Εδώ και ένα 24ωρο, Ελλάδα και Κύπρος βρίσκονται «απέναντι» στο θέμα της Eurovision. Αφορμή οι ισχυρισμοί του Κύπριου πρέσβη πως ο πρόεδρος της ΕΡΤ, Κωνσταντίνος Ζούλας, τον… προειδοποίησε πως φέτος το 12άρι μας θα πάει αλλού!

Όλα ξεκίνησαν από ένα δημοσίευμα το οποίο έκανε λόγο για ένα επίσημο έγγραφο που ο πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα, Σταύρος Αυγουστίδης, απηύθυνε προς επίσημους φορείς της χώρας του ενημερώνοντάς τους για όσα του διεμήνυσε ο πρόεδρος της ΕΡΤ, Κωνσταντίνος Ζούλας.

eurovision
Ο Κωνσταντίνος Ζούλας απάντησε στους ισχυρισμούς του Κύπριου πρέσβη με μια λιτή ανακοίνωση.

Ανάμεσα σε όσα φέρεται να συζήτησαν οι δύο άντρες ήταν και ο επερχόμενος διαγωνισμός της Eurovision, με τον Κωνσταντίνο Ζούλα να «προειδοποιεί» ουσιαστικά τον πρέσβη πως η βαθμολογία της ελληνικής επιτροπής απέναντι στη συμμετοχή της Κύπρου δεν θα είναι υψηλή και σίγουρα όχι το 12άρι που δίναμε παραδοσιακά στο κυπριακό τραγούδι.

Το θέμα μόνο στα ψιλά δεν πέρασε και ο Κωνσταντίνος Ζούλας προτίμησε να εκδώσει μια δήλωση προκειμένου να απαντήσει με τον τρόπο αυτό στις καταγγελίες. Λέει ο πρόεδρος της ΕΡΤ στη δήλωσή του:

«Η Διοίκηση της ΕΡΤ δεν είχε ούτε και της επιτρέπεται προφανώς να έχει την παραμικρή εμπλοκή στις αξιολογήσεις της ανεξάρτητης επιτροπής που προτείνεται κάθε χρόνο από την Διεύθυνση Επικοινωνίας της ΕΡΤ για τον διαγωνισμό της Eurovision. Ως εκ τούτου ουδεμία εμπλοκή είχε τόσο στην πρώτη θέση που πήρε η Κύπρος από την ανεξάρτητη επιτροπή της ΕΡΤ το 2021, όσο και για την περσινή αξιολόγηση της κυπριακής συμμετοχής ως 7ης καλύτερης ανάμεσα σε 26 χώρες».

Και συνεχίζει: «Αυτό εξήγησα στον πρέσβη της Κύπρου στην προ τριμήνου συνάντηση μας, -εννοείται στο περιθώριο των πολύ σοβαρότερων θεμάτων που συζητήσαμε- αναφέροντάς του ότι σε όσους εμπλέκονται στην ΕΡΤ με την Eurovision προκάλεσε έκπληξη η απόφαση του ΡΙΚ να εκπροσωπήσει φέτος την Κύπρο ένα από τα τραγούδια που απέρριψε πέρσι η ΕΡΤ.

Kαι στο πλαίσιο αυτό ευχήθηκα η κρίση της φετινής ανεξάρτητης επιτροπής που θα ορίσει η ΕΡΤ να μην είναι ίδια με της αντίστοιχης που απέρριψε το εν λόγω τραγούδι, χωρίς εννοείται να μπορεί κανείς -πόσω μάλλον εγώ προσωπικά- να επηρεάσει την κρίση της.

Κατά τα λοιπά και δηλώνοντας την μεγάλη μου έκπληξη για το γεγονός ότι ο διαγωνισμός της Eurovision αποτέλεσε αντικείμενο διπλωματικής ενημέρωσης, και μάλιστα σε μια εποχή που η ΕΡΤ και το ΡΙΚ έχουν άριστη συνεργασία, εύχομαι καλή επιτυχία τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα» καταλήγει.

Στο όλο ζήτημα πήρε θέση και η EBU, εκδίδοντας με τη σειρά της ανακοίνωση. Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο:

Οι ψυχαγωγικές εκπομπές σήμερα ασχολήθηκαν εκτενώς με το θέμα, με τη «Super Κατερίνα» να φιλοξενεί και δηλώσεις της εκπροσώπου της Κύπρου, Silia Kapsis, αναφορικά με το δήθεν «μαγείρεμα» της βαθμολογίας. Δείτε εδώ όσα δήλωασε η νεαρή τραγουδίστρια:

Κεντρική φωτό: Instagram/eurovision

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ EUROVISION, , ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ