Σε μια ανακοίνωση προέβη ο Αλέξης Κούγιας μετά την έντονη συζήτηση με τη Σίσσυ Χρηστίδου και δήλωσε πως θα κινηθεί νομικά αν μέχρι το τέλος της εκπομπής της δεν ανακαλέσει κάποιες δηλώσεις της. Ο γνωστός ποινικολόγος θεωρεί ότι τα λεγόμενά του διαστρεβλώθηκαν από την παρουσιάστρια και ότι ουδέποτε υποστήριξε αυτά που του χρεώνουν.

Αναλυτικά η δήλωση του Αλέξη Κούγια για τη Σίσσυ Χρηστίδου:

Πριν από λίγη ώρα έκανα την τιμή στην κ. Σίσσυ Χρηστίδου, μετά από συνεχείς παρακλήσεις της συνεργάτιδός της κ. Κεφαλλονίτη, όλο το Σαββατοκύριακο, να δεχθώ και να συνομιλήσουμε στην εκπομπή της στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, για φωτογραφίες και μηνύματα από τα απόρρητα προσωπικά δεδομένα του κ. Δημητρίου Λιγνάδη, που δημοσιοποιήθηκαν παρανόμως σε εφημερίδα και σε σάιτ ενώ παρά των επί 13 μήνες έλεγχο από τη Δικαιοσύνη, δεν θεωρήθηκαν αξιόποινα.

Τη συνομιλία την έκανα χωρίς να βλέπω την οθόνη της τηλεοράσεως και πληροφορήθηκα δυστυχώς ότι μόλις τελείωσε η συνομιλία μας, η κ. Χρηστίδου ισχυρίστηκε ψευδώς ότι εγώ δήθεν παραδέχθηκα ότι ο κ. Δημήτριος Λιγνάδης έχει διαπράξει τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται.

Αυτό αποτελεί ακραία διαστρέβλωση των όσων είπα στην εκπομπή και είναι ασυγχώρητη συμπεριφορά ακόμη και αν η κ. Χρηστίδου, πιθανώς λόγω γραμματικών γνώσεων, δεν αντελήφθη το νόημα της συνομιλίας μας.

Παρακαλώ την κ. Χρηστίδου, για να μην έρθω στην δύσκολη θέση και χρησιμοποιήσω την επαγγελματική μου ιδιότητα εις βάρος της, να ανακαλέσει άμεσα και πριν το τέλος της εκπομπής αυτόν τον ψευδή ισχυρισμό της.

Η όλη συζήτηση μεταξύ μας ήταν μάθημα ποινικού δικαίου σε σχέση με την παράνομη δημοσιοποίηση απορρήτου υλικού και των προσωπικών δεδομένων και σε καμία περίπτωση δεν υπήρξε παραδοχή για αξιόποινη συμπεριφορά του κ. Δημητρίου Λιγνάδη αφού τέτοια δεν υπάρχει.

Αθήνα, 27/03/2022

Ο Δικηγόρος του Δημητρίου Λιγνάδη

Αλέξιος Χ. Κούγιας

Η Σίσσυ Χρηστίδου απάντησε μέσα από τον αέρα της εκπομπής της λίγο αργότερα στα όσα ανέφερε ο Αλέξης Κούγιας μέσα από την ανακοίνωσή του.

Τις συνομιλίες δεν τις κάναμε αναπαραγωγή, γιατί ο κ. Κούγιας είπε ότι θα προχωρήσει στις νόμιμες ενέργειες, μηνύσεις σε όποιον κάνει την αναπαραγωγή οπότε εμείς δεν το κάναμε. Αλλά θέλαμε να τα σχολιάσει, γιατί μέσα στις συνομιλίες αυτές γινόταν αναφορές ότι μιλάμε για παιδιά μικρής ηλικίας, όχι ενήλικες. Κάνοντας την κουβέντα αυτή με τον κ. Κούγια συζητήσαμε το κομμάτι αυτό, θα δείτε τώρα το απόσπασμα γιατί στην ανακοίνωση γράφει ότι έκανε τη συνομιλία χωρίς να βλέπει την οθόνη“, δήλωσε αρχικά η παρουσιάστρια.

Έπειτα συνέχισε λέγοντας: “Ο κ. Λιγνάδης κατηγορείται για βιασμούς και εγώ σε κανένα σημείο δεν είπα ότι παραδεχτήκατε ότι έχει πράξει αυτούς τους βιασμούς. Δεν μίλησα για τους βιασμούς ποτέ. Ούτε είμαι εγώ σε θέση αν έχουν γίνει ή όχι, θα γίνει το δικαστήριο, το οποίο θα αποφασίσει. Αυτό που υπογράμμισα εγώ κλείνοντας την τηλεφωνική επικοινωνία μας ότι για πρώτη φορά ενώ μας έλεγε ότι μιλάμε για ενήλικους, για πρώτη φορά καταλάβαμε ότι αυτό που εννοείται είναι ότι μιλάμε για παιδιά 16,17,18 χρονών.

Συγγνώμη που καταχραστήκαμε τον χρόνο, ποτέ δεν παραδεχτήκαμε πάντως ότι ο κ. Κούγιας παραδέχτηκε τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται ο Λιγνάδης. Συγγνώμη για την ταραχή μου και την κατάχρηση του χρόνου, συγγνώμη από την ροή και όχι από τον κ. Κούγια“, ξεκαθάρισε τέλος η Σίσσυ Χρηστίδου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΑΛΕΞΗΣ ΚΟΥΓΙΑΣ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ