Ο αυθορμητισμός, η ειλικρίνεια και η θετικότητα της Άννας, ο μεγάλος της έρωτας με τον Αποστόλη, η στιβαρή παρουσία της δίπλα του παρά τους έντονους κλυδωνισμούς της οικογένειάς του. Η Πηνελόπη Σεργουνιώτη μιλά για το ρόλο που τόσο έχει αγαπήσει στην «Αγγελική», αλλά και για τις πρόσφατες καταγγελίες που συγκλονίζουν το χώρο του θεάτρου.

 

ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΒΙΤΣΑ

 

Τι έχεις αγαπήσει στην Άννα;

Τον αυθορμητισμό, την ειλικρίνεια, το μπρίο και τη θετικότητα που εκφράζει. Είναι ανοιχτό βιβλίο. Μπαίνει δυναμικά στη σειρά και αμέσως τη βλέπουμε να μπλέκει σε έναν έρωτα με τον Αποστόλη.

Τι ξεχωρίζει ο Αποστόλης σε εκείνη;

Την καθαρότητα, την αυθεντικότητα και την αλήθεια της. Είναι σε αντιδιαστολή με το χαρακτήρα της Ιωάννας. Αυτοί οι δύο άνθρωποι μιλούν την ίδια γλώσσα και γίνεται αντιληπτό εξαρχής.

Άρα γίνονται ζευγάρι σχεδόν αμέσως μόλις γνωρίζονται.

Ναι.

Θα προκαλέσει εμπόδια η Ιωάννα στη σχέση τους;

Η Ιωάννα, καθώς χάνει αυτό που θεωρούσε δεδομένο –γιατί ως τέτοιο αντιμετωπίζει το ενδιαφέρον του Αποστόλη–, νιώθει αυτόματα να ξυπνά μέσα της το αίσθημα της ζήλιας. Έρχεται σε σύγκρουση με την Άννα. Υπάρχει μια σκηνή όπου, κατά το λαϊκώς λεγόμενο, της ζητά τα ρέστα. Δείχνει εμφανώς τη δυσαρέσκειά της και προσπαθεί να ξανακερδίσει τον Αποστόλη.

Ο Αποστόλης όμως έχει αληθινά αισθήματα για την Άννα…

Ναι, την ερωτεύεται. Ξεκαθαρίσει σιγά σιγά το τοπίο μέσα του, εξαιτίας αυτής της σφοδρής δόνησης που νιώθει όταν την πρωτοσυναντά.

Πηνελόπη Σεργουνιώτη

Θα μάθει η Άννα αυτά που αντιμετωπίζει η οικογένεια του Αποστόλη;

Η Άννα μαθαίνει από τύχη τι συμβαίνει με τον Μιχάλη, το ότι κατηγορείται, δηλαδή, για φόνο, και στέκεται σαν βράχος στον Αποστόλη. Δηλώνει τόσο στη μητέρα του όσο και στον ίδιο πως θα είναι κοντά τους ό,τι και αν συμβεί. Έχει ριζώσει στην καρδιά της ο έρωτας για τον Αποστόλη και η στιβαρή παρουσία της στο πλευρό του θα τον στηρίξει σε όλους τους κλυδωνισμούς της οικογένειας.

Σου λείπει το θέατρο αυτόν το δύσκολο χρόνο της πανδημίας;

Η αλήθεια είναι πως όλα έγιναν τόσο βίαια και ακαριαία. Μου λείπει πάρα πολύ το θέατρο, οι συνεργασίες, η επικοινωνία και η αμεσότητα με το κοινό. Έχω ανάγκη αυτήν τη σχέση αλληλεπίδρασης.

Η Πηνελόπη Σεργουνιώτη δηλώνει

Τους τελευταίους δύο μήνες υπάρχει μια σωρεία καταγγελιών από συναδέλφους σου για κακοποιητικές συμπεριφορές στο χώρο του θεάτρου. Έχεις βιώσει κάτι αντίστοιχο στην πορεία σου;

Ναι. Έχω βιώσει λεκτική βία, την υφέρπουσα απειλή του «αν δεν πας με τα νερά του σκηνοθέτη ή του παραγωγού, μπορεί να βρεθείς εκτός δουλειάς». Έχω έρθει αντιμέτωπη με υποτιμητικά σχόλια, ακραίες καταστάσεις, και έμμεσους εκβιασμούς. Μάλιστα, επικοινώνησα το προηγούμενο διάστημα με το ΣΕΗ, προκειμένου να κάνω συγκεκριμένη καταγγελία για ένα πρόσωπο. Θα πάρει και αυτό τη σειρά του, καθώς απόλυτη προτεραιότητα τώρα δίνεται στους συναδέλφους που έχουν βιώσει σωματική κακοποίηση, προσβολή της γενετήσιας πράξης ή ακόμα και βιασμό.

Διαβάστε περισσότερα στο 7 ΜΕΡΕΣ TV

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ