Η Σοφία Μπεκατώρου μίλησε στον αέρα της εκπομπής “Χαμογέλα και πάλι” για τη θύελλα αντιδράσεων που ξέσπασε μετά τις δηλώσεις του Λευτέρη Πετρούνια σχετικά με την κακοποίηση στο χώρο του αθλητισμού και το κίνημα “Metoo”.

Υπενθυμίζουμε ότι σε προηγούμενες δηλώσεις του ο Ολυμπιονίκης είχε αναφέρθεί με δυσπιστία για τις περιπτώσεις κακοποίσης στο χώρο του αθλητισμού, λέγοντας ότι δεν γνωρίζει τέτοια περιστατικά. Στη συνέχεια, έσπευσε να απολογηθεί δημόσια για τις ατυχείς δηλώσεις με την υποστήριξη της συζύγου του, Βασιλικής Μιλλούση.

Η Σοφία Μπεκατώρου σχολίασε τις δηλώσεις του λέγοντας: “Από τη στιγμή που ανασκεύασε τη δήλωσή του ο Λευτέρης, θεωρώ ότι έχει κατανοήσει το λάθος που έγινε στις πρώτες του δηλώσεις. Για μένα είναι πολύ ξεκάθαρα ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν έχουν να κάνουν ούτε με το φύλο, ούτε με την καταγωγή, ούτε με την προέλευση κάποιου ανθρώπου, ούτε από την οικονομική του κατάσταση.

Σοφία Μπεκατώρου

Έπειτα πρόσθεσε: Μιλάμε για τα ανθρώπινα δικαιώματα και η κακοποίηση είναι ένα κακούργημα. Από εκεί και πέρα, χωρίς να εστιάσω στον Λευτέρη συγκεκριμένα, τα λόγια αυτά θεωρώ ότι κάλλιστα μπορούν να εκπροσωπούν κάποιο μερίδιο ανθρώπων μέσα στην κοινωνία μας και γι’ αυτό το λόγο πρέπει να εστιάσουμε στην Παιδεία. Έτσι ώστε να φροντίσουμε οι άνθρωποι να γνωρίζουν τι σημαίνει κακοποίηση, τι σημαίνει να σεβόμαστε τον συνάνθρωπό μας και πώς πρέπει να λειτουργούμε.

Επεσήμανε ότι είναι καλό “Να μη λειτουργούμε με βάση τα στερεότυπα μίας πατριαρχικής κοινωνίας, για να μπορέσουμε να βελτιώσουμε τον τρόπο που ζούμε ως κοινωνικό σύνολο και να είμαστε αντίθετοι στην έμφυλη βία.”

Μου έχει στείλει την δήλωσή του και εγώ δεν την είχα δει. Ούτως ή άλλως πιστεύω ότι ήταν κακώς κείμενο. Ο Λευτέρης έχει μια μεγάλη πορεία και είναι ένα παιδί το οποίο δεν τα έχει βρει έτοιμα, έχει προσπαθήσει πάρα πολύ. Με την Βασιλική έχουν δυο παιδιά. Νομίζω και μόνο αν κάτσει να σκεφτεί ότι θα μπορούσε κάλλιστα να συμβεί στο δικό τους το παιδί και μόνο αυτό θα είναι ικανό για να κατανοήσει το πόσο άσχημα έχουν ζήσει αυτά τα θύματα, τα οποία έχουν κακοποιηθεί. Πιστεύω ότι ήταν μια ατυχής δήλωση” , ανέφερε τέλος η Σοφία Μπεκατώρου και δήλωσε ότι θα μιλήσει σύντομα προσωπικά με τον Λευτέρη Πετρούνια.

Παρακολουθήστε τις σχετικές δηλώσεις στο βίντεο που ακολουθεί:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΜΠΕΚΑΤΩΡΟΥ, ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ