Ποικίλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει το νέο γλυπτό προς τιμήν της Μαρίας Κάλλας το οποίο τοποθετήθηκε επί της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, απέναντι από την είσοδο του ρωμαϊκού Ωδείου Ηρώδου Αττικού, για τα 100 χρόνια από την γέννηση της μεγάλης καλλιτέχνιδας.

Πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν ότι το άγαλμα βρίσκεται στα όρια της κακογουστιάς ενώ η επικρατέστερη άποψη είναι ότι δεν μοιάζει στη μεγάλη σοπράνο ιδιαίτερα.

Στον αέρα της εκπομπής “Τι λες τώρα” ακούστηκαν οι διαφορετικές απόψεις τηλεοπτικών προσώπων αλλά και του κοινού, πολλές από τις οποίες είναι χιουμοριστικές ή ακόμα και αφοριστικές για το γλυπτό. Ο κόσμος έχει ωστόσο αντιδράσει και στο twitter με τα σχόλια να έχουν κοινό παρονομαστή την έλλειψη ομοιότητας με το πραγματικό πρόσωπο που απεικονίζει.

Το γλυπτό δημιουργήθηκε από την γλύπτρια Αφροδίτη Λίτη η οποία, παρά τα αντικρουόμενα σχόλια της κοινής γνώμης, δηλώνει ότι είναι πολύ χαρούμενη που της δόθηκε η ευκαιρία να τιμήσει με αυτόν τον τρόπο τη Μαρία Κάλλας. Η πρόθεσή της, όπως η ίδια αναφέρει, ήταν να αποδοθεί η Κάλλας ως αρχαϊκή κόρη σε μια σύγχρονη προσέγγισή της, ενώ το άγαλμα φορά τα αγαπημένα παπούτσια της Μαρίας Κάλλας.

Για το γλυπτό τοποθετήθηκε και η πρόεδρος του Ελληνικού Συλλόγου “Μαρίας Κάλλας”, Λιάνα Σκουρλή, η οποία ανέφερε χαρακτηριστικά πως εκείνοι που γνωρίζουν έχουν επευφημίσει το άγαλμα ενω εκείνοι που δεν είναι γνώστες της τέχνης το αποδοκιμάζουν.

Παρακολουθήστε τις δηλώσεις της στο βίντεο που ακολουθεί:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ