Η Τζένη Καρέζη ήταν δημοφιλής ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου. Αγαπήθηκε και αγαπιέται πολύ από το κοινό για την υποκριτική της ικανότητα σε δράματα και κωμωδίες αλλά και για την απροσχημάτιστη κομψότητά της.

Στην προσωπική της ζωή έκανε δύο γάμους. Ο πρώτος με τον δημοσιογράφο Ζάχο Χατζηφωτίου το 1962 και ο δεύτερος με τον ηθοποιό Κώστα Καζάκο το 1968, με τον οποίο έμεινε παντρεμένη έως το τέλος της ζωής της. Το ζευγάρι απέκτησε ένα γιο, τον Κωνσταντίνο Καζάκο, που ακολούθησε τα βήματα των γονιών του, όντας και ο ίδιος ηθοποιός. Μάλιστα η εγγονή της, Τζένη Καζάκου ακολούθησε και η ίδια το δρόμο της υποκριτικής και πολλοί είναι εκείνοι που την παραλληλίζουν με την διάσημη γιαγιά της.

Σε σπάνιο φωτογραφικό υλικό απεικονίζεται η Τζένη Καρέζη να χορεύει σέικ σε βραδινή έξοδο στα χρόνια του γάμου της με τον Ζάχο Χατζηφωτίου την δεκαετία του 60, όταν η ηθοποιός είχε ιδιαίτερα «κοσμική» παρουσία στην νυχτερινή Αθήνα.

Η Τζένη ήταν το πρώτο κορίτσι που κάπνισε, που έμαθε να οδηγεί“, έλεγε η Αλίκη Βουγιουκλάκη για την αγαπημένη της φίλη. Η ζωή της Τζένης Καρέζη θα άλλαζε έπειτα από τη συνάντηση της με τον Κώστα Καζάκο.

Χρόνια αργότερα θα υποστήριζε ότι δεν πρέπει να συμβιβάζεται κανείς με κάτι λιγότερο απ’ αυτό που του αξίζει: “Δεν έχει κανένα νόημα να κάνεις παρέα με ανθρώπους από τους οποίους δεν έχεις τίποτα να πάρεις. Εγώ χρειάζομαι ανθρώπους που να μου αρέσει να τους ακούω να συζητάνε. Να συζητάνε με πάθος για ποίηση, για πολιτική, για λογοτεχνία, για κινηματογράφο, για θέατρο. Και να γεμίζει το σπίτι φωνές, γνώση, πάθος και απόψεις. Ανθρώπους ξύπνιους και καλλιεργημένους, που ξέρω ότι μου λένε την αλήθεια, ακριβώς γιατί δεν έχουνε κανένα λόγο να μου πούνε ψέματα. Και εγώ την αλήθεια τη λατρεύω. Όποιος απομακρύνεται από την αλήθεια οδεύει προς το θάνατο. Τον όποιο θάνατο. Γιατί υπάρχουνε πολλοί.”

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΖΕΝΗ ΚΑΡΕΖΗ, ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ