Η Μάγια Αγγέλου είναι η πρώτη γυναίκα Αφροαμερικανή που απεικονίζεται σε νόμισμα 25 λεπτών των ΗΠΑ.

Όπως ανακοινώθηκε μέσα στο 2022 θα δημιουργηθούν πέντε νομίσματα με σημαντικές γυναίκες που ξεχώρισαν για τη ζωή και το έργο τους. Αυτά τα νομίσματα θα κυκλοφορήσουν έως το 2025. Το πρώτο νόμισμα αξίας 25 λεπτών απεικονίζει την ακτιβίστρια, ποιήτρια, συγγραφέα και πολλά ακόμα Μάγια Αγγέλου με τα χέρια ανοιχτά προς τα πάνω. Μάλιστα, στην πίσω όψη του νομίσματος θα υπάρχει το πορτρέτο του Τζορτζ Ουάσιγκτον.

Ποια ήταν η Μάγια Αγγέλου;

Η Μάγια Αγγέλλου γεννήθηκε στις 4 Απριλίου του 1928 στο Σεντ Λούις των ΗΠΑ. Το πραγματικό της όνομα είναι Μαργκερίτ Άνι Τζόνσον, το οποίο όμως άλλαξε όταν αποφάσισε να παντρευτεί τον Ελληνοαμερικανό Τος Άντζελος, με την ίδια να το μετατρέπει σε «Angelou».

Την δεκαετία του 1950 η εμβληματική ποιήτρια συνάντησε για πρώτη φορά τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και στάθηκε στο πλευρό του πίστη σύμμαχος, στον αγώνα για την υπεράσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Απεβίωσε στις 28 Μαΐου του 2014 σε ηλικία 86 ετών, αφήνοντας πίσω της ένα δρόμο ανοικτό για τους ομοεθνείς της.

Έλαβε δεκάδες τιμητικούς τίτλους και έγραψε πάνω από 30 έργα μπεστ σέλερ.

Το 2010, της απονεμήθηκε το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας – το υψηλότερο βραβείο πολιτών των ΗΠΑ – από τον Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΗΠΑ

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ