Οι πυρκαγιές που πλήττουν τη χώρα μας καταστροφικές και σκορπίζουν ανείπωτη θλίψη. Για έκτη μέρα συνεχίζει να καίει ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη, με τους πυροσβέστες να δίνουν μεγάλη μάχη για να την περιορίσουν.Το 112 έχει στείλει προειδοποιητικά μηνύματα στους κατοίκους για να βρίσκονται σε ετοιμότητα ώστε εάν χρειαστεί αν εκκενώσουν τους οικισμούς.

Έκταση μεγαλύτερη των 617.000 στρεμμάτων είχε κατακάψει μέχρι χθες το μεσημέρι (23/8) η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το Σάββατο (19/8) στην περιοχή Μελίας Έβρου, με βάση τις πιο πρόσφατες εικόνες υψηλής ανάλυσης του περιβαλλοντικού δορυφόρου Sentinel-2, που ανέλυσε η υπηρεσία χαρτογράφησης καμένων εκτάσεων του Εθνικού Παρατηρητηρίου Δασικών Πυρκαγιών (ΕπαΔαΠ), η οποία υλοποιείται από το εργαστήριο Δασικής Διαχειριστικής και Τηλεπισκόπησης του Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του ΑΠΘ.

Τεράστια μάχη δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις για να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο που καίει στην Πάρνηθα ενώ στη μάχη συνδράμουν και τα εναέρια μέσα με το πρώτο φως της ημέρας, με 6 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα (εκ των οποίων το ένα είναι συντονιστικό) να επιχειρούν.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μάλιστα ευχαρίστησε τους ξένους συμμάχους και εταίρους για τη βοήθειά τους, κοινοποιώντας σχετικό tweet το οποίο η Μαρέβα Μητσοτάκη αναδημοσίευσε στο instagram.

«Καθώς η Ελλάδα παλεύει ενάντια στις δύσκολες πυρκαγιές, οι πυροσβέστες μας, οι πιλότοι και οι άνδρες και οι γυναίκες της αστυνομίας εργάζονται ακούραστα για να προστατεύσουν ζωές, περιουσίες και τα δάση μας. Αλλά δεν είναι μόνοι. Δίπλα τους στέκονται οι εταίροι και οι σύμμαχοί μας. Είμαστε ευγνώμονες για τη βοήθειά σας», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μαρέβα Μητσοτάκη πυρκαγιές

Η Μαρέβα Μητσοτάκη είναι πολύ ευαισθητοποιημένη καθώς προχωρά σε σχετικές κοινοποιήσεις για την τόσο κρίσιμη κατάσταση που βιώνει ξανά η Ελλάδα με τις πυρκαγιές να την καίνε.

Κεντρική εικόνα: NDP

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ