Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της γης στις 22/04, ένα βίντεο που ήρθε στην επιφάνεια μετά από πολύ καιρό μέσα από το Tik Tok, αποκάλυψε τι ακριβώς θα συνέβαινε αν η Γη σταματούσε να περιστρέφεται για ένα δευτερόλεπτο.

To συγκεκριμένο βίντεο που έγινε πολύ γρήγορα viral και ανέβασε στο TikTok ο @incomelane, αποτελεί απόσπασμα μιας συνέντευξης από τον αείμνηστο ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό παρουσιαστή Larry King στον αστροφυσικό Neil deGrasse Tyson.

Αυτό θα ήταν απόλυτα καταστροφικό“, είχε δηλώσει τότε ο deGrasse Tyson. “Επειδή αυτή τη στιγμή, εδώ στη Νέα Υόρκη, μπορούμε να υπολογίσουμε στο γεωγραφικό μας πλάτος, όλοι κινούμαστε με τη Γη με 800 μίλια την ώρα ανατολικά, επειδή η Γη περιστρέφεται. Αν σταματούσε η γη να κινείται και δεν είχατε τη ζώνη ασφαλείας σας καρφωμένη στη Γη, θα πέφτατε και θα κυλούσατε 800 μίλια την ώρα ανατολικά. Όταν μετακινηθούν βράχοι και ωκεανοί, θα προκληθούν σεισμοί και τσουνάμι. Η ακίνητη ατμόσφαιρα θα έπληττε επίσης όλα τα φυσικά τοπία.

Και συνέχισε: “Θα σκότωνε τους πάντες στη Γη. Οι άνθρωποι θα πετούσαν έξω από τα παράθυρα και αυτή θα ήταν απλώς μια πολύ κακή μέρα στη Γη.

Όπως ήταν επόμενο το κοινό αντέδρασε με μια σωρεία σχολίων εκφράζοντας τις ανησυχίες τους. Κάποιος σχολίασε: “Αναδύθηκε μόλις ένας νέος φόβος“, ενώ κάποιος άλλος έγραψε: “Ώρα να πάμε για ψώνια ζώνης ασφαλείας, υποθέτω“, πρόσθεσε ένας άλλος. Ένας τρίτος έγραψε αστειευόμενος: “Ο Έλον Μασκ θα βρει έναν τρόπο να μην συμβεί αυτό”.

Αλλά στην πραγματικότητα δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας. Ο Jim Zimbelman, γεωλόγος στο Κέντρο για τη Γη και τις Πλανητικές Μελέτες στο Εθνικό Μουσείο Αεροπορίας και Διαστήματος, είπε ότι για να συμβεί αυτό, θα χρειαζόταν η ίδια ποσότητα ενέργειας που είναι αποθηκευμένη στον πυρήνα του περιστρεφόμενου πλανήτη και αυτή κανένας φυσικός μηχανισμός στον πλανήτη δεν μπορεί να την παρέχει.

@incomelane

What would happens if the earth stopped rotating for a second ?🤔

♬ Emotional Piano for the Soul (Inspirational Background Music) – Fearless Motivation Instrumentals

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ VIRAL,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ