Καλεσμένη της εκπομπής “Mega Καλημέρα” βρέθηκε η Δώρα Αναγνωστοπούλου, η οποία με αφορμή την επικείμενη πρεμιέρα του “Mega Stories”, παραχώρησε μια εφόλης της ύλης συνέντευξη στην Ελεονώρα Μελέτη.

Η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια αναφέρθηκε στην πιο συγκλονιστική στιγμή κατά την εργασιακή της πορεία, τον σεξισμό που έχει βιώσει, αλλά και την απόφαση της να ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία.

«Θέματα θλιβερά, δυσάρεστα ή συγκλονιστικά υπάρχουν καθημερινά. Το θέμα είναι πώς το βλέπεις εσύ. Έχεις τη δυνατότητα σε ένα δελτίο να προετοιμάσεις τον εαυτό σου. Δεν την έχει όμως σε ένα έκτακτο γεγονός. Όταν σε πιάνει εξαπίνης στον αέρα. Η πιο συγκλονιστική στιγμή ήταν οι τρομοκρατικές επιθέσεις στην Γαλλία, στο Μπατακλάν. Τότε που ξαφνικά υπήρχαν παντού χτυπήματα, τρομοκράτες, νεκροί. Ήμουν στον αέρα 6 ώρες εκείνο το βράδυ. Ένιωθες ότι αν αυτό γίνεται μέσα στο Παρίσι, μπορεί να γίνει οπουδήποτε», δήλωσε η Δώρα Αναγνωστοπούλου για αρχή.

Στη συνέχεια, λοιπόν, η κουβέντα πέρασε στην απόφασή της να ασχοληθεί με τον χώρο των media αλλά και στο γιατί δεν θα έκανε μια αμιγώς ψυχαγωγική εκπομπή.

«Την περίοδο που τελείωνε το Λύκειο η δημοσιογραφία ήταν πολύ στα πάνω της. Ήταν ένα επάγγελμα πολύ γοητευτικό τότε. Το ήθελα. Είχα ζητήσει δώρο μια γραφομηχανή, μου άρεσε πολύ το γράψιμο. Έζησα πέντε χρόνια στην Ιταλία, σπούδασα εκεί. Είχα περιπέτεια υγείας του μπαμπά και γύρισα πίσω, αλλά θα έμενε ακόμα δύο τρία χρόνια. Ένιωσα ότι δεν είχε κλείσει ο κύκλος όταν έφυγα… Είχα κάνει κατά κάποιο τρόπο ψυχαγωγία όταν ήμουν στην ΕΡΤ. Δεν ξέρω αν θα έκανα αμιγώς ψυχαγωγική εκπομπή. Έχουμε φτάσει σε μια ηλικία και έχουμε μια εμπειρία που σταθμίζεις πια κάθε πρόταση. Εξαρτάται από την πρόταση και τους συνεργάτες. Αγαπάω την ενημέρωση όμως πολύ. Στο MEGA STORIES θέλουμε να είναι θέματα που απασχολούν τους ανθρώπους και έχουν στο επίκεντρο ανθρώπους. Θέλουμε να απευθυνόμαστε στους ανθρώπους που εμένα μου λείπουν από την τηλεόραση».

Η Δώρα Αναγνωστοπούλου για τον σεξισμό που έχει δεχτεί

«Σεξισμό έχω δεχτεί φουλ, και εργασιακό bullying, και να εισπράττεις αυτή την απαξία που μπορεί να είναι ένα νεύμα ή κάτι που θα σου πει ο άλλος και σε φέρνει σε δύσκολη θέση. Δεν έφτασε σε πολύ ακραίο σημείο και δεν ένιωσα τρομαγμένη. Μπόρεσα να αντιδράσω στον συγκεκριμένο άνθρωπο. Σε κάθε περίπτωση αυτό που μένει είναι μια θλίψη και μια στεναχώρια. Όποτε οι γυναίκες βγαίνουν μπροστά και μιλάνε μόνο κέρδος μπορεί να βγει για όλες τις υπόλοιπες», ανέφερε η δημοσιογράφος ενώ παράλληλα μίλησε και για τις γυναικοκτονίες που σημειώνονται και συγκλονίζουν την κοινωνία: «Οι γυναικοκτονίες και οι κακοποιητικές συμπεριφορές είναι πια πολύ συνηθισμένο φαινόμενο. Αυτό που χρειάζονται αγόρια και κορίτσια, αλλά περισσότερο αγόρια, είναι η αγάπη. Να σέβονται από νωρίς τα κορίτσια, τη γυναίκα, τη μητέρα τους. Αυτό είναι στο χέρι μας, στις μανάδες».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ