Στην αγαπημένη σειρά του ΑΝΤ1 «Παγιδευμένοι» οι εξελίξεις είναι ραγδαίες.

Από τη Νιόβη Καραπιπέρη

Βρίσκουν το DNA του Δημήτρη στον τόπο του εγκλήματος! Ο άνθρωπος που προσπαθεί να τον στείλει φυλακή!

Άννα και Δημήτρης είναι μαζί και αναλαμβάνουν την επόμενη υπόθεση, που θα τους διχάσει για άλλη μια φορά. Όμως, την ίδια στιγμή ο Αλέκος συνεχίζει τις προσπάθειες να τη ρίξει ξανά στη φυλακή και αυτή τη φορά θα στείλει κατηγορούμενο και τον πρώην εισαγγελέα…

«Παγιδευμένοι»

Η Ειρήνη μπαίνει πρώι-πρωί αναστατωμένη στο γραφείο της κόρης της για να της πει ότι έλαβε ένα γράμμα από τον Κοσμά. Αμέσως προσέχει ένα ανδρικό σακάκι ριγμένο στην πολυθρόνα και τότε μπαίνει ο Δημήτρης, που έχει πάει να φέρει πρωινό. Σφιγμένη, λέει και στους δύο ότι ο άντρας της έστειλε γράμμα από το καράβι στο οποίο μπάρκαρε, εξηγώντας ότι θα αργήσει να γυρίσει. Η Άννα της ζητά να το δει, όμως εκείνη της λέει ότι θύμωσε τόσο με όσα της έγραφε που προτίμησε να το κάψει και φεύγοντας την κατσαδιάζει που συνεχίζει αυτή τη σχέση με τον εισαγγελέα, χωρίς καν να τον έχει γνωρίσει επίσημα στην οικογένειά της. Θορυβημένοι, ο Δημήτρης και η Άννα πηγαίνουν να μάθουν περισσότερα και ο υπεύθυνος στον οποίο απευθύνονται στο προξενείο τους επιβεβαιώνει ότι όντως το συγκεκριμένο καράβι είναι αυτή τη στιγμή καθηλωμένο στην άλλη άκρη της γης, αλλά τονίζει πως σύντομα θα προβλήματα θα ξεπεραστούν και το πλήρωμα θα επιστρέψει στα σπίτια του. Φεύγουν και οι δύο καθησυχασμένοι ότι όλα θα πάνε καλά, ειδικά αφού ο ίδιος ο Κοσμάς έδωσε σημεία ζωής, στην πραγματικότητα όμως τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά… Ο άνθρωπος του προξενείου τηλεφωνεί στον Γεράσιμο, ο οποίος έχει απλώσει παντού τα πλοκάμια του. «Τους είπα ακριβώς ό,τι μου ζήτησες», του λέει και καταλαβαίνουμε ότι όλο αυτό είναι άλλο ένα κόλπο του παππού Μαρκέτου για να τους αποπροσανατολίσει και να κερδίσει χρόνο μέχρι να μάθει κι ο ίδιος πού βρίσκεται θαμμένο το πτώμα του Κοσμά. Την ίδια στιγμή, ο Αλέκος πηγαίνει στην Εισαγγελία και πιέζει τον Σταύρο να φέρει την αδερφή του για κατάθεση. Το γεγονός ότι ακολούθησε τον Άγγελο στο ασθενοφόρο το οποίο τον μετέφερε στο νοσοκομείο μετά τη δηλητηρίασή του είναι αρκετά ύποπτο κι εκείνη δείχνει να έχει πολλά κρυμμένα μυστικά, τα οποία δεν θέλει με τίποτα να αποκαλύψει. Ο Σταύρος πηγαίνει να τη δει και την πιέζει να του πει την αλήθεια. Εδώ και μέρες άλλωστε έχει φύγει από το σπίτι του και δείχνει να τον αποφεύγει. Εκείνη, όμως, αρνείται να του δώσει εξηγήσεις. «Θέλω να κάνω μια νέα αρχή. Δεν είσαι πατέρας μου. Ούτε εγώ είμαι κανένα κοριτσάκι για να με προστατεύεις», του λέει και τα λόγια της τον πληγώνουν βαθιά. «Στο εξής είσαι μόνη σου», της απαντά ο Σταύρος. «Μην έρθεις ξανά σε μένα ζητώντας βοήθεια». Όπως φαίνεται, όμως, ο Αλέκος δεν θα σταματήσει εκεί. Ξέρει πια ότι η Υβόννη κάτι κρύβει και είναι αποφασισμένος να μάθει τι. Ο Μάρκος του αποκαλύπτει ότι η γυναίκα του έχει ένα σπίτι στο όνομά της – ένα σπίτι για το οποίο ο ίδιος δεν είχε την παραμικρή ιδέα. Πηγαίνει εκεί, παραβιάζει την κλειδαριά για να μπει μέσα και συνειδητοποιεί ότι είναι το σπίτι ενός άνδρα –προφανώς, του άνδρα με τον οποίο η Υβόννη έχει κρυφή σχέση εδώ και χρόνια…

Ο δολοφόνος μπλέκει και τον Δημήτρη

Στο μεταξύ, ο Δημήτρης με την Άννα αναλαμβάνουν την επόμενή τους υπόθεση, μια καταγγελία για εργατικό ατύχημα΄ ένα ατύχημα που προκάλεσε τύφλωση στον υπάλληλο, ο οποίος προσφεύγει στη δικαιοσύνη απαιτώντας αποζημίωση. Τα στοιχεία, όμως, είναι ελλιπή και ο Δημήτρης θυμώνει με την Άννα, που πήρε την πρωτοβουλία να αναλάβει. Και κάπως έτσι, οι δυο τους έρχονται ξανά σε σύγκρουση, η οποία θα γίνει εντονότερη όταν, ερευνώντας, συνειδητοποιούν ότι η καταγγελία αυτή κρύβει πολλά περισσότερα. Ο άνθρωπος αυτός χρειάζεται τα χρήματα για την οικογένειά του και για τη μικρή κόρη που έχει υιοθετήσει μαζί με τη γυναίκα του. Το κοριτσάκι τους παρακαλεί να τη βοηθήσουν να μείνει κοντά στους δύο αυτούς ανθρώπους που τη μεγάλωσαν, τώρα που η αληθινή της μητέρα διεκδικεί την κηδεμονία της. Μια γυναίκα πλούσια, που χρόνια πριν έμεινε έγκυος αλλά δεν ήθελε το παιδί, τώρα το ζητάει πίσω. Το ζευγάρι κλονίζεται, ειδικά ο Δημήτρης που θεωρεί τη συμπεριφορά της τελείως αδικαιολόγητη. Όταν, όμως, η Άννα, επίσης επηρεασμένη, του λέει να αφήσουν τον μπαμπά της μικρής, ο οποίος τραυματίστηκε επίτηδες, να κερδίσει την υπόθεση και να πάρει την αποζημίωση που διεκδικεί, εκείνος σκέφτεται και πάλι με το γράμμα του νόμου. «Δεν είναι σωστό. Αυτός έχει ανάγκη τα χρήματα, αλλά οι άνθρωποι αυτοί δεν έκαναν τίποτα λάθος. Γιατί να πληρώσουν;». Η Άννα του λέει ότι κάνει λάθος και δεν είναι διατεθειμένη να κάνει πίσω. Κι εκείνος, μετά από πολλή σκέψη, θα αποφασίσει αυτή τη φορά να την ακούσει και να κάνει τα στραβά μάτια, πράγμα που φουντώνει κι άλλο τον έρωτά τους. Έναν έρωτα που, όμως, θα δοκιμαστεί ξανά όταν ο Αλέκος μαζί με την Κλειώ θα βάλουν σκοπό να ξανακλείσουν την Άννα στη φυλακή. Και το γάντι που θα βρεθεί στον τόπο του εγκλήματος θα αποτελέσει πολύ καλή αφορμή. Ο Αλέκος πηγαίνει για άλλη μια φορά στο γραφείο του Σταύρου, απαιτώντας να εξεταστούν οι αντρικές τρίχες που βρέθηκαν επάνω στο γάντι αυτό σε αντιπαράθεση με το DNA του Δημήτρη, ο οποίος πήγε παρατύπως στη σκηνή του εγκλήματος. Δηλώνει σίγουρος ότι, ως σύζυγος της κατηγορούμενης, παραποίησε στοιχεία για να την αθωώσει και είναι αποφασισμένος να τους στείλει και τους δύο στο κελί. Ο Σταύρος δεν έχει άλλη επιλογή. Μαζί με τον Ανδρέα πηγαίνουν να ενημερώσουν τον Δημήτρη και την Άννα ότι την επόμενη μέρα πρέπει να δώσει δείγμα στη σήμανση. Κανείς από τους δυο τους δεν ανησυχεί, καθώς είναι βέβαιοι ότι όλο αυτό δεν θα καταλήξει πουθενά. Όμως, το ίδιο κιόλας βράδυ ο αληθινός δολοφόνος του Άγγελου, ο οποίος δουλεύει στα εργαστήρια της αστυνομίας, μπαίνει στο παλιό γραφείο του Δημήτρη, βρίσκει κάποιες τρίχες πάνω στην καρέκλα του και αντικαθιστά τα δείγματα στο γάντι… Έτσι, τα αποτελέσματα πέφτουν σαν κεραυνός: το DNA είναι ταυτόσημο, άρα ο Δημήτρης παραποίησε στοιχεία στον τόπο του εγκλήματος και θα βρεθεί κι ο ίδιος στο σκαμνί του κατηγορούμενου!

Η Άννα ξανά στο κελί!

Η Κατερίνα είναι στο δικαστήριο, αλλά όταν ανακοινώνει την απόφασή της, ξεσπά θύελλα διαμαρτυριών μέσα στην αίθουσα. Κάποιος μέσα από το πλήθος τραβά όπλο, πυροβολεί και η δικαστίνα τραυματίζεται. Ο Σταύρος τρέχει ανήσυχος κοντά της, όμως ευτυχώς ο τραυματισμός δεν είναι σοβαρός και τα δύο αδέρφια έχουν την ευκαιρία να έρθουν ξανά κοντά. Κι ο Μάρκος από την πλευρά του θα της δείξει τη συμπαράστασή του, γεγονός που δείχνει ότι η σχέση τους προχωρά, όσο κι αν εκείνος το αρνείται. Ο Αλέκος του έχει ήδη αναθέσει να βρει τον άντρα με τον οποίο έχει σχέση η Υβόννη, αποφασισμένος να την εκδικηθεί. Και μάλιστα βάζει μπρος το σχέδιό του, ζητώντας από τον Σταύρο να την καλέσει ξανά για κατάθεση, δήθεν επειδή είναι σίγουρος ότι η γυναίκα του κρύβει ένα μεγάλο μυστικό για τη νύχτα του φόνου του Άγγελου. Αυτός στο μεταξύ ανακοινώνει στον Δημήτρη και την Άννα τα αποτελέσματα του ελέγχου DNA κι όλοι πλέον είναι σίγουροι ότι κάποιος έχει πρόσβαση στο εργαστήριο και τα έχει παραποιήσει. Με τη βοήθεια του Σπύρου και του Ανδρέα προσπαθούν να βρουν ποιος μπορεί να είναι αυτός, όμως ο άνθρωπος που καλούν να τους βοηθήσει είναι ο ίδιος ο ένοχος, ο οποίος για την ώρα είναι υπεράνω υποψίας… Κι ενώ ο ίδιος ο Δημήτρης δείχνει ψύχραιμος και έχει εμπιστοσύνη στον Σταύρο και στον Ανδρέα, η Άννα έχει τρελαθεί από την αγωνία της και για άλλη μια φορά φέρεται παρορμητικά. Εισβάλλει στο γραφείο του Αλέκου και, εκτός εαυτού, τον κατηγορεί ότι προσπαθεί να μπλέξει τον Δημήτρη. Κι αυτός φυσικά δεν αφήνει την ευκαιρία ανεκμετάλλευτη και την καταγγέλλει στην αστυνομία, με αποτέλεσμα να καταλήξει και πάλι στο κρατητήριο!

ΠΛΑΙΣΙΟ: Ο Θοδωρής προστατεύει τη Λίνα

Ο Άκης ετοιμάζει το νέο κόλπο του για τη μεταφορά ενός πακέτου ναρκωτικών και αυτή τη φορά θα χρησιμοποιήσει τη Λίνα, τη Νεφέλη και τη Δανάη. Ο μόνος που είναι αντίθετος είναι ο Θοδωρής, όμως κανείς δεν τον ακούει. Έτσι, το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να παρακολουθεί τη Λίνα, έτοιμος να επέμβει αν της συμβεί κάτι. Ευτυχώς, εκείνη καταφέρνει να ξεγλιστρήσει από τα χέρια των αστυνομικών, οι οποίοι της έχουν στήσει ενέδρα. Ο Θοδωρής, έξαλλος, τα βάζει με τον Άκη και του ξεκαθαρίζει: «τη Λίνα αφήσέ την ήσυχη. Η Μυρτώ μου είχε πει να την προσέχω και δεν θα αφήσω να πάθει τίποτα κακό!».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ