Με τίτλο «La Strada Del Silenzio», ο «Σιωπηλός Δρόμος» έκανε πρεμιέρα την Τετάρτη 13 Ιουλίου στο ιταλικό τηλεοπτικό δίκτυο Canale 5 και καθήλωσε 1,4 εκατομμύρια τηλεθεατές, με το αγωνιώδες σενάριο των Πέτρου Καλκόβαλη και Μελίνας Τσαμπάνη, και την κινηματογραφικής αισθητικής σκηνοθεσία του Βαρδή Μαρινάκη. Ο ιταλικός Τύπος ανήγγειλε την πρεμιέρα της σειράς με ενθουσιώδη δημοσιεύματα.

Η έγκυρη και κορυφαία σε αναγνωσιμότητα εφημερίδα La Repubblica ανέφερε χαρακτηριστικά ότι οι Έλληνες έχουν τον δικό τους τρόπο να δημιουργούν θρίλερ και ότι, με την υψηλών προδιαγραφών παραγωγή του «Σιωπηλού Δρόμου», η Ελλάδα μπαίνει στον διεθνή χάρτη της μυθοπλασίας με σειρές που αξίζει να ταξιδέψουν εκτός των συνόρων της. Ακόμα, η ιστοσελίδα του δημοφιλούς περιοδικού Panorama τόνισε ότι ο «Σιωπηλός Δρόμος» αποτελεί ένα «διαμάντι της ελληνικής τηλεόρασης» και έχει τραβήξει την προσοχή πολλών ευρωπαϊκών τηλεοπτικών δικτύων. 

 

Σιωπηλός Δρόμος

 Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι πριν από την πρεμιέρα του, ο «Σιωπηλός Δρόμος» φιγουράριζε ως κεντρικό θέμα στην ιστοσελίδα της Mediaset, του μεγαλύτερου ιδιωτικού ραδιοτηλεοπτικού ομίλου στην Ιταλία, στον οποίο ανήκει το Canale 5. 

Θυμίζουμε ότι η γερμανική Beta Film απέκτησε τα δικαιώματα παγκόσμιας διανομής του «Σιωπηλού Δρόμου», τον οποίο παρουσίασε στην περίφημη τηλεοπτική αγορά των Καννών, ενώ στη συνέχεια η Mediaset αγόρασε τη σειρά για να τη μεταδώσει στο prime time. Ο «Σιωπηλός Δρόμος» είναι η πρώτη σειρά μυθοπλασίας ελληνικής παραγωγής που προβάλλεται στην Ιταλία. 

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους της σειράς εμφανίζονται οι: Δημήτρης Λάλος, Πηνελόπη Τσιλίκα, Αντώνης Καφετζόπουλος, Χρήστος Λούλης, Ανθή Ευστρατιάδου, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Νικόλας Παπαγιάννης, Βίκυ Παπαδοπούλου, Γιάννος Περλέγκας, Μυρτώ Αλικάκη και Χριστίνα Χειλά Φαμέλη.  Την πρωτότυπη μουσική υπογράφει ο μουσικοσυνθέτης Θοδωρής Ρέγκλης. Το έργο πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΣΙΩΠΗΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ