Δεν κατάφερε να συγκρατήσει τη συγκίνησή της δημοσιογράφος γερμανικού Welt μεταφράζοντας την ομιλία του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ενώ δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει τη μετάφραση.

Το βίντεο κάνει τον γύρο των social media και έχει προκαλέσει συγκίνηση σε πολλούς: «Η Ρωσία βρίσκεται στο δρόμο του κακού. Η Ρωσία πρέπει να χάσει τη φωνή της στον ΟΗΕ. Ουκρανία, σίγουρα ξέρετε…» είπε και ανέφερε πριν ολοκληρώσει και ζητήσει συγγνώμη.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι μιλούσε στον ουκρανικό λαό το πρωί της Κυριακής, καθώς πόλεις της Ουκρανίας δέχθηκαν επιθέσεις από τις ρωσικές δυνάμεις. «Η νύχτα ήταν δύσκολη. Ο λαός ξεσηκώθηκε για να υπερασπιστεί το κράτος του και έδειξε το αληθινό του πρόσωπο. Αυτό είναι τρόμος. Θα βομβαρδίσουν ακόμα περισσότερο τις ουκρανικές πόλεις μας. Θα σκοτώσουν τα παιδιά μας ακόμη πιο ύπουλα. Αυτό είναι ένα κακό που έχει έρθει στη γη μας και πρέπει να καταστραφεί».

Ανέφερε, μάλιστα, πως η διπλωματία έπεισε την ΕΕ να αποκόψει τη Ρωσία από τη μετατόπιση του συστήματος πληρωμών SWIFT και έκανε λόγο για τη νέα στρατιωτική βοήθεια που δεσμεύτηκε να στείλει η Γερμανία στην Ουκρανία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ, , ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ