Ο Λευτέρης Κοκογιαννάκης έκανε το τηλεοπτικό του ντεμπούτο και αγαπήθηκε ως “Ντόντος” μέσα από την επιτυχημένη σειρά του MEGA “Κομάντα και Δράκοι“.

Ο Λευτέρης Κοκογιαννάκης απέδειξε ότι εάν έχεις θέληση μπορείς να τα καταφέρεις και να ξεπεράσεις τα όποια εμπόδια μπορεί να παρουσιαστούν στο δρόμο σου.

Ο τηλεοπτικός Ντόντος αν και παιδί ΑμεΑ έκανε το όνειρο του πραγματικότητα και μιλώντας στο δημοσιογράφο Μπάμπη Παπαφιππάκη αναφέρθηκε στο ρόλο του, τον ρατσισμό που έχει βιώσει και έκανε μια ευχή που δεν είναι άλλη από το να ανοίξουν οι πόρτες του καλλιτεχνικού χώρου και σε άλλα παιδιά.

Λευτέρη μίλησέ μας για το πώς προέκυψε ο ρόλος σου στη σειρά του MEGA «Κομάντα και Δράκοι»…

Προέκυψε μέσω της Αρχόντισσας Κοκοτσάκη η οποία έκανε το casting και με πήρε τηλέφωνο να πάω να με δουν για το ρόλο του Ντόντου. Έκανα δοκιμαστικά και μετά από λίγο καιρό μου είπαν ότι θα παίξω στη σειρά.

Κατάφερες να ξεχωρίσεις και να αγαπηθείς από το κοινό με το καλημέρα, μολονότι δεν είσαι επαγγελματίας ηθοποιός. Τι σου έλεγε ο κόσμος στον δρόμο;

Η αγάπη του κόσμου ήταν μεγάλη και αυτό με συγκινούσε. Πραγματικά ήταν μεγάλη η χαρά και η έκπληξη όταν με αναγνώριζαν στο δρόμο. Συνήθως μoυ έδιναν συγχαρητήρια για την συμμετοχή μου στην σειρά, ζητούσαν φωτογραφίες και με επικροτούσαν για το ήθος και τα μηνύματα που προέβαλα, μέσω του ρόλου μου, του Ντόντου.

Τα σχέδιά σου και τα όνειρά σου για το μέλλον ποια είναι;

Η αλήθεια είναι πως δεν είχα φανταστεί τον εαυτό μου στη θέση του ηθοποιού, ομολογώ πως εντυπωσιάστηκα από τις εμπειρίες που αποκόμισα και από την επίδοσή μου παρά την απειρία μου, συνεπώς θα ήμουν ανοιχτός σε οποιαδήποτε πρόταση στον συγκεκριμένο τομέα, αν προφανώς επρόκειτο για κάποιον ταιριαστό ρόλο. Επιπλέον, ένας από τους μελλοντικούς μου σκοπούς είναι η ενασχόληση μου με την πολιτική, καθώς πρόκειται για έναν τομέα που με εξιτάρει και με ενδιαφέρει σημαντικά. Τέλος, σε προσωπικό επίπεδο θέλω να αφοσιωθώ στην οικογένεια και τους φίλους μου, που με στηρίζουν ανιδιοτελώς.

Ως Λευτέρης έχεις περάσει την ταλαιπωρία του Ντόντου; Έχεις βιώσει τον ρατσισμό;

Σαφώς και έχω δεχτεί ρατσισμό, κυρίως στην παιδική μου ηλικία, παρ’ όλα αυτά σε πολύ μικρότερο βαθμό, οπότε δεν θα έλεγα πως έχω βιώσει την ίδια ταλαιπωρία με αυτή του Ντόντου. Ο κύριος παράγοντας που έχει συμβάλλει στη μικρότερη συγκριτικά ταλαιπωρία μου, θεωρώ πως είναι ο διαφορετικός τρόπος αντιμετώπισης. Από μικρός οι γονείς μου με έκαναν να συνειδητοποιήσω και να αποδεχτώ τη διαφορετικότητά μου, πράγμα που με βοήθησε να μη με επηρεάζουν τα όποια αρνητικά σχόλια. Χρόνια μετά, μάλιστα, έχω καταφέρει να δικαιολογώ τέτοιες συμπεριφορές από άτομα μικρής ηλικίας, μιας και το μυαλό ενός μικρού παιδιού αδυνατεί να συλλάβει το διαφορετικό. Ακόμη, έχω την τάση να μετατρέπω τα αρνητικά σχόλια σε θετικά, γεγονός που με κάνει πιο δυνατό.

Τι θα ήθελες να πεις στους συμπολίτες μας που δεν σέβονται τα άτομα ΑΜΕΑ, παρκάροντας φερ’ ειπίν μπροστά σε ράμπες. Ποιο είναι το μήνυμα που θα ήθελες να τους στείλεις;

Αυτό είναι ένα από τα πιο βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με ειδικές ανάγκες στην Ελλάδα. Δυστυχώς, δεν μπορούμε να κρίνουμε αυτή τη συμπεριφορά όταν η ίδια η πολιτεία δεν μεριμνάει για το ζήτημα. Παρ’ όλα αυτά, θα παρότρυνα όλους αυτούς τους ανθρώπους να σκεφτούν πώς θα ένιωθαν, αν οι ίδιοι αντιμετώπιζαν τέτοια προβλήματα στην καθημερινότητα τους και πως θα ήταν η ζωή τους αν ένα αυτοκίνητο τους εμπόδιζε στην μετακίνηση τους. Το μήνυμα που θα ήθελα να τους στείλω είναι απλό. Σεβασμός. Σεβασμός από όλους σε όλους!

Μετά τη συμμετοχή σου στη σειρά MEGA «Κομάντα και Δράκοι», όπου ομολογουμένως έκλεψες την παράσταση, σου έχουν γίνει προτάσεις να συμμετάσχεις και σε άλλες σειρές;

Κάνω κάποιες συζητήσεις για ταινίες μικρού μήκους αλλά και για κάποιες θεατρικές παραστάσεις. Ακόμα όμως δεν μπορώ να ανακοινώσω κάτι επίσημα.

Για πρώτη φορά στην τηλεόραση βλέπουμε ένα παιδί με ειδικές ικανότητες, όπως εσύ, σε ρόλο ηθοποιού. Σε γεμίζει υπερηφάνεια το γεγονός ότι η συμμετοχή σου στη σειρά βοηθά να ανοίξουν νέοι ορίζοντες όσον αφορά στη συμμετοχή ατόμων με ειδικές ανάγκες σε σειρές, παραστάσεις και σε κάθε καλλιτεχνική και όχι μόνο παραγωγή;

Η αλήθεια είναι πως πρόκειται για κάτι πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα, το να συμμετέχει ένα άτομο με ειδικές ανάγκες σε τηλεοπτική σειρά και προφανώς είμαι περήφανος που είμαι ο πρώτος που το έκανε. Ελπίζω αυτό να ανοίξει τις πόρτες του καλλιτεχνικού χώρου και σε άλλα παιδιά με αντίστοιχες ή ίδιες ιδιαιτερότητες. Γιατί όλοι έχουν ευκαιρία στο όνειρο.

Πηγή: allyou

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΚΟΜΑΝΤΑ ΚΑΙ ΔΡΑΚΟΙ

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ