«Ήταν ένα τεράστιο επικοινωνιακό λάθος και αγένεια», είπε ο Γιώργος Λιάγκας για το διαβόητο χασμουρητό με το οποίο προκάλεσε σάλο η Μαρίνα Σάττι στη συνέντευξη τύπου της Eurovision.

«Ήταν ξεκάθαρα πολιτική θέση αυτό που έκανε η Μαρίνα Σάττι», είπε ο Γιώργος Λιάγκας συζητώντας σήμερα το θέμα που δημιουργήθηκε την περασμένη Παρασκευή, με το χασμουρητό και τη γενικότερη στάση της ερμηνεύετριας στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε τις πρόβες των αποστολών στη σκηνή.

Η όλη συζήτηση ξεκίνησε όταν στην εκπομπή προβλήθηκαν κάποιες εικόνες από την άφιξη της ελληνικής αποστολής και έγινε λόγος για το σύντροφο της Μαρίνας Σάττι, ο οποίος τη συνόδευε καθ’ όλη τη διάρκεια της προσπάθειάς της στο Μάλμε. Η Ναταλία Ανδρικοπούλου τόνισε ότι ήταν διαρκώς δίπλα της, την ενημέρωσε για το όλο ζήτημα που δημιουργήθηκε μετά τη συνέντευξη τύπου και τη συμβούλευσε να χαμηλώσει τους τόνους ενόψει τελικού.

Γιώργος Λιάγκας
H παρουσία της Μαρίνας Σάττι και της ομάδας της στη σκηνή της Eurovision αλλά και εκτός αυτής, προκάλεσαν πλήθος σχολίων στα ελληνικά media και όχι μόνο. (Photo: instagram/marina_satti)

Ορμώμενος από αυτό το σχόλιο, ο Γιώργος Λιάγκας έκανε λόγο για ένα τεράστιο επικοινωνιακό λάθος από την πλευρά της εκπροσώπου της Ελλάδας και για μια αγενή συμπεριφορά απέναντι στους εκπροσώπους του Τύπου και σε όλους τους παρευρισκόμενους στην αίθουσα.

«Εκείνη την ώρα δεν προσβάλλεις το Ισραήλ», είπε ο Γιώργος Λιάγκας και τόνισε: «Όλοι έχουμε κάνει λάθη, τα αναγνωρίζουμε και ζητάμε συγγνώμη. Εδώ δεν υπήρξε καν αυτό», είπε ο παρουσιαστής του «Πρωινού», ξεκαθαρίζοντας ότι κατά τη γνώμη του η Μαρίνα Σάττι δεν ήταν κουρασμένη, αλλά ήθελε με αυτόν τον τρόπο να κάνει ένα πολιτικό σχόλιο εναντίον του Ισραήλ.

Η Μαρίνα Σάττι με τ@ εκπρόσωπο της Ελβετίας, Nemo, ο οποίος ήταν και ο νικητής της διοργάνωσης, ανέπτυξαν μια πολύ όμορφη σχέση. (Photo: instagram/eurovisionert)

«Ήταν επηρεασμένη από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα στο Μάλμε, όπου υπάρχει έντονο μουσουλμανικό στοιχείο», είπε ο Λιάγκας, με τη Φωτεινή Πετρόγιαννη να συμπληρώνει: «Και προφανώς μετά κάποιος της τράβηξε το αφτί και το μάζεψε».

Ο Γιώργος Λιάγκας στη συνέχεια προχώρησε στην αποκάλυψη ότι μετά τη συνέντευξη τύπου, ακολούθησε αντιμαχία μεταξύ των αποστολών της Ελλάδας και του Ισραήλ, οι οποίες μέχρι τότε βρίσκονταν σε διπλανά καμαρίνια. Συμπλήρωσε, δε, ότι η EBU αποφάσισε να δράσει άμεσα, να τις απομακρύνει και τους αλλάξει θέσεις στα παρασκήνια, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα.

H ίδια η Μαρίνα Σάττι, κατά την άφιξή της στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, είχε απαντήσει στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων κάνοντας λόγο για παρερμηνεία της στάσης της και δίνοντας τη δική της εξήγηση για το συμβάν στη συνέντευξη Τύπου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ EUROVISION, , , ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ