Η προ ετών ολοκλήρωση του (δεύτερου και νόμιμου, διότι ο πρώτος είχε κριθεί αντισυνταγματικός – και ορθώς) διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών άφησε έξι ιδιωτικά κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας και ένα ερώτημα: πού θα καταλήξει η έβδομη άδεια; Καθότι ο τότε κυβερνητικός στόχος ήταν αν δημιουργηθούν επτά σταθμοί καναλαρχών. Ο, εν ισχύ ακόμη, νόμος, το επιτρέπει: πληρώνεις και αδειοδοτείσαι.

Με την πάροδο των ετών η περιβόητο έβδομη άδεια εξελίχθηκε σε κάτι που αναγόταν στη σφαίρα του μύθου: πολύ ονοματολογία, τίποτε πρακτικά. Τη μια για τον Δημήτρη Μελισσανίδη, την άλλη για τον Βίκτωρα Ρέστη, την τρίτη για ξένα funds και, εσχάτως, για τη Nova. Κι αυτό διότι ο νόμος που απαγόρευε στους ιδιοκτήτες συνδρομητικής τηλεόρασης να κατέχουν και ελεύθερα κανάλια, καταργήθηκε και εναρμονίστηκε με τις επιταγές της ευρωπαϊκής ένωσης. Μα, και πάλι, το ενδιαφέρον της Nova ακούει στο όνομα Alpha, όπου έχει ήδη το 50% μέσω της εταιρείας Primos Media και αναμένεται να αποκτήσει το 100% ως τις αρχές του καλοκαιριού.

Μέσα σε αυτό το τρομερά ενδιαφέρον τηλεοπτικό περιβάλλον, εμφανίστηκε ένα επιχειρηματικό δίδυμο που θέλει να ταράξει, αθόρυβα μάλιστα, τα μιντιακά νερά. Τόσα αθόρυβα που αν έκανες ένα γκάλοπ για το ποιοι είναι οι Δημήτρης Μπάκος και Γιάννης Καϋμενάκης, όσοι απαντούσαν θα σου έλεγαν «Αστέρας Τρίπολης».

Διαβάστε περισσότερα στο intronews.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΑΚΟΣ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ