Η Μέλπω Κωστή αποκαλύπτει στο «7 ΜΕΡΕΣ TV» πως την έχει εξιτάρει το ψυχολογικό υπόβαθρο της ηρωίδας που υποδύεται στην «Αγγελική», εξηγώντας το γιατί η Όλγα έχει μάθει να λαμβάνει την αγάπη με λάθος τρόπο και συμπεριφορά.

 

Από τον Γιάννη Βίτσα

 

Τι έχετε ξεχωρίσει στην ηρωίδα που υποδύεστε;

Αγαπώ το ψυχολογικό υπόβαθρο της Όλγας. Την παρατηρώ συνεχώς. Έχοντας κάνει σπουδές ψυχοθεραπείας κάποια στιγμή στη ζωή μου, χτίζω τον εκάστοτε ρόλο μέσα από τα στοιχεία που μου δίνονται στο σενάριο, αλλά και από όσα συζητάμε με το σκηνοθέτη. Δημιουργώ μια ιστορία σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά του ήρωα. Για παράδειγμα, η Όλγα είναι πιστή σε μια οικογένεια που δεν είναι καθαρή, αλλά βρόμικη. Δεν είναι φυσιολογικό το ότι είναι ταυτισμένη με τους Αργυρούς και τους υποστηρίζει τόσο πολύ. Καλύπτει τα κακώς κείμενα που συμβαίνουν γιατί θέλει να ανήκει κάπου. Δεν έχει οικογένεια. Ταυτίζεται μαζί τους, γιατί την περιθάλπουν.
Στα τρέχοντα επεισόδια, βλέπουμε ότι προσπαθεί να προστατεύσει την Κατερίνα από τον Δημήτρη. Ξέρει ότι διατρέχει κίνδυνο. Έχει αντιληφθεί την απειλή.
Είναι αίμα της, ανιψιά και βαφτιστήρα της. Προσπαθεί να προστατεύσει το κορίτσι. Πιστεύω ότι η Όλγα θα έκανε τα πάντα προκειμένου να προστατεύσει οποιονδήποτε αδύναμο χαρακτήρα.

Θα καταφέρει τελικά να την προστατεύσει;

Η Κατερίνα έχει κάνει την επανάστασή της. Δεν έχει την ίδια δύναμη απέναντί της. Ο τρόπος της Όλγας δεν αφήνει περιθώρια να γίνει πιο συμπαθής. Είναι δύσκολο η Κατερίνα να ανοιχτεί σε εκείνη πια, έπειτα από την καταπίεση που έχει βιώσει. Αισθάνεται ακόμη ανταγωνισμό απέναντι στην Αγγελική. Ανταγωνίζεται την Αγγελική ως προς τη θέση της μέσα στην οικογένεια. Είναι ανασφαλής. Δεν πατά γερά στα πόδια της.

 

Μέλπω Κωστή

 

Θα μάθει ότι είναι η μητέρα της Δανάης;

Αναπόφευκτα θα μάθει πράγματα που αποκαλύπτονται. Πληροφορείται από τους πρώτους όσα συμβαίνουν στο σπίτι των Αργυρών. Παρακολουθεί τα πάντα.
Η σχέση της με την Αθηνά παραμένει ουσιαστική. Η Αθηνά τής εμπιστεύεται τα πάντα. Είναι δίπλα της. Γνωρίζουν όλη την αλήθεια γύρω από την ιστορία του Δημήτρη.

Πώς θα θέλατε να εξελιχθεί ο χαρακτήρας της ηρωίδας σας;

Θα ήθελα να έχει μια μεγάλη ανατροπή. Αυτό είναι καλό να συμβαίνει και στη ζωή μας, όταν είμαστε σε ένα στραβό ρόλο για να παίρνουμε αγάπη. Στη διαδρομή μας, υιοθετούμε από παιδιά ένα χαρακτήρα, άλλοτε της προσφοράς, άλλοτε του ηγέτη, άλλοτε του καθαρά ελεγκτικού προσώπου, προκειμένου να πάρουμε την αγάπη των γύρω μας. Ό,τι εικόνα παρουσιάζουμε προς τα έξω είναι καθαρά αποτέλεσμα της προσπάθειάς μας να εισπράξουμε αγάπη. Η Όλγα έχει μάθει να λαμβάνει την αγάπη με λάθος τρόπο και συμπεριφορά. Πληγώνει ανθρώπους, ενώ παράλληλα υπερασπίζεται όσους έχουν κάνει κακό. Θα ήθελα να κάνει μια μεγάλη αλλαγή, να συνειδητοποιήσει τις παγίδες που έχει πέσει και να σπάσει αυτό το αυστηρό και σκληρό κουκούλι μέσα της. Είναι ένας άνθρωπος που αισθάνεται τεράστιο πόνο μέσα στα χρόνια.

Εσείς μέσα στα χρόνια με ποιον τρόπο παίρνατε αγάπη;

Στην πορεία της ζωής μου, έμαθα να την προσφέρω η ίδια στον εαυτό μου. Αυτός είναι ο πιο βασικός τρόπος. Δεν μπορείς να φοράς ένα προσωπείο για να λάβεις αγάπη. Οφείλεις να ξεγυμνωθείς, να παρατηρήσεις τον εαυτό σου και τις ανάγκες του και να προσφέρεις αγάπη για να καταφέρεις να είσαι αληθινός με τους ανθρώπους που συναναστρέφεσαι.

Διαβάστε περισσότερα στο 7ΜΕΡΕΣ TV

Διαβάστε επίσης

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ