Η «Σμύρνη μου αγαπημένη», η ιστορική δραματική ταινία σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Καραντινάκη και σενάριο που υπογράφει η Μιμή Ντενίση κάνει πρεμιέρα απόψε, Σάββατο 25 Μαίου, στο στο Netflix.

Η ταινία είναι βασισμένη στο ομώνυμο θεατρικό έργο που έγραψε η Μιμή Ντενίση και αφορά την καταστροφή της Σμύρνης το 1922, ακολουθώντας μια Ελληνίδα της υψηλής κοινωνίας στη Σμύρνη των αρχών του 20ού αιώνα.

Μιμή Ντενίση: Η «Σμύρνη μου αγαπημένη» ξεπέρασε σε κόστος τα 4 εκατομμύρια ευρώκαι γνώρισε τεράστια εμπορική επιτυχία στα σινεμά της χώρας, στην Αμερική και την Αυστραλία.
Μιμή Ντενίση: Η «Σμύρνη μου αγαπημένη» ξεπέρασε σε κόστος τα 4 εκατομμύρια ευρώκαι γνώρισε τεράστια εμπορική επιτυχία στα σινεμά της χώρας, στην Αμερική και την Αυστραλία.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Μιμή Ντενίση, Λεωνίδας Κακούρης, Μπουράκ Χακί, Κρατερός Κατσούλης, Κατερίνα Γερονικολού, Γιάννης Βογιατζής, Ταμίλα Κουλίεβα, Αναστασία Παντούση, Χρήστος Στέργιογλου κ.α.

Τα γυρίσματα της ταινίας πραγματοποιήθηκαν σε Λέσβο, Χίο, Αθήνα, Πειραιά και Φάληρο.

Η ταινία έκανε πρεμιέρα τα Χριστούγεννα του 2021 στους κινηματογράφους με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την Μικρασιατική καταστροφή. Πρόκειται για μία υπερπαραγωγή για τα ελληνικά δεδομένα, με προϋπολογισμό που ξεπέρασε τα 4 εκατομμύρια ευρώ – ακριβότερη παραγωγή του ελληνικού κινηματογράφου- και γνώρισε τεράστια εμπορική επιτυχία στα σινεμά της χώρας, στην Αμερική και την Αυστραλία.

Η Μιμή Ντενίση δίνει συνέντευξη για τη "Smyrna" σε ιταλικό τηλεοπτικό δίκτυο. Photo: Instagram/mimi_denissi
Η Μιμή Ντενίση δίνει συνέντευξη για τη “Smyrna” σε ιταλικό τηλεοπτικό δίκτυο. Photo: Instagram/mimi_denissi

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΜΙΜΗ ΝΤΕΝΙΣΗ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ