Η Νατάσα Παζαΐτη και ο Κώστας Καραμανλής έδωσαν το «παρών» στην εκδήλωση για τη μνήμη του Γιάννη Κεφαλογιάννη, ο οποίος γεννήθηκε στα Ανώγεια Ρεθύμνου στις 6 Δεκεμβρίου του 1932 και έφυγε από τη ζωή το 2012, με τον πρώην πρωθυπουργό να δίνει μια συγκινητική ομιλία, όντας ο κεντρικός ομιλητής. Μάλιστα στην εκδήλωση μίλησε η κόρη του αείμνηστου πολιτικού, Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία ήταν εμφανώς συγκινημένη.

Ο Γιώργος Βουλγαράκης μοιράστηκε φωτογραφιες με τον Κώστα Καραμανλή και τη Νατάσα Παζαΐτη και μάλιστα η εμφάνισή της ξεχώρισε. Η ίδια επέλεξε να περάσει το κρητικό σαρίκι γύρω από τους ώμους της. «Συγκινητική η εκδήλωση μνήμης για τα 10 χρόνια από το θάνατο του σπουδαίου Κρητικού Γιάννη Κεφαλογιάννη. Συγκλονιστική η ομιλία του Κώστα Καραμανλή», ανέφερε ο Γιώργος Βουλγαράκης.

H κόρη του εκλιπόντος και βουλευτής των Α’ Αθηνών, Όλγα Κεφαλογιάννη, έδωσε επίσης ομιλία και συγκίνησε τους Ανωγειανούς. «Ο πατέρας μας, μας δίδαξε αρχές και αξίες, να ειμαστε περηφανες για την καταγωγή μας και να προσφέρουμε στο σύνολο», ανέφερε μεταξύ άλλων. «Πορεύτηκε με όραμα, πίστη, πάθος, όλα  συνωνυμα της ισχυρής του προσωπικοτητας», τόνισε.

Όλγα Κεφαλογιάννη

«Νιώθω μεγάλη συγκίνηση που βρίσκομαι σήμερα εδώ, σε αυτόν το μοναδικό χώρο. Νιώθω τιμή που βρίσκομαι αναμεσά σας. Ανάμεσα σε όλους και όλες εσάς που μοιραζόμαστε τις ίδιες ρίζες. Τις ίδιες αξίες. Τα ίδια ιδανικά. Νιώθω τιμή που βρίσκομαι στην πατρίδα μου. Στον τόπο που γεννήθηκε,
μεγάλωσε και πολιτεύτηκε ο Ιωάννης Κεφαλογιάννης. Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τον Δήμαρχο Ανωγείων Σωκράτη Κεφαλογιάννη, για την πρωτοβουλία αυτής της ξεχωριστής εκδήλωσης,
στη μνήμη του Ιωάννη Κεφαλογιάννη, με αφορμή τη συμπλήρωση 10 ετών από τότε που έφυγε από κοντά μας. Να ευχαριστήσω ιδιαίτερα, μέσα από την καρδιά μου, τον πρώην πρωθυπουργό, τον Πρόεδρο Κώστα Καραμανλή, που τιμά τη σημερινή εκδήλωση ως κεντρικός ομιλητής. Η παρουσία του, ο λόγος, το ήθος του, προσδίδουν μια μοναδική αξία στη συνάντησή μας. Αποτελούν ένα διαρκές σημείο αναφοράς. Υπενθυμίζουν μια σχέση εμπιστοσύνης και αποδοχής, που αγγίζει την πλειοψηφία των Ελλήνων. Είναι γνωστό ότι με τον Γιάννη Κεφαλογιάννη τους συνέδεαν στενοί δεσμοί φιλίας,
εκτίμησης και αλληλοσεβασμού. Μα πάνω από όλα τους συνέδεε ένας ακόμα ισχυρός δεσμός.

Η βαθιά τους αγάπη για την πατρίδα και τον ελληνικό λαό. Γι’ αυτό άλλωστε, ο πάντα διορατικός Ιωάννης Κεφαλογιάννης, πίστεψε, πρότεινε και στήριξε το 1997, την ανάδειξη του Κώστα Καραμανλή ως προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Και δικαιώθηκε απόλυτα για αυτή του την πολιτική. Θα πρέπει όμως να ευχαριστήσω όλους και όλες εσάς, που ανταποκριθήκατε σε αυτό το κάλεσμα τιμής. Γιατί εσείς, είστε η ζωντανή μνήμη, του ανθρώπου που με κάθε τρόπο, ως γιατρός, βουλευτής, υπουργός, υπηρέτησε και τίμησε τον λαό και τον τόπο του. Χτίζοντας μία πανίσχυρη σχέση σεβασμού και αφοσίωσης. Εσείς, είστε αυτοί που γνωρίζετε καλύτερα απ’ όλους… Την πορεία, το έργο, το πάθος, την προσφορά του. Γνωρίζετε ότι από τις 11 Μαΐου του 1958, την ημέρα που οι πολίτες του Νομού Ρεθύμνης εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους τον Ιωάννη Κεφαλογιάννη, εκείνος δεν σταμάτησε ούτε στιγμή, να δίνει ανένδοτες πολιτικές μάχες… Μάχες – σταθμούς για την πατρίδα και τη Δημοκρατία.
Για το κοινό καλό του τόπου του και του συνόλου του ελληνικού λαού.

Ως βουλευτής 14ων συναπτών κοινοβουλευτικών θητειών και ως υπουργός των κυβερνήσεων της παράταξής μας, πορεύθηκε πάντα με όραμα, πίστη και πάθος. Συνώνυμα της ισχυρής του προσωπικότητάς. Απόλυτα ευθυγραμμισμένος, με τη συνέπεια και την υπευθυνότητα που τον διέκριναν. Μα πάνω από όλα σταθερός στις ηθικές του αξίες, για αλληλεγγύη, δικαιοσύνη, πρόοδο και προκοπή. Αξίες με τις οποίες περιέβαλλε και την πολυαγαπημένη του οικογένεια. Τη σύζυγό του Ελένη και εμάς, τις τρείς του κόρες. Θέλοντας πάντα να πορευτούμε στη ζωή μας με εφόδια τη μόρφωση,
τη συγκρότηση και την εντιμότητa. Ως πατέρας, μας δίδαξε τον σεβασμό με αυστηρότητα,
αλλά πάντα με απεριόριστη στοργικότητα και αγάπη. Η ζωή του Ιωάννη Κεφαλογιάννη είχε ως επίκεντρο τον άνθρωπο. Γι’ αυτό και παρά τη μεγάλη πολιτική του διαδρομή, παρέμεινε ο γιατρός που νοιαζόταν για τον συνάνθρωπο του. Παρέμεινε, επίσης, αμετακίνητα, βαθιά δημοκράτης, αφοσιωμένος στις αρχές και τις αξίες της παράταξης την οποία πίστευε και αγαπούσε. Πρώτα της ΕΡΕ και κατόπιν, μεταπολιτευτικά, της ΝΔ, ακολουθώντας πάντα και συνειδητά τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και τις αξίες του. Γιατί ήταν απόλυτα βέβαιος, ότι αυτές οι αξίες, ήταν είναι και θα είναι πάντα η μόνη εγγύηση για την ανάπτυξη, τη δικαιοσύνη, την πρόοδο και την ευημερία του τόπου.

Είναι οι ίδιες, διαχρονικές αξίες γύρω από τις οποίες συγκροτείται και το σύγχρονο όραμα της κεντροδεξιάς παράταξης. Για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις νέες, σύνθετες προκλήσεις. Μέσα σε ένα περιβάλλον παγκόσμιας αποσταθεροποίησης, θα πρέπει να δείξουμε ισχυρά αντανακλαστικά, πάντοτε όμως με επίκεντρο τον άνθρωπο. Γιατί αυτή είναι η παράταξη μας. Είναι ο εκφραστής όλων των δημιουργικών δυνάμεων της ελληνικής κοινωνίας. Ο υπερασπιστής της συλλογικής αλληλεγγύης, ο θεματοφύλακας του κοινωνικού κράτους, ο εγγυητής του κράτους δικαίου. Είναι η δύναμη της προόδου και της ευημερίας. Ο αμετακίνητος εκφραστής του ευρωπαϊκού προσανατολισμού της χώρας. Όπως αυτός διατυπώθηκε από τον ιδρυτή Κωνσταντίνο Καραμανλή, και όπως αυτός ορίζεται σήμερα, μέσα στις νέες, επικίνδυνες συνθήκες ανακατάταξης. Θα πρέπει λοιπόν, να στεκόμαστε διαρκώς στο ύψος των περιστάσεων. Να τολμάμε να κοιτάμε πάντα στα μάτια τον ελληνικό λαό. Προστατεύοντας πάνω από όλα, τους θεσμούς της Δημοκρατίας και του κράτους δικαίου. Γιατί μόνο έτσι μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο αύριο. Γιατί δεν υπάρχει άλλος δρόμος για να κοιτάξουμε το μέλλον με αισιοδοξία», ανέφερε μεταξύ άλλων η Όλγα Κεφαλογιάννη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ