φωτιές καίνε τη χώρα και η Κύθνος ανιμετωπίζει επίσης πρόβλημα. Η Ζέτα Μακρυπούλια έκανε διακοπές στο νησί και μέσα από το instagram εξέφρασε τις σκέψεις της.

«Ακόμα προσπαθώ να καταλάβω πως ένα άκρως ποιητικό και απολαυστικό, σε σχέση με την τοποθεσία, αυγουστιάκο μελτέμι, μετατράπηκε από ένα ξερόχορτο, όπως ακούστηκε ότι όλα άρχισαν, σε πύρινο τοπίο. Ώρα 20:16… Χτυπάει το τηλέφωνο… «Όλα καλά εκεί; Μάθαμε πως έπιασε φωτιά στου Σκύλου»… Τρεις κόλπους μακριά μου. Ώρα 21:10 Η φωτιά είχε πλέον περάσει και τους τρεις αυτούς κόλπους… «Μαζέψτε δυο πράγματα και φεύγουμε»… Ακούστηκε… Σαν τα ρομπότ, κάναμε ακριβώς αυτό… Μεταξύ μας πάντα… Χωρίς κάποια «υπεύθυνη» ενημέρωση-ειδοποίηση-προστασία… Φύγαμε. Άλλοι πήγαν προς τη θάλασσα, άλλοι προς τον κεντρικό δρόμο και οι πιο γενναίοι έμειναν εκεί, με τα φτυάρια τους, με τις τοπικές υδροφόρες, να σώσουν ότι μπορούν από τον τόπο τους… Μόνοι τους πάντα».

«Επόμενη μέρα: Καμένη γη. Κολόνες της ΔΕΗ φλέγονται στη βάση τους, με κίνδυνο να πέσουν και η κόλαση να αρχίσει ξανά.. Να τονίσω δε πως όλα αυτά έγιναν σε έναν τόπο χωρίς ιδιαίτερη βλάστηση. Δεν τολμώ να σκεφτώ τι θα γινόταν αν συνέβαινε το αντίθετο… Μάλλον τολμώ, γιατί το βλέπω στις ειδήσεις να συμβαίνει τώρα..> Από όλη αυτή την εμπειρία, ένα πράγμα είδα καθαρά και μπορώ να μοιραστώ μαζί σας. Ευτυχώς που οι άνθρωποι έχουμε ο ένας τον άλλον, όμως όλοι μαζί, είμαστε στο έλεος μας. Καλή δύναμη σε όλους», έγραψε η Ζέτα Μακρυπούλια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ