Ο Σταύρος Νικόλαος Νιάρχος, εγγονός του εφοπλιστή Σταύρου Νιάρχου και πρωτότοκος γιος του Σπύρου Νιάρχου και της Δάφνης Γκίνες, συνελήφθη από τις μυστικές υπηρεσίες του Κονγκό όπου είχε πάει να κάνει ρεπορτάζ για λογαριασμό του περιοδικού The Nation όπου συνεργάζεται.

Ο 33χρονος Ελληνοαμερικανός δημοσιογράφος, Σταύρος Νικόλαος Νιάρχος συνελήφθη από τις μυστικές υπηρεσίες της Λαϊκής Δημοκρατίας, επειδή προσέγγισε ένοπλες οργανώσεις στα νοτιοανατολικά της χώρας.

Υψηλόβαθμος κυβερνητικός αξιωματούχος ανέφερε ότι ο Ελληνοαμερικανός δημοσιογράφος είχε έρθει σε επαφή με τοπικές ένοπλες οργανώσεις του Κονγκό, για αυτό και συνελήφθη και ανακρίνεται, μαζί με έναν Κονγκολέζο συνάδελφό του.

Τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο Σταύρος Νικόλαος Νιάρχος έχει μεταφερθεί στην πρωτεύουσα της χώρας και κρατείται από την υπηρεσία πληροφοριών ANR, κάτι που επιβεβαίωσε και ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος στο Γαλλικό Πρακτορείο και επισήμανε ότι ο δημοσιογράφος έχει ήδη δεχθεί επίσκεψη από την Αμερικανίδα πρόξενο και μπορεί να αφεθεί ελεύθερος αύριο κιόλας, αφού οι τοπικές αρχές «δεν έχουν κανένα συμφέρον να τον κρατούν».

Σημειώνεται ότι, ο Σταύρος Νικόλαος Νιάρχος είχε πάει στο Κονγκό για να κάνει ρεπορτάζ για την προστασία της φύσης, της οικονομίας και του πολιτισμού, για λογαριασμό του περιοδικού The Nation, όπως αναφέρει η επίσημη διαπίστευσή του.

«η ANR τον μετέφερε στην Κινσάσα για να τον ανακρίνει για τις στενές επαφές του με ένοπλες ομάδες, ιδίως με τους Μπακάτα Κατάνγκα», πρόσθεσε η ίδια πηγή.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΣΥΛΛΗΨΗ

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ