Η Ντίνα Μιχαηλίδου πρωταγωνιστεί στην σειρά «Έρωτας με διαφορά» ενώ το ευρύ κοινό τη γνώρισε μέσα από την ταινία «Ευτυχία».

Ο δυναμικός και αφοσιωμένος χαρακτήρας της Μάρως στο «Έρωτας με διαφορά», οι σοκαριστικές περιγραφές της γιαγιάς της για τη Μικρασιατική Καταστροφή, η «Ευτυχία», που της χάρισε απλόχερα την αναγνώριση του κοινού, η απώλεια του σπουδαίου θεατράνθρωπου και πατέρα της Γιώργου Μιχαηλίδη που ακόμη δεν έχει ξεπεράσει και όλα όσα ονειρεύεται.

Η Μάρω, που υποδύεστε στο «Έρωτας με διαφορά», είναι μια εντελώς ανατρεπτική γυναίκα. Στηρίζει πάρα πολύ τη Ζέτα, αναγνωρίζοντας τα λάθη που έκανε ο γιος της.


Η Μάρω είναι ένας ρόλος που έχω απολαύσει, γιατί είναι τελείως διαφορετικός απ’ όλα όσα έχω κάνει. Το σίριαλ άλλωστε είναι μια εξαιρετική κομεντί. Πρόκειται για ένα δυναμικό, μοντέρνο, χαριτωμένο άνθρωπο, με ήθος και αίσθηση δικαίου. Ο γιος της άφησε την οικογένειά του και έφυγε. Οπότε αυτή έπρεπε πλέον να σταθεί στο πλευρό των παιδιών του και της Ζέτας. Δεν εγκαταλείπει αυτούς που αγαπά. Έχει μάθει ήδη για τη σχέση της νύφης της με τον Κωστή και τη στηρίζει ακόμα και σε αυτήν τη συνθήκη.

Πώς θα τη δούμε στην επόμενη σεζόν;


Θα έχει την προσοχή της στραμμένη στους ανθρώπους της. Αποδέχεται τον Κωστή. Η σχέση τους εξελίσσεται. Σέβεται την επιλογή της Ζέτας.  
 
Παράλληλα συμμετέχετε και στο «Σμύρνη μου αγαπημένη», μια ιστορική ταινία που πραγματεύεται τη Μικρασιατική Καταστροφή. Ποια τα συναισθήματά σας;


Όταν ήμουν παιδί –επειδή κατά τα τρία τέταρτα είμαι Μικρασιάτισσα–, άκουγα διηγήσεις από τον παππού και τη γιαγιά, η οποία ήταν φοβερή παραμυθού, για όλα όσα συνέβησαν εκείνη την οδυνηρή περίοδο. Κρεμόμουν από τα χείλη της. Οι ιστορίες της δεν ήταν ωραιοποιημένες, αλλά μετέφεραν με ακρίβεια όσα είχαν ζήσει και δει. Αυτοί οι άνθρωποι βίωσαν τραγικά πράγματα. Θυμάμαι ότι ο παππούς μάς περιέγραφε κυρίως το κομμάτι της ζωής του πριν από την καταστροφή. Στο μετά αναφερόταν ελάχιστα. Η γιαγιά ήταν πιο αναλυτική.


Ποιο ήταν το πιο σοκαριστικό πράγμα που σας είπε;


Οι περιγραφές ήταν φρικτές. Ήταν ένα παιδάκι. Την είχε κρύψει η μαμά της μες στη φούστα της για να γλιτώσει. Έπειτα αποφάσισαν πως θα ήταν πιο ασφαλής αν την έντυναν γριά. Περνούσαν πάνω από τα πτώματα. Μιλάμε για μια τεράστια σφαγή, η οποία πέρασε έτσι, απαρατήρητη. Ειδικά οι δικές μας κυβερνήσεις κάνουν σαν να μην έγιναν ποτέ αυτές οι φρικαλεότητες. Όπως καταλαβαίνετε, κάνοντας αυτή την ταινία τώρα, αισθάνομαι ότι δικαιώνω κατά κάποιον τρόπο τους προγόνους μου. Βίωσα την ιστορία ως παιδί, από πρώτο χέρι, μέσα από τους ανθρώπους που όλα αυτά καταγράφηκαν στο σώμα και στην ψυχή τους. Νιώθω, ως ηθοποιός πλέον, ότι μπορώ να καταθέσω κάτι από αυτό που έγινε τότε.


Ποιο ρόλο υποδύεστε στην ταινία;


Την Ευταλία. Είναι η οικονόμος της οικείας Μπαλτατζή, αλλά παράλληλα προσωπική φίλη και έμπιστη της Φιλιώς Μπαλτατζή, η ψυχομάνα των παιδιών της και ψυχοκόρη του Πολύκαρπου Μπαλτατζή. Και, βέβαια, αγαπά όλη την οικογένεια και τον Δημητράκη σαν να είναι οι δικοί της άνθρωποι.


Το ευρύ κοινό σάς αγάπησε μέσω της ταινίας «Ευτυχία».


Η αναγνώριση του θεατρικού κόσμου υπήρχε πάντα, γιατί δούλευα επί είκοσι πέντε χρόνια στο Ανοιχτό Θέατρο. Οι ηθοποιοί, στα ώριμα χρόνια μας, γνωρίζουμε μια άλλου είδους αναγνώριση, καθώς μπορούμε πλέον να παίξουμε κάποιους διαφορετικούς ρόλους και να κάνουμε μια άλλου τύπου κατάθεση. Εγώ ήμουν εκτός χώρου για περίπου οχτώ χρόνια.


Για ποιο λόγο;

Υπήρχαν κάποια προβλήματα οικογενειακής φύσης.

Διαβάστε περισσότερα στο 7ΜΕΡΕΣTV

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΕΡΩΤΑΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ