Ο Δημήτρης Παπαδάκης περιγράφει τον ιδιαίτερα γοητευτικό χαρακτήρα του Ατσαλάκη που υποδύεται στο «Έλα στη θέση μου», τονίζει ότι ο έρωτας του ήρωά του με τη Βάνα θα βγει νικητής, όσα εμπόδια κι αν μπουν ανάμεσά τους, δηλώνει ευτυχισμένος που έπειτα από 10 χρόνια διαδρομής του στο χώρο του θεάτρου και της τηλεόρασης υποδύεται επιτέλους έναν άκρως κωμικό χαρακτήρα.

Ο Δημήτρης Παπαδάκης εξηγεί στο «7 ΜΕΡΕΣ TV» τους λόγους για τους οποίους αξίζει να παρακολουθήσετε την καθημερινή σειρά του καναλιού της Κάντζας.

Από τον Γιάννη Βίτσα

Τι έχεις ξεχωρίσει στο χαρακτήρα του Ατσαλάκη που υποδύεσαι; 

Το ταμπεραμέντο και την τιμιότητά του. Παρόλο που μπήκε ανάμεσα σε ένα ζευγάρι, του ήταν πάρα πολύ δύσκολη η συγκεκριμένη συνθήκη και το έχει ξεκαθαρίσει αρκετές φορές στη Βάνα. Ο έρωτας νικά τα πάντα. Ο τρόπος του, αλλά και το νεύρο που έχει στις διαπροσωπικές του σχέσεις είναι πολύ αστεία. Όλα τα στοιχεία του συγκεκριμένου χαρακτήρα τα έχω δανειστεί από ανθρώπους με τους οποίους είχα την τύχη να συναναστραφώ στο υπέροχο νησί μου. Ο Ατσαλάκης αποτελεί ένα μείγμα αυθεντικών προσωπικοτήτων που έχω γνωρίσει την Κρήτη. Έχω ενώσει μικρά κομμάτια τους με πολύ σεβασμό και έχω δημιουργήσει αυτό τον ιδιαίτερο και ξεχωριστό ήρωα.

Ερωτεύεται απόλυτα τη Βάνα…

Έχει μεγαλώσει με αξίες μιας άλλης εποχής. Δεν υπήρχε ποτέ περίπτωση να μπει ανάμεσα σε ένα ζευγάρι αν ο έρωτάς του για τη Βάνα δεν ήταν κεραυνοβόλος. Πέρασε από σαράντα κύματα προκειμένου να δεχτεί μέσα του το συναίσθημα που ένιωθε.

Δημήτρης Παπαδάκης - Έλα στη θέση μου

Αισθανόταν ενοχές για τον Φώτη; 

Πάρα πολλές… Η εσωτερική σύγκρουση που βίωνε ήταν τεράστια.

Στα τρέχοντα επεισόδια βλέπουμε πως η Βάνα, παρά το ότι χώρισε με τον Φώτη, αποφασίζει να τον απομακρύνει από τη ζωή της.

Είναι και αυτή μια γυναίκα με αξίες και αρχές. Δεν ήταν μικρό πράγμα το ότι χώρισε τον άντρα που παντρεύτηκε. Η μάχη που επίσης μαίνεται μέσα της ανάμεσα στο μεγάλο έρωτα της ζωής της, από τη μία, και στο γάμο της με έναν άνθρωπο που αγαπά, από την άλλη, είναι αφόρητη. Χρειάζεται χρόνο. Κάνει ένα βήμα πίσω, προκειμένου να βάλει τα πράγματα στη θέση τους.

Θα κερδίσει ο έρωτας τις ενοχές του ζευγαριού; 

Πραγματικά δεν έχω ιδέα. Στα σενάρια που κρατώ τώρα στα χέρια μου, οι δυο τους βρίσκονται σε μια μικρή απόσταση.

Θα προσπαθήσει ο Ατσαλάκης να τη γυρίσει κοντά του; Θα θελήσει να μικρύνει την απόσταση που τους χωρίζει; 

Ο Ατσαλάκης δεν υπάρχει περίπτωση να μην την κυνηγήσει. Έχει κάνει ορισμένες βλακείες από φόβο μην τη χάσει. Στα επόμενα επεισόδια θα τον παρακολουθήσουμε να ολισθαίνει σε ορισμένα μικροπρεπή για το χαρακτήρα του πράγματα. Υποδύεται ότι είναι άρρωστος, κάνει μια σκευωρία με τη Λατάνια προκειμένου να πείσουν τη Βάνα ότι εκείνη τα έχει φτιάξει με τον Φώτη, με τον τελευταίο μάλιστα να της έχει κάνει πρόταση γάμου. Δυστυχώς όμως για εκείνον, η Βάνα έμαθε την αλήθεια και αυτός ήταν και ο κυρίαρχος λόγος που ράγισε το ποτήρι της σχέσης τους. Παρ’ όλα αυτά ο Ατσαλάκης δεν το βάζει κάτω. Θα την πείσει να ακολουθήσει το δρόμο της καρδιάς της. Στο τέλος Ατσαλάκης και Βάνα θα είναι μαζί.

Τι έχεις αγαπήσει στο «Έλα στη θέση μου»;

Είναι μια σειρά φτιαγμένη για όλη την οικογένεια. Προσέχουμε τα πάντα με ακρίβεια στους διαλόγους, προκειμένου να είναι ένα πρόγραμμα που να μπορούν να το παρακολουθήσουν και τα παιδιά. Έχει μια πολύ όμορφη και ισορροπημένη μείξη κωμωδίας με δράμα. Περνά πολλά κοινωνικά μηνύματα, όπως το ιδιαίτερα σοβαρό και ευαίσθητο θέμα της παρένθετης μητέρας. Το σπουδαιότερο όλων για μένα είναι ότι, επιτέλους, στα 10 χρόνια που δουλεύω, υποδύομαι έναν ανατρεπτικό, κωμικό χαρακτήρα.

Διαβάστε περισσότερα στο 7 ΜΕΡΕΣ TV

Διαβάστε επίσης

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ