Οι καταστροφικές πυρκαγιές που συνεχίζουν να μαίνονται σε Έβρο και Πάρνηθα δοκιμάζουν τις αντοχές του κρατικού μηχανισμού και θέτουν ερωτήματα ως προς τη δυνατότητα αντιμετώπισης των πύρινων μετώπων.

Από τα ξημερώματα του Σαββάτου εκδηλώθηκαν στη χώρα 300 εστίες φωτιάς, με 93 εξ αυτών να ξεσπούν μόνο το τελευταίο 24ωρο, την ώρα που επικρατούν ακραίες συνθήκες καύσωνα και ισχυρών ανέμων που καθιστούν εξαιρετικά δύσκολες τις προσπάθειες της πυροσβεστικής.

Στην κυβέρνηση έχει σημάνει συναγερμός με τα περισσότερα στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου να βρίσκονται συνεχώς στο συντονιστικό κέντρο της Πολιτικής Προστασίας μαζί με τους αρμόδιους υπουργούς, ενώ χθες το απόγευμα πήγε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί στα μέτωπα.

Όλες οι δυνάμεις βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, όμως η πολυδιάσπαση, κυρίως των εναέριων μέσων λόγω των πολλαπλών μετώπων δυσκολεύει το έργο τους.

Η κυβέρνηση δέχεται, ήδη, τα πυρά της αντιπολίτευσης για ανικανότητα και διαχειριστική ανεπάρκεια, κριτική που αναμένεται να οξυνθεί τις επόμενες ημέρες.

«Την ώρα της μάχης, δεν υπάρχει χώρος για στείρα αντιπαράθεση και κομματικό “ακτιβισμό”. Θα έρθει η ώρα του απολογισμού», ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη.

Αυτή τη στιγμή το κυβερνητικό στρατόπεδο δεν επιθυμεί μία άνευ όρων σύγκρουση με την αντιπολίτευση, καθώς όπως διαμηνύουν «προέχει η κατάσβεση των πυρκαγιών και η στήριξη όσων έχουν πληγεί».

Διαβάστε περισσότερα σto intronews.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ