«Πάντα θα διαθέτω τη φωνή μου για τα θύματα της βίας», είπε η Ιωάννα Παλιοσπύρου μιλώντας για τον άνθρωπο που την εκπροσωπούσε όλα αυτά τα χρόνια στον δικαστικό αγώνα που έδινε…

Πριν από μερικά χρόνια, η Ιωάννα Παλιοσπύρου έγινε σύμβολο ψυχικού σθένους καθώς πάλεψε σκληρά να σταθεί ξανά στα πόδια της και να πάρει τη ζωή της πίσω μετά την επίθεση από βιτριόλι που δέχθηκε και κατέκαψε ένα μεγάλο ποσοστό του σώματός της.

Συνήγορός της από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε ο προσωπικός της Γολγοθάς, μέχρι τη στιγμή της τελικής δικαίωσης στα δικαστήρια ήταν ο Απόστολος Λύτρας, με τον οποίο όλα αυτά τα χρόνια η Παλιοσπύρου συνεργάζεται στενά στη χάραξη της στρατηγικής τους.

Ιωάννα Παλιοσπύρου
Ο Απόστολος Λύτρας ήταν εξ’ αρχής στο πλευρό της Ιωάννας Παλιοσπύρου ως συνήγορος στη δικαστική της μάχη προς τη δικαίωση.

Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, ο Νίκος Ευαγγελάτος θέλησε να ζητήσει τη γνώμη της για τον ποινικολόγο, ο οποίος συνελήφθη και ομολόγησε τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής.

Μιλώντας ζωντανά στον αέρα του «Live News», η Ιωάννα Παλιοσπύρου καταδίκασε απερίφραστα το γεγονός, δήλωσε σοκαρισμένη και ξεκαθάρισε: «Πάντα θα διαθέτω τη φωνή μου για τα θύματα της βίας». Στη συνέχεια, τόνισε:

«Το να είναι κάποιος καλός επαγγελματίας, επιτυχημένος στη δουλειά του, ταλαντούχος καλλιτέχνης ή οτιδήποτε άλλο, δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να είναι κακοποιητής ή εν δυνάμει κακοποιητής».

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου κατάφερε να πάρει τη ζωή ξανά στα χέρια της και πλέον ενώνει τη φωνή της, όπως λέει, με όλα τα θύματα κακοποίησης.

Επίσης, θέλησε να επισημάνει τη σημασία που έχει η στάση του περιβάλλοντος σε περιπτώσεις κακοποίησης, λέγοντας: «Το περιβάλλον είναι αυτό που δημιουργεί ένα προστατευτικό πλαίσιο ώστε να δρα ο κακοποιητής. Όμως, οφείλουμε να μιλάμε και να προστατεύουμε τόσο τα ενήλικα όσο και τα ανήλικα, αλλά και τα μελλοντικά θύματα».

Στην ερώτηση αν σκοπεύει να συνεχίσει τη συνεργασία της με τον κύριο Λύτρα και τη σύζυγό του, η οποία εργάζεται στο ίδιο δικηγορικό γραφείο, η Παλιοσπύρου απάντησε πως είναι ακόμη πολύ νωπό το γεγονός για να πάρει μια τέτοια απόφαση και συμπλήρωσε:

«Είναι δύσκολο να προχωρήσει η συνεργασία μας. Ίσως πρέπει και οι ίδιοι να πάρουν λίγο χρόνο στα επαγγελματικά τους, προκειμένου να επικεντρωθούν σε άλλα πράγματα». Μάλιστα, τόνισε: «Όσο καιρό συνεργαζόμαστε, έχω δει ότι η πίεση της δουλειάς είναι μεγάλη, οριακά μπορούσε ο κύριος Λύτρας να ελέγξει το άγχος και την πίεση».

Σημείωσε ότι ουδέποτε είχε ξεσπάσματα θυμού και τόνισε: «Είχε θέμα διαχείρισης άγχους και στρες. Από αυτό μέχρι να γίνει κάποιος κακοποιητικός είναι τεράστια η απόσταση, αλλά εγώ είχα μια τέτοια εικόνα στρες και πίεσης, τα οποία ίσως ο ίδιος δεν μπορούσε να διαχειριστεί».

Δείτε τις δηλώσεις της Ιωάννας Παλιοσπύρου στο «Live News»:

Photos: Papadakis Press

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΛΙΟΣΠΥΡΟΥ, , , , ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ