Η γη της ελιάς: Η Ξένια γεννά και ο Δημοσθένης της απαγορεύει να βλέπει το παιδί της!

Στην Αθήνα, ο Στάθης και η Ιουλία κάνουν μια νέα αρχή μαζί περιμένοντας τον γιο τους. Όμως, όσο ο πατέρας της λείπει, η Αριάδνη συναντιέται όλο και πιο συχνά με τον Χρήστο, ο οποίος έρχεται στο σπίτι της και ξεχνά εκεί τα κλειδιά του.

Η Αρετή μαθαίνει για το μωρό που περιμένει ο Στάθης και παθαίνει κρίση, ενώ ο Δημοσθένης απαγορεύει στην Ξένια κάθε επαφή με το παιδί που γέννησε.

Η γη της ελιάς
Η γη της ελιάς: Ο Στάθης συνοδεύει την Ιουλία στην Αθήνα και οι δυο τους περνούν χρόνο μαζί.

Ενώ ο Στάθης βρίσκεται στην Αθήνα βοηθώντας την Ιουλία με τη μετακόμισή της και γνωρίζει τη γυναίκα που θα μείνει μαζί της, πίσω στην Αρεόπολη η Αριάδνη εκμεταλλεύεται την απουσία του για να καλέσει τον Χρήστο στο σπίτι της και να περάσουν μερικές ξέγνοιαστες ερωτικές στιγμές μαζί.

Όταν, δε, ο πατέρας της τηλεφωνεί για να της ανακοινώσει ότι θα μείνει στην πρωτεύουσα παραπάνω από όσο περίμενε, η μικρή πετά από τη χαρά της, γιατί θα έχει κι άλλες ευκαιρίες να βρεθεί μόνη με τον αγαπημένο της.

Αυτό που δεν ξέρει είναι ότι οι γονείς της έχουν έρθει ξανά κοντά, καθώς η νέα πραγματικότητα που ζουν, μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα στη Μάνη, και η αναμονή της γέννησης του μωρού τους έχουν ξυπνήσει μέσα τους την παλιά φλόγα. Έτσι, ο Στάθης αποφασίζει να μείνει κοντά στην Ιουλία, την ώρα που πίσω στη Μάνη η Αρετή κλαίει και οδύρεται μετά τον χωρισμό της από τον Τάσο.

Η γη της ελιάς: Η Αρετή μαθαίνει ότι η Ιουλία περιμένει το παιδί του Στάθη και εξαγριώνεται.

Όπως συνήθως, καταριέται την τύχη της… και όχι μόνο, αναγκάζοντας τη Βασιλική και την Ασπασία να κάνουν βάρδιες για να την παρηγορούν. Οι προσπάθειές τους, βέβαια, αν και φιλότιμες, δεν φέρνουν κανένα αποτέλεσμα, καθώς η Αρετή είναι καταρρακωμένη και έξαλλη. Και βέβαια δεν της είναι καθόλου δύσκολο να ξεκινήσει έναν ακόμη καβγά με την Αριάδνη, η οποία αποτελεί μόνιμο στόχο της τελευταία.

Μόνο που αυτή τη φορά, η μικρή χάνει τον έλεγχο και της αποκαλύπτει ότι η Ιουλία έφυγε γιατί περιμένει το παιδί του Στάθη. Αυτό για την Αρετή είναι η σταγόνα που κάνει το ποτήρι να ξεχειλίσει. Έξαλλη, τα βάζει με όλους και με όλα και πρώτα με τον Πότη, ο οποίος έχει ήδη αρχίσει να διαδίδει παντού τα νέα για το επερχόμενο μωρό!

Η γη της ελιάς: Η Αριάδνη συνεχίζει να βλέπει κρυφά τον Χρήστο.

Ενώ ο Χρήστος και η Αριάδνη συνεχίζουν να συναντιούνται κρυφά και να ζουν τον έρωτά τους τώρα που είναι μόνοι, η Αφροδίτη δεν έχει την παραμικρή υποψία ότι ο άντρας που παντρεύτηκε μόλις πριν από λίγο καιρό την απατά.

Ο Δημοσθένης πηγαίνει καθημερινά στο μαιευτήριο για να βλέπει το νεογέννητο μωρό του, που βρίσκεται ακόμα στη θερμοκοιτίδα, αλλά κάτι δεν του αρέσει στη στάση της Ξένιας και απαιτεί την απομάκρυνσή της κι ας είναι η μητέρα του…

Η γη της ελιάς: Ο Δημοσθένης θέλει να κρατήσει την Ξένια μακριά από το μωρό που μόλις γέννησε.

Εκείνη, όμως, δεν σκοπεύει να εγκαταλείψει το παιδί της και κάνει ξεκάθαρη την πρόθεσή της την επόμενη κιόλας μέρα, όταν ο Δημοσθένης τη βλέπει μπροστά στη θερμοκοιτίδα να κοιτάζει ώρες ολόκληρες το μωρό. Έξαλλος, της ξεκαθαρίζει πως είναι δικός του γιος και μόνο και της απαγορεύει ακόμη και να θηλάσει το μωρό όταν έρθει η ώρα να φάει.

Περνώντας από το καφενείο του Πότη, η Αρετή μαθαίνει ότι γύρισε η γυναίκα του Τάσου και από την ταραχή της λιποθυμάει! Λίγο αργότερα, η Χρυσούλα βρίσκει την ευκαιρία να την πικάρει λέγοντάς της ότι ο Στάθης πήγε ταξιδάκι αναψυχής στην Αθήνα παρέα με την Ιουλία. Εκτός εαυτού πια, η Αρετή ξεκινά μια εκστρατεία κατάρας και νεύρων που καταλήγει σε επίθεση με ωμά αυγά στον φούρνο του Τάσου!

Όταν πια επιστρέφει ο Στάθης στην Αρεόπολη, βρίσκεται αντιμέτωπος… με το χάος και με ένα ζευγάρι κλειδιά ξεχασμένα στο σπίτι του! Υποψιάζεται πως ανήκουν στον Χρήστο και, ανήσυχος, σπεύδει να ρωτήσει την κόρη του αν όσο έλειπε τον κάλεσε εκεί.

Η Αριάδνη φυσικά το αρνείται, όμως λίγο αργότερα η αλήθεια θα φανερωθεί, έστω… κι από σπόντα. Η Αρετή πάντως περνά αυτόφωρο για το βανδαλισμό του φούρνου, αν και ο Λυκούργος καταφέρνει να την αθωώσει. Κι επειδή πλησιάζει η μέρα που θα κληθεί να κάνει το ίδιο και για τη Χάιδω, της ζητά να ακυρώσουν το ταξίδι τους στην Αθήνα προκειμένου να προετοιμαστεί για τη δίκη.

Η γη της ελιάς: Ο Ορέστης λέει στη Δήμητρα ότι την έχει ξεπεράσει.

Ο Ορέστης έχει μια ειλικρινή κουβέντα με τη Δήμητρα και της λέει ότι πλέον την έχει ξεπεράσει ως γυναίκα και τη βλέπει μόνο φιλικά. Δεν συμβαίνει, όμως, το ίδιο και με τον Κουράκο, αφού εξακολουθεί να πιστεύει ότι πρόδωσε τη φιλία τους κλέβοντας τη γυναίκα που αγαπούσε μέσα από τα χέρια του.

Ο Γιώργης δεν είναι διατεθειμένος να προσπαθήσει κι άλλο να του αλλάξει γνώμη. Τα αισθήματά του για τη Δήμητρα είναι πολύ δυνατά, αν και η μυστική αποστολή που έχει αναλάβει τον ανησυχεί πολύ σε καθημερινή βάση.

Η γη της ελιάς: Η Δήμητρα συνεχίζει να ρισκάρει τη ζωή της στη μυστική αποστολή που έχει αναλάβει.

Ωστόσο, εκείνη δεν σκέφτεται ούτε στιγμή να κάνει πίσω. Μπαίνει για άλλη μια φορά κρυφά στο σπίτι του Ρουσσέα για να βρει στοιχεία, αλλά όταν κάποιος επιστρέφει ξαφνικά, εγκλωβίζεται μέσα χωρίς τρόπο διαφυγής. Ευτυχώς, έχει την ψυχραιμία να διαχειριστεί και αυτή την κατάσταση και καταφέρνει να ξεφύγει.

Πηγαίνει μεταμφιεσμένη όπως είναι στο σπίτι του Γιώργη κι όταν φεύγει, τη βλέπει η Μαρίνα, δεν την αναγνωρίζει και θεωρεί πως πρόκειται για παράνομη σχέση. Λίγο αργότερα, και καθώς η έρευνα στο σπίτι των Ρουσσέων εντείνεται, η Δήμητρα αποφασίζει να τα παίξει όλα για όλα προκειμένου να πάρει επιτέλους τις πληροφορίες που χρειάζεται.

Την ίδια στιγμή, στο σπίτι των Βρεττάκων η κατάσταση παραμένει εμπόλεμη, με την Αμαλία να έχει χάσει τον έλεγχο προ πολλού. Όταν φτάνει στο σημείο να κατηγορήσει την Αθηνά για κάτι που έχει σχέση με τον Ισίδωρο, την εξαγριώνει και αναγκάζει τη Μαργαρίτα να επέμβει, με την ελπίδα ότι θα μπορέσει να της βάλει μυαλό.

Λίγο αργότερα, η Αθηνά μαθαίνει ότι ο Ισίδωρος και ο Τζον επιστρέφουν στη Μάνη, ενώ ο Κωνσταντίνος αλλάζει νούμερο στο κινητό του σε μια απέλπιδα προσπάθεια να απαλλαγεί από το σκοτεινό παρελθόν του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ Η ΓΗ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ