Ο Απόστολος Γκλέτσος για πέμπτη συνεχόμενη σεζόν βρίσκεται σε καθημερινό σίριαλ. Φέτος, υποδύεται τον Αντώνη Λάμπρου στο “Μόλις Χθες” του ΣΚΑΪ.

Από τη Μάνια Καπαράκου

Ο ηθοποιός μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον ρόλο του, τις δυσκολίες που έχει αντιμετωπίσει στη ζωή του, αλλά και στη προσωπική του ζωή.

Όταν τελείωσαν οι «8 Λέξεις» είχατε πει ότι θέλετε να κάνετε κάτι πιο ξεκούραστο. Ωστόσο, σας βλέπουμε στη νέα καθημερινή σειρά του ΣΚΑΪ «Μόλις Χθες». Τι σας έκανε να πείτε το «ναι»;

Ο Βασίλης Θωμόπουλος. Είναι ένας άνθρωπος-σκηνοθέτης που με ιντριγκάρει. Έχουμε ξαναδουλέψει και τον παρακολουθώ. Κινείται με μεγάλη άνεση τόσο στην κωμωδία όσο και στο δράμα. Διδάσκει τους ηθοποιούς, πλανάρει ωραία τη μηχανή και μοντάρει απίστευτα. Άλλωστε, φαίνονται αυτά και στο «Μόλις Χθες». Σημαντικό ρόλο έπαιξε και το σενάριο, που όταν το είδα ένιωσα ασφάλεια, και φυσικά οι υπόλοιποι συντελεστές. Ένας από αυτούς είναι ο Βασίλης Τσελεμέγκος, που ήταν μαζί με τον Μανούσο Μανουσάκη στην πρώτη μου δουλειά, στο «Τμήμα Ηθών».

Μιλήστε μας για τον Αντώνη Λάμπρου της σειράς;

Ήρθε την κατάλληλη στιγμή. Μέχρι τώρα, έχω κάνει ήρωες που ήταν πιο βατοί. Εδώ τα πράγματα με έχουν δυσκολέψει. Συζητάω το ρόλο μου με τους σκηνοθέτες, τους συναδέλφους μου και θέλω τη βοήθειά τους. Ο ρόλος είναι δύσκολος και αυτό με ιντριγκάρει. Τον προσπαθώ πάρα πολύ, αν και σε ένα καθημερινό σίριαλ αυτό δεν είναι εύκολο, κυνηγάμε τον χρόνο, αλλά είναι η δουλειά μας και την κάνουμε με κέφι. Ο Αντώνης έχει μια κυνικότητα πολύ περισσότερη από εμένα και του την έχω μετριάσει γιατί δεν μπορώ να είμαι τόσο κυνικός σε καθημερινή βάση, θα αρρωστήσω.

Είναι ωραίο που ζητάτε τη συμβουλή συναδέλφων σας.

Μου αρέσει η άποψη των μεγάλων (ηλικιακά) ηθοποιών, αλλά και των νεότερων.Ο μικρός μπορεί να σου πει κάτι που εσύ δεν το έχεις σκεφτεί.

Έχετε κοινά στοιχεία με τον ήρωά σας;

Ακόμα κι αν δεν έχεις κοινά στοιχεία με τον ήρωά σου, ο θεατής βλέπει δικά σου πράγματα: Την εμφάνισή σου, τη φωνή σου, αλλά και στοιχεία του χαρακτήρα σου ακόμα κι αν δεν υπάρχουν.

Όσοι σας έχουν γνωρίσει μέσα από τους ρόλους σας νιώθουν πως είστε αυστηρός και απόλυτος.

Είμαι αυστηρός, απόλυτος και απόμακρος. Έτσι γεννήθηκα και διαμορφώθηκα μέσα στις δυσκολίες της ζωής γιατί μεγάλωσα δύσκολα. Δεν μου χαρίστηκε τίποτα. Έχω περάσει διά πυρός και σιδήρου στην επαγγελματική μου ζωή και στην πολιτική. Για να επιβιώσει ένας αυτοδημιούργητος σαν κι εμένα πρέπει να είναι –ή να δείχνει– σκληρός.

Έχετε δραστηριοποιηθεί σε δύσκολους χώρους…

…και με χτυπήματα μονίμως αντικανονικά, κάτω από τη μέση.

Τα οποία έχετε αποφύγει με μαεστρία.

Είμαι τυχερός άνθρωπος, δεν καυχιέμαι.

Ο Αντώνης Λάμπρου δεν έχει καλές σχέσεις με το γιο του. Η σχέση τους πώς θα εξελιχθεί;

Ο τηλεθεατής βλέπει ότι δεν έχουν καλές σχέσεις. Δεν μισιούνται. Ο Αντώνης αγαπάει το γιο του κι εκείνος αγαπάει τον πατέρα του. Υπάρχει ένα μυστικό που δεν μπορώ να πω. Το γεγονός ότι το παιδί αυτό κάνει μια ζωή στο περιθώριο εκνευρίζει τον πατέρα του.

Αυτό το μυστικό θ’ αποκαλυφθεί σύντομα;

Οι τηλεθεατές θα το μάθουν σύντομα, αλλά όχι κάποιοι βασικοί πρωταγωνιστές.

Έχει να κάνει με το ότι ο Μιχάλης Γαζής (Αποστόλης Τότσικας) είναι γιος του Αντώνη Λάμπρου;

Αυτό είναι ένα από τα μυστικά. Θα αποκαλυφθούν πολλά. Οι τηλεθεατές ξέρουν ότι ο Μιχάλης είναι γιος του Αντώνη. Αυτό το γνωρίζει ο Αντώνης, η Μαρία και ένα ακόμα πρόσωπο. Υπάρχει άλλο ένα συνταρακτικό μυστικό, το οποίο καθορίζει δραματικά άλλες σχέσεις.

Είστε ενεργός στα social media. Τι μηνύματα λαμβάνετε;

Λαμβάνω πολλά και διάφορα μηνύματα και τα περισσότερα είναι θετικά. Αλίμονο εάν τα περισσότερα ήταν αρνητικά. Για πέμπτη χρονιά δουλεύω σε καθημερινό σίριαλ. Και είχα πολλές προτάσεις, οπότε αυτό κάτι λέει.

Το κεφάλαιο πολιτική έχει κλείσει;

Ασχολούμαι με την πολιτκή ως επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Θεατρικά θα σας δούμε κάπου;

Είχα ξεκινήσει πρόβες, αλλά φοβήθηκα με τον κορωνοϊό γιατί έχω υποκείμενο νόσημα με την καρδιά και αποφάσισα να σταματήσω. Αν κολλούσα κορονοϊό δεν ξέρω πώς θα εξελισσόταν. Ρώτησα τους γιατρούς αν μπορώ να κάνω θέατρο και μου είπαν «όχι», οπότε αν δεν τελειώσει το θέμα με τον κορονοϊό δεν θα κάνω. Κλαίω μέσα μου, αλλά η υγεία πάνω απ’ όλα. Στη σειρά είμαστε εμβολιασμένοι και συγκεκριμένοι άνθρωποι σε κάθε σκηνή και κάνουμε τεστ.

Ποια είναι η άποψή σας για όλα αυτά που έχουν ακουστεί για ανθρώπους του θεάτρου;

Αυτά τα περιστατικά είναι απίστευτη μειονότητα. Μην το κάνουμε προμετωπίδα του θεάτρου και της τηλεόρασης. Με την υποκριτική ασχολούνται σχεδόν 42.000 άνθρωποι. Αδικούμε κατάφωρα αυτή τη συντεχνία που λέγεται θέατρο και τηλεόραση και δεν είναι μόνο οι ηθοποιοί. Είναι σκηνοθέτες, τεχνικοί, ερασιτέχνες ηθοποιοί.

Μήπως πρέπει όταν συμβαίνουν τέτοια περιστατικά να μιλάνε πιο νωρίς;

Το σοκ είναι τρομακτικό για ένα κορίτσι, όταν πάθει κάτι τέτοιο. Θα βγει να μιλήσει όταν νιώσει έτοιμη, όταν μαζέψει τα κομμάτια της. Μπορεί να βρει τη δύναμη να το κάνει μετά από εκατό χρόνια. Θα βγει τότε και θα το πει. Το σέβομαι απόλυτα.

Αν η κόρη σας ήθελε ν’ ασχοληθεί με την υποκριτική θα τη στηρίζατε; Γιατί κάποιοι συνάδελφοί σας υποστηρίζουν πως είναι μια δουλειά χωρίς χρήματα.

Ας κάνει ό,τι θέλει. Γιατί; Υπάρχει εν έτει 2021 δουλειά που να λες από αυτή θα βγάλω λεφτά, θα πετύχω ή θα αποτύχω; Όλα είναι ρευστά. Το παιδί μου είναι 20 χρονών, σπουδάζει Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο και δεν ξέρει τι θα κάνει.

Πρόσφατα σας είδαμε με τη σύντροφό σας. Θα κάνατε άλλο ένα γάμο;

Είμαι πολύ καλά, αλλά το κεφάλαιο γάμος έχει κλείσει.

Σας έγινε πρόταση για τη «Γη της Ελιάς»;

Όχι. Με τον Αντρέα Γεωργίου είχαμε μια πολύ ωραία συνεργασία τέσσερα χρόνια και έχουμε άψογες σχέσεις. Ούτε εγώ θα ήθελα να συνεχίσω γιατί δεν γίνεται να συνεργάζεσαι συνέχεια με τους ίδιους. Η Τέχνη θέλει καινούργια πράγματα.

Πηγή: Tvmania!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΚΛΕΤΣΟΣ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ