Γι’ αυτό και σύντομα συμμαχεί με τη Μυρσίνη, κερδίζει την εμπιστοσύνη της και διεκδικεί μέχρι και την καρδιά της. Ο Γιώργος Παπαπαύλου μιλά για την περιπέτεια που ζει φέτος στις «Άγριες μέλισσες».

Από τη Μαρία Ανδρέου

Πώς προέκυψε η συμμετοχή σας στις «Άγριες μέλισσες»;

Είχα δεχθεί πρόταση συνεργασίας και στον πρώτο και στο δεύτερο κύκλο και τελικά «έκατσε» στον τρίτο! Τις «Άγριες μέλισσες» τις έβλεπα όποτε δεν είχα θέατρο, κι έτσι, όταν έγινα μέλος της ομάδας του Διαφανίου, ήξερα πολύ καλά τον καθένα και μπήκα εύκολα στην παρέα τους.

Ποιος είναι ο Θέμης;

Σύμφωνα με το σενάριο της Μελίνας Τσαμπάνη και του Πέτρου Καλκόβαλη, είναι ένας μορφωμένος, γοητευτικός και αρκετά φιλόδοξος άντρας. Οι δυο τους τον περιγράφουν με κάθε λεπτομέρεια και έτσι έχω γερά πατήματα. Ο Θέμης ενδιαφέρεται για ένα πράγμα: πώς θα προοδεύσει ο ίδιος. Συνεργάζεται με έναν πολύ σκληρό επιχειρηματία, τον Δούκα Σεβαστό, και ξέρει ποιες είναι οι κόκκινες γραμμές που δεν πρέπει να περάσει μαζί του για να μη βρεθεί εκτός παιχνιδιού. Αυτό που προσπαθεί, ως διευθυντής της καπνοβιομηχανίας του Δούκα, είναι να φέρει περισσότερα κέρδη ώστε να τον ευχαριστήσει. Έχουν, όμως, διαφορετικό τρόπο σκέψης όσον αφορά τα επιχειρηματικά. Απλώς, επειδή ξέρει και το σκοτάδι που κουβαλάει το αφεντικό του και το μαύρο παρελθόν του, δεν θέλει να νιώσει και ο ίδιος τις συνέπειες της δυσμένειας ενός σκληρού ανθρώπου. Έτσι, κάνει πάντα ένα βήμα πίσω, γιατί ο Δούκας δεν το έχει και σε τίποτα να τον πνίξει!

Είναι ο Δούκας το πιο αδίστακτο πρόσωπο της σειράς;

Στις «Άγριες μέλισσες», ως αρνητικούς ήρωες, έχουμε δει τον Μάνο Βόσκαρη, τον Θωμά Κυπραίο, τώρα τον Ακύλα, τον Μελέτη, τον Κλεομένη. Έχουμε πολλούς αδίστακτους. Ναι, ο Δούκας Σεβαστός είναι μια πολύ σκληρή προσωπικότητα, αλλά το ίδιο σκληρή είναι και η Μυρσίνη. Και οι δύο, Δούκας και Μυρσίνη, είναι απόλυτοι χαρακτήρες με εμμονές. Οι άνθρωποι γίνονται σκληροί λόγω της έλλειψης αγάπης. Ο Δούκας δεν αγαπήθηκε μικρός από τον πατέρα του και κουβαλά παιδικά τραύματα και η Μυρσίνη δεν μπορεί ακόμη να διαχειριστεί ως μάνα το θάνατο του Σέργιου. Από εκεί πηγάζει και η εμμονή της να εξοντώσει τις αδελφές Σταμίρη.

Ο κόσμος τι σου λέει στο δρόμο; Η αναγνωρισιμότητα που δίνουν οι «Άγριες μέλισσες» σε έναν ηθοποιό είναι τεράστια…

Ισχύει. Οι άνθρωποι στο δρόμο μου λένε «Θέμη, πάρε τη Μυρσίνη και φύγε! Πάρ’ τη μακριά!».

Τελικά, υπάρχει μεταξύ τους κάτι ερωτικό;

Ναι, υπάρχουν αισθήματα. Ο Θέμης έχει πέσει… θύμα της γοητείας της Μυρσίνης, η οποία είναι μια πολύ όμορφη και γοητευτική γυναίκα, αρχοντική, κομψή, μορφωμένη, αριστοκρατική, με προσωπικότητα. Νιώθει πράγματα για αυτήν και τη φλερτάρει. Θέλει η Μυρσίνη να ανταποκριθεί. Μιλάμε βασικά για έναν παράνομο έρωτα. Η Μυρσίνη έχει πονέσει από την απιστία του Δούκα με τη φίλη της, την Αντιγόνη. Επιδιώκει να έχει τον Θέμη δίπλα της, από κοντά, για να μαθαίνει τις οικονομικές κινήσεις του Δούκα. Όσο ο Δούκας παραμένει με την Αντιγόνη ερωτικά, η Μυρσίνη φοβάται. Εκείνος έχει φτιάξει ξανά έναν οικονομικό κολοσσό και η Μυρσίνη θέλει να ξέρει πού επενδύει τα χρήματά του.

Γιατί ο Δούκας και η Μυρσίνη δεν χωρίζουν;

Εκείνη την εποχή ήταν πολύ δύσκολο να χωρίσουν τα ζευγάρια και ας υπήρχαν προδοσίες και απιστίες. Αυτό το ζευγάρι αγαπήθηκε πολύ, έκανε τέσσερα παιδιά, έζησε την απώλεια του πρωτότοκου γιου, έχει έναν εγγονό, οπότε κρατά τα προσχήματα για την κοινωνία. Έφτασαν πολλές φορές σε σημείο να χωρίσουν, αλλά δεν το έκαναν. Τους συνδέουν τόσα μυστικά, ψέματα, φόνοι, θάνατοι, μίση και πάθη.

Ο Θέμης ξέρει όλο τον παρελθόν της Μυρσίνης;

Ο Θέμης ξέρει ότι και ο Δούκας και η Μυρσίνη έχουν ακραίες συμπεριφορές, έντονα χαρακτηριστικά και εκρήξεις και δεν θέλει να τα μάθει, ούτε να τα γνωρίσει περισσότερο. Κάποια δείγματα από την τρέλα του Δούκα και τα νεύρα του, άλλωστε, τα έχει βιώσει και ο ίδιος. Προτιμά να κρατηθεί έξω από αυτό, να μην προκαλέσει την τύχη και τη μοίρα του. Ο Θέμης ίσως να αγνοεί μέχρι πού μπορούν να φτάσουν αυτοί οι δυο άνθρωποι, όπως το να κάψουν ένα χωριό ή να γίνουν οι ίδιοι τιμωροί και δικαστές στις πράξεις άλλων. Αλλά τη σκληρότητα του Δούκα την έχει γνωρίσει.

Οι φανατικοί τηλεθεατές σας ποιοι είναι;

Οι γονείς μου, τα αδέλφια μου, οι φίλοι μου και, επειδή είμαι βέρος Πατρινός, οι συντοπίτες μου στην Αχαΐα. Χαίρομαι πολύ που ο ρόλος του Θέμη έχει ιντριγκάρει τους τηλεθεατές. Από το 2006 που τελείωσα τη Σχολή Θεάτρου «Ιάκωβος Καμπανέλλης», πορεύομαι στο θέατρο με αφοσίωση και δεν με έχει απογοητεύσει. Στην πρώτη καραντίνα, είχα χρόνο να ξεκουραστώ από το τρέξιμο τόσων ετών. Εκεί κατάλαβα ότι αυτό που έκανα μηχανικά κάποιες φορές, να πηγαίνω από τη μια παράσταση στην άλλη, δεν θα το έκανα χωρίς αγάπη. Τελικά, αγαπάω πολύ τη δουλειά μου και, όταν απομακρύνθηκα από αυτή λόγω της πανδημίας, ένιωσα την έλλειψή της.

Οι «Άγριες μέλισσες» τόλμησαν και ανέδειξαν μια πολύ μελανή πλευρά της ιστορίας…

Και καλά έκαναν. Γιατί η ιστορία που ξεχνιέται επαναλαμβάνεται με τραγικό τρόπο. Όταν ο ΑΝΤ1, το Στούντιο Κάπα, ο σκηνοθέτης Λευτέρης Χαρίτος, οι σεναριογράφοι Μελίνα Τσαμπάνη και Πέτρος Καλκόβαλης ζωντανεύουν την Επταετία της χούντας με σεβασμό και έρευνα, κανείς δεν μπορεί να τους πει τίποτα. Ο κόσμος μαθαίνει βασικά ιστορικά γεγονότα μέσα από μια καθημερινή σειρά. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, γιατί έτσι θυμόμαστε ότι άνθρωποι πήγαν εξορία και βασανίστηκαν για τις πολιτικές τους πεποιθήσεις. Οι Γερμανοί οργανώνουν εκδρομές για τους μαθητές του Δημοτικού στο Άουσβιτς, όπου τους δείχνουν τι έκαναν οι πρόγονοί τους ώστε να μην επαναληφθούν αυτές οι θηριωδίες από τις επόμενες γενιές. Γιατί όποτε υπάρχει οικονομική κρίση σε μια χώρα, τα άκρα και οι εθνοσωτήρες ξεπετάγονται.

Πού σας βλέπουμε φέτος θεατρικά;

Στο Θέατρο Πόρτα, στην παράσταση «Ο γιατρός της τιμής του». Πρόκειται για την ιστορία ενός ερωτικού τριγώνου στην Ισπανία. Άνθρωποι που από ζήλια μπαίνουν σε σκοτεινά μονοπάτια, οδηγούνται σε λανθασμένες συμπεριφορές και ζουν ένα ψυχολογικό θρίλερ. Τραγικά επίκαιρο, θα έλεγα, με τα όσα ακούμε από το καλοκαίρι και μετά, με τις αλλεπάλληλες γυναικοκτονίες και την απίστευτη σωματική, ψυχική και λεκτική βία που εισπράττουν οι γυναίκες. Πραγματικά, το 2022 εύχομαι ο κάθε άνθρωπος να αναλάβει την ευθύνη των πράξεών του και να κοιτάξει πιο πολύ το διπλανό του.

Πηγή: 7ΜΕΡΕΣTV

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΑΓΡΙΕΣ ΜΕΛΙΣΣΕΣ

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ