Ο Γιώργος Νταλάρας βρέθηκε προσκεκλημένος στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» και σχολίασε τόσο την επικαιρότητα όσο και τα καλλιτεχνικά δρώμενα.


Τα σχόλια του για την υπόθεση των Τεμπών

«Είναι σίγουρο ότι η θέση μου για τα Τέμπη δε θα παίξει στα κανάλια ή θα παίξει από κάποιους ψαγμένους, αν παίξει. Δε θα έχει πάντως δυναμική αυτό το πράγμα. Εσείς εδώ και κάποιοι άλλοι σταθμοί αφιερώσατε ένα τέταρτο για να μιλήσετε για τις μεγάλες διαδηλώσεις, τις αντιφασιστικές που έγιναν στη Γερμανία. Για πείτε μου παρακαλώ πολύ, μια πρωινή εκπομπή που ασχολήθηκε με αυτό το πράγμα. Αυτά τώρα λοιπόν, ακόμα και να τα πάρει κανείς, θα τα πάρει ως εξής ‘ο Νταλάρας βρήκε πάλι μικρόφωνο και μας τα έριξε όλα’», είπε χαρακτηριστικά.

«Γενικά, όλες αυτές αυτές οι εκπομπές είναι εκπομπές διασκέδασης και αυτό που λέμε ‘να ροκανίσουμε λίγο τον χρόνο’. Αυτό είναι αυτές οι εκπομπές. Όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλα τα μέρη της γης. Ξέρουμε όλοι ότι υπάρχει μια ελαφρότητα, οι μαμάδες και οι γιαγιάδες τηγανίζουν και πρέπει να φτιάξουν το φαγητό. Λοιπόν, το υπόλοιπο κομμάτι όμως, έχει από πίσω έναν άλλο προβληματισμό», συμπλήρωσε.

Σχετικά με τον Σάκη Ρουβά


Στην ίδια συνέντευξη ο Γιώργος Νταλάρας μίλησε και για τον Σάκη Ρουβά, λέγοντας πως «όταν του μίλησα πριν από χρόνια, που τώρα λένε ‘μα είναι δυνατόν τώρα, μετά από 30 χρόνια’, του είπα το εξής. ‘Εσύ είσαι ένα νέο παιδί, προσπάθησε να ξεφύγεις από αυτή τη φάκα που είσαι. Προσπάθησε να κάνεις κάτι άλλο’. Πέρασαν πολλά χρόνια, να σας πω όμως κάτι; Δεν είναι παράπονο. Δεν είδα ακόμα διαφοροποίηση. Την περιμένω».

«Νομίζω ότι ο καθένας από εμάς έχει δικαίωμα στην αυτομόρφωση και την αυτοβελτίωση. Αν μου πεις ‘ναι, αλλά τον πήραμε τον Ρουβά και τραγούδησε στη Νέα Σμύρνη το Άξιον Εστί’. Κάνατε λάθος. Γιατί το παιδί ούτε να το εκφράσει δεν μπορεί, ούτε καν ξέρω αν έχει καταλάβει τι λέει το Άξιον Εστί, πώς γεννήθηκε και κάτω από ποιες συνθήκες. Δεν έχει και καμία σημασία να το ξαναπεί ένας άνθρωπος του οποίου η φωνή δεν μπορεί να συγκριθεί με κανέναν από τους τραγουδιστές που μπορούν να εκφράσουν αυτό. Δεν είναι ύβρις όμως αυτό, καταλαβαίνετε; Ύβρις είναι το να μη σέβεσαι την ιερότητα που έχει το τραγούδι. Αυτό είναι ύβρις».

«Δε θα στρεφόμουν κατά ανθρώπων που δουλεύουν»


Έξω από το κτίριο του ραδιοφώνου, μετά το τέλος της συνέντευξής του, τον περίμεναν δημοσιογράφοι για μια δήλωση σχετικά με τα όσα είχε πει κατά των ΜΜΕ και των τηλεοπτικών εκπομπών.

«Δεν έχω να πω κάτι… Κι εσείς αν μπορείτε να συνδικαλιστείτε κάπως, να πάρετε να βαρέα και ανθυγιεινά γιατί αυτό που κάνετε είναι πραγματικά δύσκολο» είπε αρχικά στους δημοσιογράφους και στη συνέχεια, όταν οι ρεπόρτερ του είπαν ότι σχολιάστηκαν όσα είπε, αποκρίθηκε: «Τίποτα… Τίποτα απολύτως. Να είστε όλοι καλά».

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Τώρα ανοίγετε εσείς την κουβέντα, ενώ σας είπα όχι, εσείς συνεχίζετε. Αυτό σημαίνει ή ότι δεν καταλαβαίνετε ή κάτι άλλο θέλετε. Όλοι να καταλαβαίνουμε τι λέμε αλλιώς θα πάμε στο συμφέρον. Το συμφέρον δεν είναι καλό πράγμα, να το ξέρετε. Η τηλεόραση έκανε 37% και έχει πέσει στο 17%, δε γίνεται. Πρέπει να το πάρετε είδηση, όλοι πρέπει να καλυτερεύσουμε. Κι ας πειράζονται οι ιδιοκτήτες σας και οι άλλοι… Τη σέβομαι τη δουλειά σας και ποτέ δε θα στρεφόμουν κατά ανθρώπων που δουλεύουν. Εγώ δουλεύω από 7 χρόνων παιδί κι ακόμη τώρα δεν έχω σταματήσει. Είναι άλλη η σκέψη μου και άλλος ο τρόπος της επαφής μου με τα πράγματα. Ο Γιώργος Νταλάρας δεν κλείνει τα αφτιά του σε κανέναν και τίποτα, κλείνει την πόρτα της ψυχής του στους συκοφάντες, τους ψεύτες και τους απατεώνες».

Δείτε όλη τη συνέντευξη:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ