Η βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία στα 95 της χρόνια βίωσε την οδυνηρή απώλεια του συζύγου της, πρίγκιπα Φίλιππου, δεν χάνει την αισιόδοξία της και το μαχητικό της πνεύμα, στοιχεία που προσπαθεί να εμφυσήσει στις νεότερες γενιές. Πρόσφατα, μοιράστηκε με υπερηφάνεια μια ανάμνηση από τα εφηβικά της χρόνια, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με την βασιλική εταιρεία διάσωσης, οργανισμό που προσφέρει εκπαίδευση για την ασφάλεια στο νερό και την πρόληψη πνιγμών. Η βρτανή μονάρχης θυμήθηκε την εποχή που είχε λάβει και εκείνη την συγκεκριμένη εκπαίδευση, μόλις στα 14 της, το 1941. Μάλιστα είχε παρασημοφορηθεί ως πρώτη από κάθε κορασίδα στην Κοινοπολιτεία.

Η βασίλισσα Ελισάβετ σε σπάνιο στιγμιότυπο από την εφηβεία της

Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης τηλεδιάσκεψης η Ελισάβετ πληροφορήθηκε πως ήταν η πρώτη έφηβη που έλαβε το συγκεκριμένο παράσημο – το οποίο είχε ράψει πάνω στο μαγιό της, όπως διακρίνεται στο στιγμιότυπο που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον επίσημο λογαριασμό του παλατιού στο Instagram, The Royal Family.

βασίλισσα Ελισάβετ

«Δεν είχα συνειδητοποιήσει πως ήμουν η πρώτη. Απλώς το έκανα, και χρειάστηκε μάλιστα να δουλέψω πολύ σκληρά γι’ αυτό. Ήταν ένα μεγάλο επίτευγμα και ήμουν πολύ περήφανη που φορούσα παράσημο στο μαγιό μου. Πίστευα πως ήταν κάτι πολύ σπουδαίο» είπε η βασίλισσα χαρακτηριστικά

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily)

Διαβάστε περισσότερα

Βασίλισσα Ελισάβετ: Τα “κρυφά” δωμάτια του Παλατιού του Buckingham

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ