Μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη χώρα τους για να σωθούν. Ανάμεσά τους και η Ουκρανή τραγουδίστρια Τζαμάλα, η οποία κέρδισε τον διαγωνισμό το 2016.

Η Τζαμάλα έφυγε με τα δύο παιδιά της για την Τουρκία, ενώ ο σύζυγός της έμεινε πίσω. Η τραγουδίστρια μίλησε στην εκπομπή ¨Πάμε Δανάη” περιγράφοντας όσα έζησε.

«Αυτό που συμβαίνει στο σπίτι μας δεν είναι απλά μια κρίση. Δεν είναι μια στρατιωτική επιχείρηση. Είναι πόλεμος πλήρους κλίμακας. Βίαιος, σκληρός, αιματηρός και άδικος. Ανεξάρτητα από πόσες προειδοποιήσεις είχαμε ακούσει, δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε πως κάτι τόσο σκληρό θα μπορούσε να συμβεί στο κέντρο της Ευρώπη τον 21ο αιώνα», δήλωσε με θλίψη.

«Στις 5 το πρωί στις 24 Φεβρουαρίου, η Ρωσία ξεκίνησε μια βάρβαρη επίθεση στην Ουκρανία. Μετά την πρώτη σειρήνα αεροπορικής επιδρομής, και την έκρηξη στο Κίεβο, έτρεξα μαζί μου με τα παιδιά στο καταφύγιο. Αντιμετώπισα μια από πιο τις δύσκολες αποφάσεις της ζωής μου, να εγκαταλείψω το σπίτι μου», προσέθεσε και εξομολογήθηκε ότι βρέθηκε στο Τσέρνομπιλ κι έπειτα στα σύνορα της Ρουμανίας.

Ο σύζυγός της παραμένει στην Ουκρανία προστατεύοντας τη χώρα και δημιούργησε εθελοντική οργάνωση για να βοηθήσει γυναίκες και παιδιά. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο σπίτι της αδερφής της στην Κωνσταντινούπολη. Οι συγγενείς της που έμεινα πίσω, ανέφερε ότι πεινούν, αντιμετωπίζουν δυσκολίες και καμία πρόσβαση στο διαδίκτυο ή το ρεύμα. «Οι γιοι μου είναι γενναίοι γιατί βοήθησαν τη μανούλα τους σε όλο αυτό», υπογράμμισε η Τζαμάλα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ, ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ