Αντώνης Κανάκης: Απάντησε στην ανακοίνωση του ΣΚΑΪ, αυτή τη φορά μέσω Facebook

Συνέχεια στην κόντρα που ξεκίνησε την περασμένη Δευτέρα με το ΣΚΑΪ δίνουν και οι δύο πλευρές, αφού τη χθεσινή ανακοίνωση-απάντηση που εξέδωσε το κανάλι ακολούθησε ο αντίλογος των Ράδιο Αρβύλα, αυτή τη φορά όχι τηλεοπτικά, αλλά μέσω της επίσημης σελίδας της εκπομπής στο Facebook.

Αντώνης Κανάκης: Και νέο επεισόδιο στην κόντρα με τον ΣΚΑΪ
Όι Ράδιο Αρβύλα απάντησαν στην ανακοίνωση του τηλεοπτικού σταθμού μέσω Facebook και όχι στον αέρα.

Η ανακοίνωση αυτή, στην οποία οι παρουσιαστές κατηγορούσαν το κανάλι για λαϊκισμό, για προπαγανδιστικές μεθόδους και για δημιουργία εντυπώσεων, κατέληγε με την πρόταση: «παρακαλούμε μην σταματήσετε, γιατί κάθε φορά που μιλάτε κάνετε τη δουλειά μας πιο εύκολη.
Ράδιο Αρβύλα».

Η δικαστική διαμάχη και η απόφαση υπέρ ΣΚΑΪ

Πρόκειται για μια κόντρα που ίσως οι περισσότεροι να θεωρούσαν ότι θα έληγε οριστικά στα δικαστήρια, όπου είχε μεταφερθεί η διαμάχη που ξέσπασε μεταξύ των δύο πλευρών τον Ιανουάριο του 2020.

Τότε, ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ είχε καταγγείλει τη σύμβαση που είχε συνάψει με τον Αντώνη Κανάκη και την εταιρεία TONY PRODUCTIONS, με τον παρουσιαστή και την εταιρία να προσφεύγουν στη δικαιοσύνη.

Όμως, το Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας, το οποίο εκδίκασε την υπόθεση, απέρριψε τους ισχυρισμούς του παρουσιαστή και της εταιρίας, κρίνοντας νόμιμη την καταγγελία της σύμβασης από την πλευρά του σταθμού.

Πιο συγκεκριμένα, το δικαστήριο, με την απόφαση που εξέδωσε πριν από μερικές μέρες, έκρινε πως τόσο ο κ. Κανάκης όσο και η TONY PRODUCTIONS παραβίασαν τις συμβατικές τους υποχρεώσεις αρνούμενοι να παράξουν και να μεταδώσου τις εκπομπές «Ράδιο Αρβύλα» και «Βινύλιο» και απέρριψε τις απαιτήσεις για καταβολή αποζημίωσης ύψους 2.232.927 ευρώ στην εταιρία και 250.000 ευρώ στον Αντώνη Κανάκη προσωπικά.

Αντίθετα, άφηνε ανοιχτή τη δυνατότητα στον ΣΚΑΪ να διεκδικήσει ποσό άνω των 250.000 ευρώ από τους αντιδίκους, ποσό που καταβλήθηκε για εκπομπές τις οποίες δεν παρέδωσαν ποτέ.

Το ξέσπασμα του Αντώνη Κανάκη στον αέρα του Ράδιο Αρβύλα

Τη Δευτέρα που μας πέρασε και με αφορμή το θέμα που είχε προκύψει με τον Πάνο Βλάχο και τον Άρη Πορτοσάλτε, ο Αντώνης Κανάκης έκανε μια μακροσκελή τοποθέτηση στον αέρα της εκπομπής, αναφέροντας μεταξύ άλλων:

Το ξέσπασμα του Αντώνη Κανάκη στο Ράδιο Αρβύλα της Δευτέρας πυροδότησε την απάντηση του ΣΚΑΪ.

«Υπάρχει ένας κανόνας στη σάτιρα που λέει ότι αυτοί που ενοχλούνται περισσότερο είναι αυτοί που είναι ένοχοι για όλα όσα η σάτιρα τους καταλογίζει. Στο παρελθόν, όταν η πολιτική και η δημοσιογραφική εξουσία δέχονταν τα βέλη της σάτιρας, δεν έμπαιναν ποτέ στη διαδικασία του διαλόγου.

Είχαν τουλάχιστον την ανωτερότητα και το μεγαλείο να τη δεχτούν. Σήμερα δεν συμβαίνει αυτό, όχι μόνο γιατί είναι «μικροί» οι άνθρωποι που εμπλέκονται αλλά και γιατί έχουν το αυταρχικό στοιχείο της επιβολής, που θέλουν να ελέγξουν τα πάντα [..]

Δείτε τώρα πώς γίνεται κάτι θέμα εκ του μη όντος. Έχουμε κατ’ αρχάς αυτόν που ενοχλείται από τη σάτιρα, καλός μαθητής του Γκέμπελς, ξέρει τι θα κάνει αυτός: διαστρεβλώνει όλη την αλήθεια. Το βαφτίζουν αυθαίρετα «παρακίνηση βίας», ενώ κανένας άλλος από εμάς δεν έχει κάνει αυτόν τον παραλληλισμό και μετά ταΐζουν αυτό το αυθαίρετο συμπέρασμα στους δικούς τους στα ΜΜΕ.

Και το παίρνουν μετά οι δημοσιογράφοι και έχουμε τα «έπρεπε να παρακινήσει σε βία;». Τα «άσε μας κουκλίτσα μου» εδώ κολλάνε. Επειδή σου το είπε ο Πορτοσάλτε; Βήμα 2ο: αυτά μετά κάνουν τη δουλειά, αρχίζουν λοιπόν αυτές οι ερωτήσεις, γίνεται συζήτηση. [..] 

Και τρίτο στάδιο, βέβαια, η Δικαιοσύνη: πρέπει να τα απαγορεύσουμε αυτά τα πράγματα, πρέπει να τιμωρηθούν.

Και μπορεί ο ΣΚΑΪ να μην τα πηγαίνει καλά με την ουσία της Δικαιοσύνης, αλλά μπορώ να σας εγγυηθώ ότι τα πηγαίνει πολύ καλά με τη λειτουργία της Δικαιοσύνης. Και εκεί μπορούν σίγουρα να δικαιωθούν αυτοί οι άνθρωποι. Είναι πραγματικά ντροπιαστικά αυτά τα πράγματα που γίνονται», είπε μεταξύ άλλων ο παρουσιαστής.

Η απάντηση-ανακοίνωση του σταθμού

Την επόμενη μέρα, ο ΣΚΑΪ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία απαντούσε ευθέως στα όσα είπε ο Αντώνης Κανάκης στην εκπομπή. Η επιστολή αυτή ανέφερε επακριβώς:

«Ο κύριος Α. Κανάκης, όπως δηλώνει, δε γνωρίζει καλά «την λειτουργία της δικαιοσύνης», τουλάχιστον όσο καλά την γνωρίζει ο ΣΚΑΪ. Δε γνωρίζει δηλαδή ότι η δικαιοσύνη στην Ελλάδα δε χαρίζει 2,5 εκ. ευρώ αν δεν τα έχεις δουλέψει μόνο και μόνο επειδή λέγεσαι Αντώνης Κανάκης και θεωρείς ότι όλα πρέπει να λειτουργούν υπέρ σου.

Χρήματα τα οποία άνθρωποι, στους οποίους απευθύνεται καθημερινά με λαϊκίστικες φανφάρες και δήθεν επίγνωση των δυσκολιών που περνάνε, δε θα δούνε ποτέ και ας δουλεύουν από το πρωί ως το βράδυ. Λυπούμαστε κύριε Κανάκη που γνωρίζουμε πώς λειτουργεί η δικαιοσύνη και σας στεναχωρήσαμε. Μπορείτε να συνεχίσετε να βγάζετε χολή. Περαστικά σας και με τις υγείες σας».

Η αντίδραση των Ράδιο Αρβύλα στο Facebook

Αυτή τη φορά, η ομάδα της εκπομπής προτίμησε να μη δώσει συνέχεια στην κόντρα της με το σταθμό στον τηλεοπτικό αέρα, αλλά να το κάνει μέσα από την επίσημη σελίδα της στο Facebook. Εκεί δημοσίευσε μια αναλυτική απάντηση σε ένα προς ένα τα σημεία που έθιγε η ανακοίνωση του ΣΚΑΪ, η οποία είχε τίτλο: «αυτοί που ενοχλούνται περισσότερο από τη σάτιρα, είναι αυτοί που είναι ένοχοι για όσα η σάτιρα τούς καταλογίζει».

Αναλυτικά η ανακοίνωση των Ράδιο Αρβύλα:

«Σήμερα, ο ΣΚΑΪ έκρινε ότι έπρεπε να βγάλει «απαντητική» ανακοίνωση για όλα όσα εχθές ειπώθηκαν στο Ράδιο Αρβύλα σχετικά με το σατιρικό τραγούδι του Πάνου Βλάχου.
Τον ευχαριστούμε, αφού η ανακοίνωσή του, επιβεβαίωσε με εντυπωσιακή ακρίβεια όλα τα λεγόμενά μας:
-Δεν απάντησαν τίποτα επί της ουσίας, ούτε για την ελευθερία του λόγου, ούτε για τους συγκεκριμένους δημοσιογράφους που έχουν προδώσει τις πλέον βασικές δημοσιογραφικές αρχές, ούτε για την προπαγάνδα και πως έντεχνα διαστρεβλώνουν την αλήθεια, ούτε για την χρήση της διαστρέβλωσης και της δικαστικής απειλής ως μέσο ελέγχου των αντίθετων απόψεων.


-Δεν διατυπώθηκε σε κανένα σημείο της ανακοίνωσής τους ότι η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και ανεξάρτητα πρέπει να λειτουργεί.


-Και τέλος, ακολουθώντας τις προπαγανδιστικές μεθόδους, στις οποίες είναι ομολογουμένως εξπέρ, μετακίνησαν αυθαίρετα το θέμα σε κάτι εντελώς μα εντελώς άσχετο και συγκεκριμένα στη δικαστική διαμάχη της εταιρίας μας με τον ΣΚΑΪ η οποία πρωτόδικα και μόνο, μέχρι στιγμής, κρίθηκε υπέρ τους.


Παράλληλα βέβαια, προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις και να προκαλέσουν το κοινό αίσθημα, «πετώντας» ποσά που δήθεν διεκδικούμε παρότι δεν τα δουλέψαμε, ενώ η αλήθεια είναι ότι η απαίτησή μας αφορά κόστη παραγωγής και ζημίες που η παράνομη κατά την άποψή μας καταγγελία των τότε συμβάσεών μας από πλευράς τους, προξένησε στην εταιρία μας.


Και μάλιστα (εδώ ξεκαρδιζόμαστε), χρησιμοποιούν στην ανακοίνωσή τους και τους σκληρά εργαζόμενους ανθρώπους που καθημερινά παλεύουν για την αξιοπρεπή διαβίωσή τους και για τους οποίους ως γνωστόν, ο ΣΚΑΪ νοιάζεται ιδιαιτέρως.
Η πεμπτουσία του λαϊκισμού.
Οπότε και πάλι ευχαριστούμε για την ανακοίνωση και σας παρακαλούμε μην σταματήσετε, γιατί κάθε φορά που μιλάτε κάνετε τη δουλειά μας πιο εύκολη.
Ράδιο Αρβύλα»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΝΑΚΗΣ, , ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ