Η Ευγενία Ξυγκόρου, πρωταγωνίστρια της σειράς «Το προξενιό της Ιουλίας», μίλησε στο περιοδικό «MyTV», αποκαλύπτοντας πολλά για τη συνέχεια της σειράς, καθώς και το καλύτερο φινάλε για την ίδια.

MyTV: ποιο ήταν το πρώτο πράγμα που σκέφτηκες όταν διάβασες το σενάριο της επιτυχημένης σειράς «Το προξενιό της Ιουλίας», στην οποία πρωταγωνιστείς;

Ευγενία Ξυγκόρου: Θυμάμαι ότι διαβάζοντας το πρώτο σενάριο είχα εντυπωσιαστεί πάρα πολύ. Έγραφε για το δάσος μανιταριών, ότι υπάρχει μία φιγούρα με κάπα μέσα στην ομίχλη και μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρουσα η ιστορία. Πίστεψα ότι η σειρά είναι πάρα πολύ καλή αλλά και διαφορετική απ’ όσα έχουμε δει. Οφείλω να πω, βέβαια, ότι έχει πολλές απαιτήσεις. Δεν είναι εύκολη δουλειά, καθώς είναι σίριαλ εποχής, άρα υπάρχει παραπάνω βαθμός δυσκολίας. Επίσης, ούτε οι σκηνές είναι εύκολες, καθώς έχουμε πάρα πολλές εντάσεις, συγκρούσεις και ακραία γεγονότα.

Ευγενία Ξυγκόρου
Το «Προξενιό της Ιουλίας» είναι μια σειρά υψηλών απαιτήσεων, που κατάφερε να κερδίσει την αγάπη και την προτίμηση του κοινού.

MyTV: Είναι πρόκληση, λοιπόν, για σένα αυτός ο ρόλος;

Ευ.Ξυγκ.: Δεν ξέρω αν είναι πρόκληση, αλλά είναι σίγουρα μία πάρα πολύ σημαντική δουλειά για μένα. Καλούμαι να βρω τη σωστή δοσολογία για να μπορέσω να καταλάβω αυτή την ηρωίδα αλλά και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ζούσε. Για παράδειγμα, εκείνη την εποχή η βία ήταν κάτι επιτρεπτό. Μέσα στον γάμο, ο Γιωργίκης βίαζε την Ιουλία και κανείς από τους δύο δεν θεωρούσε αυτή την πράξη βιασμό.

MyTV: Πώς είναι η συνεργασία σου με τον τηλεοπτικό σύζυγό σου, Μελέτη Ηλία;

Ευ.Ξυγκ.: Ο Μελέτης Ηλίας, εκτός από υπέροχος ηθοποιός, είναι πάρα πολύ ωραίος άνθρωπος. Έχει την ικανότητα να σε χαλαρώνει. Με βοηθάει όποτε χρειαστώ κάτι και με στηρίζει. Δίνει συμβουλές με έναν άλλο τρόπο. Την απολαμβάνω πολύ τη συνεργασία μας. Στην αρχή, δεν είχαμε κοινά γυρίσματα, αλλά πλέον δουλεύουμε κάθε μέρα μαζί. Αν τύχει μια μέρα και δεν έχουμε σκηνές, μου φαίνεται παράξενο. Είναι ευτύχημα να συνεργάζομαι με τόσο εξαιρετικούς ηθοποιούς, όπως είναι ο Μελέτης και οι υπόλοιποι υπέροχοι συνάδελφοι.

MyTV: Έχεις κοινά στοιχεία με την ηρωίδα που υποδύεσαι;

Ευ.Ξυγκ.: Όχι, νομίζω ότι δεν έχω κοινά στοιχεία με την Ιουλία. Βέβαια, επειδή η σειρά είναι καθημερινή, αναλύω και εμβαθύνω συνεχώς στον χαρακτήρα της, οπότε ίσως έχουν βγει κάποια πράγματα στην επιφάνεια, τα οποία τελικά τα έχουμε και οι δύο.

Πριν το «Προξενιό», η Ευγενία Ξυγκόρου είχε πρωταγωνιστήσει σε άλλη μια σειρά εποχής, την «Αγάπη παράνομη» της ΕΡΤ1. (Photo: instagram/evgeniaxyg)

MyTV: Πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα για την Ιουλία;

Ευ.Ξυγκ.: Τα πράγματα εξελίσσονται δύσκολα για την Ιουλία, διότι θα κατηγορηθεί για τον φόνο του Γιωργίκη.

MyTV: Ο Ρήγας τραυματίζει θανάσιμα τον Ραζίνη. Τι συνέπειες θα έχει αυτή η πράξη στη ζωή της Ιουλίας;

Ευ.Ξυγκ.: Σίγουρα την Ιουλία την πληγώνει πάρα πολύ αυτή η κατάσταση, διότι είναι ένα άτομο με υψηλή ενσυναίσθηση. Η σχέση της με τον Ρήγα είναι πολύ στενή. Αν και ως άνθρωποι δεν έχουν κανένα κοινό, μεγάλωσαν στο ίδιο σπίτι και αγαπούν πολύ ο ένας τον άλλο. Κάθε σκηνή που έχουμε με τον Τάσο Λέκκα την αναλύουμε πολύ για να μπορέσουμε να μπούμε στην ψυχοσύνθεση των ηρώων και να τους καταλάβουμε.

MyTV: Η πράξη του Ρήγα θα επηρεάσει τον γάμο της με τον Γιωργίκη;

Ευ.Ξυγκ.: Δεν θα την επηρεάσει αρνητικά, διότι ο Γιωργίκης θέλει να βοηθήσει. Ο Προβιός πάντα έχει την τάση να βοηθάει τους ανθρώπους και να είναι υποστηρικτικός, κυρίως όταν βρίσκεται μπροστά σε άλλους. Θέλοντας να βοηθήσει τον Ρήγα, θα του βρει δικηγόρο, ώστε να γλιτώσει από τη φυλακή.

O φόνος που κάνει ο Ρήγας θα αναστατώσει ξανά τη ζωή της Ιουλίας.

MyTV: Ο Γρηγόρης μπαίνει ξανά στη ζωή της Ιουλίας; Θα γίνουν παράνομο ζευγάρι;

Ευ.Ξυγκ.: Δεν ξέρω αν θα γίνουν ακριβώς ζευγάρι, πάντως έρχονται κοντά. Ο Γιωργίκης ζητάει από τον Γρηγόρη να φροντίσει τα λουλούδια του κήπου, διότι είναι γεωπόνος. Έτσι, εκείνος επισκέπτεται συχνά το αρχοντικό και βλέπει την Ιουλία.

MyTV: Η Χάδω θα τους υποψιαστεί;

Ευ.Ξυγκ.: Ναι, η Χάδω θα τους υποψιαστεί και για αυτόν τον λόγο προσπαθεί να μάθει αν συμβαίνει κάτι μεταξύ τους.

MyTV: Ο Χρήστος ήταν ένας σύμμαχος της Ιουλίας στο σπίτι των Προβιών. Θα επιστρέψει από το ψυχιατρείο;

Ευ.Ξυγκ.: Πράγματι, παρόλο που ο Χρήστος δεν είναι εύκολη περίπτωση ανθρώπου, ήταν πολύ κοντά στην Ιουλία και η απουσία του την έχει πληγώσει. Όμως θα επιστρέψει σύντομα και η Ιουλία θα αποκτήσει ξανά έναν σύμμαχο μέσα στο σπίτι των Προβιών.

MyTV: Μετά τη γέννηση του παιδιού, ο Γιωργίκης θα αλλάξει πρόσωπο προς την Ιουλία. Θα γίνει βίαιος απέναντί της;

Μετά τη γέννηση του παιδιού της Ιουλίας, ο Γιωργίκης δείχνει ξανά το στοργικό του πρόσωπο.

Ευ.Ξυγκ.: Δεν ξέρω πότε ακριβώς η Ιουλία θα έρθει αντιμέτωπη με το βίαιο πρόσωπο του Γιωργίκη, όμως ο θεατής βλέπει την άλλη πτυχή του χαρακτήρα του.

MyTV: Ο Γιωργίκης απατάει την Ιουλία με τη Δέσπω. Θα το αντιληφθεί;

Ευ.Ξυγκ.: Στις σκηνές που γυρίζω, η Ιουλία είναι στα πρόθυρα αυτής της αποκάλυψης. Από τότε που η Στάσα την προειδοποίησε για τη Δέσπω, είναι πιο υποψιασμένη, όμως δεν πάει το μυαλό της ως εκεί. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς θα αντιδράσει όταν το μάθει.

MyTV: Η μητέρα της, η Στάσα, έχει παράνομη σχέση με τον Στασινόπουλο. Θα μάθει η Ιουλία για αυτόν τον δεσμό;

Ευ.Ξυγκ.: Η σχέση της Ιουλίας με τον Στασινόπουλο είναι κάπως περίεργη. Από τη μία τη βοήθησε και από την άλλη την άφησε να πάει ως νύφη στο σπίτι του Προβιού… Δεν ξέρω αν τον θέλει για σύντροφο της μητέρας της, οπότε αν μάθει για τη σχέση τους σίγουρα θα σοκαριστεί. Για να δούμε τι θα συμβεί…

MyTV: Η Ιουλία θα κατηγορηθεί για τον φόνο του Γιωργίκη. Υπάρχει περίπτωση να είναι πράγματι η δολοφόνος;

Ευ.Ξυγκ.: Δεν γνωρίζουμε το τέλος και πραγματικά αναρωτιόμαστε κι εμείς οι συντελεστές ποιος μπορεί να είναι ο δολοφόνος. Μάλιστα, κάνουμε πλάκα και λέμε ότι μπορεί να το έχει κάνει ο Ζαφείρης ή ο καφετζής. (Γελάει.) Όσο περνάει ο καιρός, τόσο περισσότερα πρόσωπα μπαίνουν στο κάδρο των υπόπτων. Αν με ρωτάς, θα ήθελα πολύ να το έχει κάνει όντως η Ιουλία. Θα ήταν μια δικαίωση για όσα έχει περάσει.

Η Ευγενία Ξυγκόρου δεν αποκαλύπτει πολλά για το φινάλε της σειράς, εκτός απ’ το ότι το παιδί της Ιουλίας μάλλον θα ζήσει στην τηλεοπτική εκδοχή της ιστορίας…

MyTV: Η κόρη της Ιουλίας είναι ζωντανή;

Ευ.Ξυγκ.: Στο βιβλίο το παιδί πεθαίνει, αλλά δεν νομίζω να ακολουθήσουμε αυτόν τον δρόμο. Θα υπάρξει εξέλιξη γύρω από την εξαφάνιση της μικρής και έχω την εντύπωση ότι όντως κάπου κρύβεται και κάποιος τη φροντίζει. Για μένα το τέλειο σενάριο θα είναι να φροντίζει την κόρη της Ιουλίας η Χάδω.

MyTV: Στις σκηνές από το μέλλον έχουμε μάθει ότι η Δέσπω έμεινε έγκυος. Η Ιουλία μαθαίνει για αυτή την εγκυμοσύνη; Πώς αντιδρά;

Ευ.Ξυγκ.: Το ερώτημα είναι ποιανού είναι το παιδί, του Γιωργίκη ή του Χρήστου; (Γελάει.) Φαντάζομαι ότι, αν αποκαλυφθεί η εγκυμοσύνη της Δέσπως, η Ιουλία θα είναι υποστηρικτική, διότι εμπλέκεται ένα παιδί στην υπόθεση.

MyTV: Τι να περιμένουμε στα επόμενα επεισόδια της σειράς;

Ευ.Ξυγκ.: Έρχονται μεγάλες ανατροπές. Γίνεται χαμός, κάθε επεισόδιο κρύβει και μία νέα έκπληξη.

MyTV: Η σειρά ολοκληρώνεται φέτος;

Ευ.Ξυγκ.: Ναι, το «Προξενιό της Ιουλίας» ολοκληρώνει φέτος το «ταξίδι» του.

MyTV: Την επόμενη σεζόν θα σε δούμε ξανά στην τηλεόραση;

Ευ.Ξυγκ.: Δεν το γνωρίζω ακόμη. Αν γίνει, σίγουρα θα ήθελα να κάνω κάτι διαφορετικό. Ίσως κάτι σύγχρονο, που η ηρωίδα να μην είναι μία αθώα κοπέλα που κακοπερνάει, δηλαδή να μη μοιάζει με την Ιουλία.

ευγενία ξυγκόρου
Θεατρικά, η Ευγενία Ξυγκόρου παίζει φέτος στην κωμωδία «Μη σου τύχει».

MyTV: Πώς αποφάσισες να γίνεις ηθοποιός;

Ευ.Ξυγκ.: Δεν ήταν κάτι που το αποφάσισα. Δεν συνέβη κάτι και είπα ότι θέλω να γίνω ηθοποιός, αλλά ήξερα πάντοτε ότι το ήθελα. Ήταν αυτονόητο ότι θα ακολουθήσω το παιδικό μου όνειρο. Μέχρι στιγμής, έχω υπάρξει πάρα πολύ τυχερή με τις δουλειές που έχω κάνει και με τους ανθρώπους με τους οποίους έχω συνεργαστεί.

MyTV: Πώς ονειρεύεσαι τον εαυτό σου σε δέκα χρόνια;

Ευ.Ξυγκ.: Σε δέκα χρόνια, με φαντάζομαι να δουλεύω πολύ, να έχω ένα υπέροχο διαμέρισμα στο κέντρο, όπου θα μένω. Θέλω να είμαι χαλαρή, υγιής, να απολαμβάνω τη δουλειά μου, να περνάω χρόνο με τους φίλους μου και να κάνω τις βόλτες μου.

MyTV: Θεατρικά, σε απολαμβάνουμε στην παράσταση «Μη σου τύχει…!». Πώς είναι αυτή η εμπειρία;

Ευ.Ξυγκ.: Είναι υπέροχη εμπειρία για μένα, διότι είναι η πρώτη φορά που κάνω κάτι κωμικό. Είμαι σε ένα πολύ καλό και προστατευτικό περιβάλλον, είμαστε αρκετά άτομα και φροντίζουμε ο ένας τον άλλο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΕΥΓΕΝΙΑ ΞΥΓΚΟΡΟΥ, ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ