Ο Κρατερός Κατσούλης μετά από αρκετά χρόνια, αποφάσισε ν’ αποχωρήσει από την εκπομπή «Φωλιά των Κου Κου» όπου παρουσίαζε με τη σύζυγό του Κατερίνα Καραβάτου.

Διανύουμε τη χρονιά που αποχαιρέτησες μια μεγάλη αγάπη σου, τους «Κου Κου». Σου λείπουν;


Βεβαίως μου λείπουν. Τους αποχαιρέτησα μόνο τηλεοπτικά. Την ποιότητα της ζωής μου τη μετρώ στις σχέσεις που δημιουργώ. Έχω μοιραστεί τέσσερα χρόνια με όλους αυτούς τους ανθρώπους. Οι δεσμοί που έχουμε χτίσει είναι ζωντανοί. Όταν επενδύεις το χρόνο και τον εαυτό σου σε μια σχέση, μπορείς να την ξαναβρείς εκεί που την άφησες.
Λέγεται ότι η Κατερίνα Καραβάτου θα φύγει από το STAR. Ίσως να έχεις διαβάσει σχετικά δημοσιεύματα.
Όχι. Δεν ασχολούμαι! Δεν μπαίνω καθόλου στη διαδικασία να σχολιάζω, να διαβάζω ή να μετράω αναρτήσεις και δημοσιεύσεις, οι οποίες δεν προέρχονται από μια πηγή που να φέρει την άμεση ευθύνη. Είναι χάσιμο χρόνου ουσιαστικά.


Θα στενοχωρηθείς αν κλείσει ο κύκλος της εκπομπής; Τα νούμερα τηλεθέασης, βέβαια, που σημείωσε φέτος ήταν κατά περιόδους χαμηλά.


Όπως συμβαίνει σε όλα τα προγράμματα.

Το τελευταίο διάστημα ωστόσο έχει αρκετά υψηλή τηλεθέαση.


Θεωρώ ότι η εκπομπή είναι πάρα πολύ καλή. Η Κατερίνα είναι εξαιρετική. Είναι γεννημένη για αυτό το πράγμα. Το αγαπά πολύ και το κάνει άψογα. Εάν τελειώσουν οι «Κου Κου», τελείωσαν. Η Κατερίνα θα κάνει κάτι άλλο. Δεν μας ορίζουν η δουλειές μας, αλλά οι απόψεις μας, οι πεποιθήσεις μας και η αγάπη μας για αυτό που κάνουμε!


Είναι πολύ σωστή και φιλοσοφημένη η τοποθέτησή σου.

Αυτή είναι η πραγματικότητα. Κάνουμε μια δουλειά. Κάποια στιγμή θα τελειώσει. Το πότε, πώς, αν και γιατί θα γίνει αυτό δεν το ξέρουμε. Ελπίζουμε και κάνουμε το καλύτερο ως το τέλος.


Αν υποθέσουμε ότι ολοκληρωθεί η εκπομπή, θα αισθανθείς πως ως γεγονός είναι άδικο;

Η αδικία προέρχεται συνήθως από συμπεριφορές στις σχέσεις των ανθρώπων, από την επιβεβαίωση ή όχι της ποιότητας των σχέσεων που είχαμε. Οπότε, εάν δεν έχουν υπάρξει κακοπροαίρετες, δόλιες, εκ του πονηρού συμπεριφορές, ο χαρακτηρισμός «αδικία» είναι μεγάλη κουβέντα.


Επτά χρόνια στην τηλεόραση ως κεντρικός παρουσιαστής καθημερινών προγραμμάτων και εκπομπών Σαββατοκύριακου. Θα το επαναλάμβανες;


Όχι. Δεν θα ξανακάνω καθημερινή ζωντανή πρωινή εκπομπή. Θα παρουσίαζα με χαρά, όπως είχα κάνει και παλαιότερα, πριν από τη «Φωλιά των Κου Κου», προγράμματα άλλης έντασης, όγκου και ευθύνης. Με ενδιαφέρει πολύ ο χώρος τέχνης και πολιτισμού Modus Vivendi που έχω δημιουργήσει, οι θεατρικές παραστάσεις που γίνονται εκεί κάθε Κυριακή, το summer camp που ετοιμάζουμε, όπως και το προσωπικό μου σεμινάριο υποκριτικής «Λόγο στο σώμα, σώμα στο λόγο».


Εντέλει, η παρουσίαση για σένα ήταν μια πολύ βαριά ευθύνη;


Φυσικά. Η ενέργεια, η ανάγκη, οι νοητικές, φυσικές, ψυχολογικές και σωματικές δυνάμεις και αντοχές που απαιτεί αυτή η δουλειά είναι ανάλογες με αυτές μιας διπλής καθημερινής παράστασης, πρωί πρωί όμως, με ό,τι συνεπάγεται αυτό. Έτσι καταλάβαινα εγώ ότι έπρεπε να είναι.


Ακούγεται όντως πολύ δύσκολο.


Είναι, ειδικά αν λάβεις υπόψη σου ότι δεν κάνεις μόνο αυτό και έπειτα πας σπίτι σου και ξεκουράζεσαι, αλλά ακολουθεί μια σειρά υποχρεώσεων και ενδιαφερόντων μέσα στην ημέρα. Έχω δύο μικρά παιδιά. Έχω την αγάπη, την ανάγκη, τη λαχτάρα να τα ζω κάθε ημέρα, ενώ υπάρχει και ο δικός μου πολυχώρος και οι προσωπικές μου υποκριτικές ανησυχίες. Απλά, δεν βγαίνει ο χρόνος.


Παράλληλα, συμμετέχεις στην κινηματογραφική μεταφορά της παράστασης «Σμύρνη μου αγαπημένη», με ένα πολύ ευαίσθητο θέμα για τους Έλληνες, που εξακολουθεί να μας πονά.

Είμαι ευτυχής και ευγνώμων για αυτήν τη δουλειά. Υποδύομαι τον Σπύρο Μπαλτατζή, ο οποίος ήταν υπαρκτό πρόσωπο, όπως και όλη η οικογένεια. Είναι ο αδελφός του Δημήτρη Μπαλτατζή (σ.σ. Λεωνίδας Κακούρης), συζύγου της Φιλιώς (σ.σ. Μιμή Ντενίση). Οι δύο άντρες εκφράζουν τα δύο αντίπαλα πολιτικά στρατόπεδα της εποχής. Ο μεν Δημήτρης είναι βενιζελικός και ο Σπύρος βασιλικός. Μέσα από αυτή την ισχυρή αγάπη των αδελφών, της οικογένειας και την πολιτική αντιπαλότητα, βλέπουμε την πορεία του ελληνισμού εκείνης της εποχής και το πώς αντιμετώπισε την καταστροφή που ερχόταν.

Διαβάστε περισσότερα στο 7ΜΕΡΕΣTV

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΚΡΑΤΕΡΟΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ, ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ