόνων

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ