Μία προσωπική εξομολόγηση στο «Πρωινό» και στον Άρη Καβατζίκη έκανε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά. Στη συνέντευξη που παραχώρησε, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στη νέα της σιλουέτα, στη θέση της γυναίκας στην ελληνική πολιτική σκηνή, στις εξωσωματικές που χρειάστηκε να υποβληθεί μέχρι να αποκτήσει το πρώτο της παιδί, την Αιμιλία και την περιπέτεια της με τον καρκίνο.

«Έχω κάνει μεγάλη μεγάλη προσπάθεια να ξαναγυρίσω στα φυσιολογικά μου επίπεδα, γιατί έχω κάνει μεγάλη προσπάθεια για να αδυνατίσω. Δεν είχα συνηθίσει τον εαυτό μου, όπως ήμουν τα τελευταία δύο χρόνια. Άσε που φρόντιζαν συνέχεια να μου το υπενθυμίζουν. Έγραφαν διάφορα σχόλια. Ξέρετε, με εμάς τις γυναίκες δεν ασχολούνται μόνο με όσα λέμε, αλλά με το πώς ντυνόμαστε, τι φοράμε, πώς χτενιζόμαστε ή βαφόμαστε. Τα σχόλια ήταν πολύ καυστικά!. Άλλωστε σε όλη μου τη ζωή ήμουν εξαιρετικά αδύνατη, όποτε όταν συνειδητοποίησα πού είχα φτάσει, με ενόχλησε πάρα πολύ. Δεν έβρισκα ρούχα να μου κάνουν, έπρεπε να ράψω ρούχα. Είπα ότι : ” Δεν πάει άλλο” και αποφάσισα να κάνω μία μεγάλη προσπάθεια για να ξαναβρώ τον εαυτό μου», δήλωσε η Φώφη Γεννηματά για την προσπάθειά της να επανακτήσει τη σιλουέτα της.

Η Φώφη Γεννηματά είναι η μοναδική γυναίκα αρχηγός πολιτικού κόμματος και όπως τόνισε στη συνέντευξη της, εδώ και χρόνια γίνεται μία προσπάθεια απαξίωσης της. «Εδώ και 19 χρόνια που είμαι στην πρώτη γραμμή της πολιτικής, γίνεται μία προσπάθεια απαξίωσής μου. Η άποψη είναι ότι ”Είναι γυναίκα και δεν μπορεί!”. Είναι άδικο αυτό που γίνεται με εμάς τις γυναίκες. Δε γίνεται η ίδια κριτική σε άνδρες συναδέλφους. Είναι άδικο!».

Αναφερόμενη στον σύζυγό της και στην καθημερινότητα μαζί του, τόνισε: «Ο σύζυγός μου είναι οδοντίατρος. Ξεκινάμε την ημέρα πάντα μαζί. Πίνουμε τον καφέ μαζί. Σηκωνόμαστε πολύ νωρίς και προλαβαίνουμε να πιούμε τον πρωινό καφέ και να πούμε δύο κουβέντες. Είμαστε μαζί και στα ωραία και στα δύσκολα. Τα μοιραζόμαστε!».

Αναφερόμενη στην απόκτηση της πρώτης κόρης της Αιμιλίας, από τον πρώτο της γάμο, η Φώφη Γεννηματά, δήλωσε:«Δέκα χρόνια προσπαθούσα να γίνω μητέρα. Όταν ήμουν 22 χρονών στον πρώτο μου γάμο, μας είπαν ότι δεν θα κάνουμε παιδιά. Μας το απέκλεισαν. Είπα ότι: ”Δεν το βάζω κάτω, δεν υπάρχει περίπτωση, δεν μπορώ να σκεφτώ τη ζωή μου χωρίς παιδιά” και ξεκίνησα έναν πάρα πολύ μεγάλο αγώνα που κράτησε δέκα χρόνια και τελικά ήρθε η Αιμιλία στη ζωή μας και τα άλλαξε όλα . Παντρευτήκαμε πολύ νέοι, ήμασταν φοιτητές στο πρώτο έτος. Σχεδόν αμέσως διαπιστώσαμε ότι αντιμετωπίζαμε ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα. Αποφασίσαμε να υιοθετήσουμε ένα παιδάκι, αρχίσαμε να ψάχνουμε την διαδικασία και τότε έμεινα έγκυος στην Αιμιλία. Ήταν η τελευταία προσπάθεια εξωσωματικής που κάναμε. Μετά, τα άλλα δύο μου παιδιά ήρθαν φυσιολογικά. Είναι από τα περίεργα που συμβαίνουν στη ζωή».

Για την περιπέτεια υγείας της και τη μάχη που είχε δώσει με τον καρκίνο, αποκάλυψε: «Έχουμε μία οικογενειακή ιστορία με τον καρκίνο. Η μητέρα μου αρρώστησε πρώτη, ήταν 44 ετών, έζησε 10 χρόνια πολεμώντας τον καρκίνο, δε σταμάτησε σχεδόν καθόλου να κάνει θεραπείες, ήμασταν συνέχεια στα νοσοκομεία και ενώ αντιμετωπίζαμε αυτό το πρόβλημα με τη μητέρα μου, δυστυχώς στην πορεία αρρώστησε και ο πατέρας μου. Νομίζω ότι επηρεάστηκαν και οι δύο πάρα πολύ από αυτή την εξέλιξη. Τους χάσαμε μέσα σε 7 μήνες και τους δύο. Μετά από αρκετά χρόνια, όταν ήμουν εγώ 44 ετών, αρρώστησα επίσης και μετά από λίγα χρόνια η αδερφή μου. Αλλά δόξα τω Θεώ, είμαστε εδώ. Είναι όλα καλά».

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ