Οι κολυμβήτριες, είναι η νέα ταινία του Netflix που θα καθηλώσει τους πάντες με τη μοναδική της υπόθεση και που θα είναι διαθέσιμη στις 23 Νοεμβρίου.

Η ταινία, που σκηνοθετεί ο Salim El Hosseini αφορά την αληθινή ιστορία δύο νεαρών αθλητριών αδελφών, που ξεκινούν ένα οδυνηρό ταξίδι ως πρόσφυγες. Χρησιμοποιούν τις καρδιές τους και τις κολυμβητικές τους ικανότητες για να επιβιώσουν τόσο στη Συρία, όσο και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016.

Netflix

Υπόθεση της ταινίας «Οι κολυμβήτριες»:

Από την εμπόλεμη Συρία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016, δύο νεαρές αδελφές ξεκινούν ένα οδυνηρό ταξίδι ως πρόσφυγες, αξιοποιώντας ηρωικά τόσο την καρδιά τους όσο και τις πρωταθλητικές τους ικανότητες στην κολύμβηση. Βασισμένο σε αληθινή ιστορία. Σε σκηνοθεσία Σάλι ελ Χοσεΐνι.

Η αληθινή ιστορία πίσω από την ταινία του Netflix Οι κολυμβήτριες:

Αφού μεγάλωσαν σε ένα προάστιο της Δαμασκού, η Yusra και η μεγαλύτερη αδελφή της Sara Mardini εγκατέλειψαν τη Συρία τον Αύγουστο του 2015, αφού το σπίτι τους καταστράφηκε. Όταν έφτασαν στην Τουρκία πλήρωσαν για να περάσουν λαθραία στην Ελλάδα με μια λέμβο, αλλά το υπερπλήρες σκάφος απέτυχε στη μέση του Αιγαίου.

Οι αδελφές και άλλες δύο που ήξεραν κολύμπι κατέληξαν να κολυμπούν παράλληλα με το σκάφος για να μην βυθιστεί μέχρι να φτάσουν στη Λέσβο. Η Sara τραυματίστηκε στον ώμο της κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την καριέρα της στην κολύμβηση. Οι μαθήτριες εγκαταστάθηκαν στο Βερολίνο, μαζί με τους γονείς τους που επίσης διέφυγαν από τη Συρία, όπου η Yusra συνέχισε την προπόνησή της στην κολύμβηση και αγωνίστηκε στα 100 μέτρα ελεύθερο και στα 100 μέτρα πεταλούδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016 με τη σημαία της ομάδας της ΔΟΕ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Προσφύγων. Αγωνίστηκε επίσης στο Τόκιο το 2020.

Η Σάρα επέστρεψε στην Ελλάδα για να βοηθήσει άλλους μετανάστες που έφταναν από τη θάλασσα, αλλά το 2018 συνελήφθη μαζί με άλλους 23 εργαζόμενους σε ανθρωπιστικές οργανώσεις με διάφορες κατηγορίες για λαθρεμπόριο ανθρώπων. Η Σάρα πέρασε περισσότερες από 100 ημέρες στη φυλακή, αλλά η σύλληψή της χαρακτηρίστηκε ως φάρσα και υποστηρίχθηκε από τη Διεθνή Αμνηστία. Μια δίκη τον Νοέμβριο αναβλήθηκε και η έρευνα συνεχίζεται ακόμη. Η Σάρα ζει στη Γερμανία, όπου της χορηγήθηκε άσυλο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ