Το φινάλε της σειράς «Το προξενιό της Ιουλίας» φέρνει και την αποκάλυψη του δολοφόνου του Γιωργίκη και -πιστέψτε μας!- το ποιος, δεν θα το περιμένει κανείς!

Την Τετάρτη 3 Ιουλίου ρίχνει αυλαία η δραματική σειρά του ALPHA, με τη μοιραία νύχτα που δολοφονείται ο Γιωργίκης να αλλάζει οριστικά τις ζωές των ηρώων. Όπως γράφει η Φαίδρα Στάθη στο περιοδικό «Τηλέραμα» που κυκλοφορεί, ο Στασινόπουλος θα αρχίσει μέσα από τις ανακρίσεις του να ξετυλίγει το κουβάρι, βγάζοντας στο φως άγνωστες πτυχές της σκοτεινής υπόθεσης.

το προξενιό της ιουλίας
Μελέτης Ηλίας και Ευγενία Ξυγκόρου έκαναν κάποιες αποκαλύψεις για το φινάλε της σειράς, καλεσμένοι στο «Καλύτερα δε γίνεται!» της Ναταλίας Γερμανού.

Aν και δεν ήθελε να ανοίξει τα χαρτιά του, ο Μελέτης Ηλίας αποκάλυψε στην κάμερα του «Καλύτερα δεν γίνεται!» πως το φινάλε θα είναι αναπάντεχο, ενώ συμπλήρωσε πως «ως Μελέτης, στην πορεία του ρόλου, με όσα έχει κάνει, και μια μαχαιριά από τον καθένα να έτρωγε ο Προβιός, θα ήμασταν μέσα».

Η Ευγενία Ξυγκόρου, από την άλλη, στο ερώτημα αν θα βρει η Ιουλία την ευτυχία απάντησε: «Τα πράγματα είναι σχετικά. Με όσα έχει περάσει αυτό το πλάσμα, πόσο μπορεί να είναι ευτυχισμένη; Ότι θα πούμε εντάξει, καλά είμαστε, θα το πούμε».

«Το προξενιό της Ιουλίας»: Η επιστροφή του Στασινόπουλου πυροδοτεί τις εξελίξεις, που θα οδηγήσουν στο φινάλε της σειράς.

Μέχρι την αυλαία όμως οι ήρωες έχουν να περάσουν ακόμα από πολλές δοκιμασίες. Συγκεκριμένα, η Αλεξάνδρα και ο Άλκης προβληματίζονται έντονα με την απότομη αλλαγή της στάσης της Κυριακούλας απέναντι στη σχέση τους. Στο μεταξύ, ο Στασινόπουλος, επιστρέφει αιφνιδιαστικά και συγκρούεται άγρια με τον κουμπάρο του τον Γιωργίκη εξαιτίας του εγκλεισμού της Ιουλίας στο υπόγειο.

«Το προξενιό της Ιουλίας»: Ο Ρήγας περιμένει υπομονετικά τη δίκη του, ελπίζοντας στην αθώωση.

Η δίκη του Ρήγα πλησιάζει και μπαίνουν στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες ώστε η υπερασπιστική γραμμή της «νόμιμης άμυνας» να τον οδηγήσει στην αθώωση. Ο Ζαφείρης βυθίζεται όλο και πιο πολύ στο πένθος μετά τον χαμό της Ζανέτ. Ορκίζεται να εκδικηθεί τον Σωτηράκη και παίρνει μια ολέθρια απόφαση, που θα κλείσει τον κύκλο του αίματος.

«Το προξενιό της Ιουλίας»: Ο εγκλεισμός της Ιουλίας σε ψυχιατρείο είναι το επιστέγασμα των μαρτυρίων που ζει στα χέρια του Προβιού.

Παρορμητικά όμως θα φερθεί και η Ιουλία. Μια λάθος κίνηση θα την οδηγήσει στα άκρα. Και ο Προβιός θα της δείξει για μια ακόμα φορά πόσο σκληρός και αδίστακτος μπορεί να γίνει. Τη βγάζει ψυχολογικά ασταθή και την κλείνει σε ψυχιατρείο.

Νέος Γολγοθάς…

Ένας νέος Γολγοθάς αρχίζει για την άτυχη κοπέλα, καθώς θα παραμείνει έγκλειστη στη νέα της «φυλακή» για τέσσερα ολόκληρα χρόνια. Ο χρόνος κυλά και έρχεται το καλοκαίρι του 1964. Η Ιουλία παίρνει εξιτήριο και επιστρέφει στο αρχοντικό. Λαχταρά όσο τίποτε να σφίξει στην αγκαλιά της τη μικρή Βγενιώ, που έχει γίνει πια τεσσάρων ετών. Όμως αυτά που θα συναντήσει στο σπίτι είναι για την ίδια πέρα από κάθε πρόβλεψη…

«Το προξενιό της Ιουλίας»: Όταν η Ιουλία επιστρέφει από το ψυχιατρείο, είναι μια τελείως διαφορετική γυναίκα… Η ομολογία της στον Γρηγόρη θα ανατρέψει όλες τις ισορροπίες για άλλη μια φορά.

Η κορούλα της δεν τη θέλει, αφού, όπως είναι φυσικό, δεν την αναγνωρίζει, και εκείνη πληγώνεται βαθιά. Παράλληλα, η Ιουλία συνεχίζει να κινδυνεύει. Η κατάσταση, που μοιάζει μη ελεγχόμενη, αναγκάζει τη Στεφανία να επικοινωνήσει με τον Χρήστο, ο οποίος ζει πλέον με τον Επιφάνιο έξω από την Ελασσόνα.

Η Φιλιώ και ο Γρηγόρης ετοιμάζουν μια ανακαίνιση στο σπίτι τους, αλλά ένα καθοριστικό γεγονός φέρνει μεγάλες αλλαγές στη ζωή τους. Τέσσερα χρόνια μετά και έχοντας ζήσει τον απόλυτο εφιάλτη, η Ιουλία σφίγγει τα δόντια και ομολογεί στον Γρηγόρη ότι εκείνος είναι ο βιολογικός πατέρας της κόρης της…

«Το προξενιό της Ιουλίας»: Η άγρια δολοφονία του Γιωργίκη συνταράσσει όλη τη Λάρισα.

Σύντομα συμβαίνει το στυγερό έγκλημα, που θα ανατρέψει για πάντα τις ζωές των ηρώων. Έρχεται η νύχτα που ο Προβιός δολοφονείται. Η είδηση συνταράσσει την τοπική κοινωνία της Λάρισας και καθιστά ύποπτους σχεδόν όλους όσοι σχετίζονται με το αρχοντικό Προβιού και τον ίδιο τον νεκρό. Η νέα εφημερίδα του Άλκη καλύπτει τα γεγονότα με ένα συνταρακτικό πρωτοσέλιδο.

Αγνοούμενοι

Όλοι ψάχνουν να βρουν ποιος μπορεί να σκότωσε τον ισχυρό άντρα. Παράλληλα, αποκαλύπτεται πως αγνοούνται σχεδόν όλοι όσοι εμπλέκονται με τη βραδιά του φόνου και τον τόπο του εγκλήματος. Ο Στασινόπουλος, συγκλονισμένος, προσπαθεί με ψυχραιμία και μεθοδικότητα να λύσει τον γρίφο. Και φυσικά να βρει τι απέγιναν όλοι οι αυτόπτες μάρτυρες και εν δυνάμει ύποπτοι, μαζί με τη μικρή Ευγενία, τα ίχνη της οποίας έχουν επίσης χαθεί…

«Το προξενιό της Ιουλίας»: Η Κυριακούλα μεταφέρεται εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου βρίσκεται και η Ιουλία μετά τη δολοφονία του Γιωργίκη.

Στο μεταξύ, η Κυριακούλα μεταφέρεται εσπευσμένα στο νοσοκομείο από τον γιατρό Γκλαβάνη και τη Φιλιώ. Εκεί, με αφορμή τη νοσηλεία και της Ιουλίας μετά την αιματοβαμμένη νύχτα, θα συγκεντρωθούν οι περισσότεροι από τους ήρωες του δράματος.

«Το προξενιό της Ιουλιας»: Ανάμεσα στους βασικούς υπόπτους για το φόνο είναι και ο Γρηγόρης, ο οποίος γνωρίζει πια πως η Βγενιώ είναι δικό του παιδί.

Ανάμεσά τους ο αγνοούμενος Γρηγόρης, που θα κληθεί να απαντήσει αν γνωρίζει ή όχι ποιος σκότωσε τον Προβιό και αν το προηγούμενο βράδυ ήταν κι αυτός παρών στο αρχοντικό, τη στιγμή της δολοφονίας.

«Το προξενιό της Ιουλίας»: Ο Επιφάνιος έρχεται να παραδοθεί για το φόνο, προσπαθώντας να καλύψει τον αληθινό ένοχο…

Την ίδια ώρα, ο Στασινόπουλος με τη Στάσα επιστρέφουν στη διοίκηση της χωροφυλακής, μαζί με τον Επιφάνιο, που έρχεται για να παραδοθεί. Στην ανάκριση που ακολουθεί όμως δεν προκύπτει η άμεση συνέργειά του στον φόνο. Παρ’ όλα αυτά, μιλώντας μαζί του, ο Στασινόπουλος θα μάθει αρκετές λεπτομέρειες για το σκοτεινό παρελθόν του νεκρού, αλλά και τι απέγιναν τελικά η Χάδω και η μικρή Ευγενία, που εξακολουθεί να αγνοείται…

Ανάκριση

Η Ιουλία ανακρίνεται από τον Στασινόπουλο, προκειμένου να διευκρινιστούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου ο Γιωργίκης. Καθώς παραμένει σιωπηλή, οδηγείται στον εισαγγελέα, που καλείται να αποφασίσει για την ενοχή και τον εγκλεισμό της στη φυλακή ή την αθωότητά της. Την ίδια στιγμή, ένα ένα τα βασικά πρόσωπα του δράματος κάνουν την εμφάνισή τους και αρχίζουν να παρουσιάζουν τη δική τους εκδοχή για εκείνη τη νύχτα.

«Το προξενιό της Ιουλίας»: Ο Στασινόπουλος συνεχίζει τις ανακρίσεις προσπαθώντας να λύσει το γρίφο του φόνου…

Τότε γίνεται γνωστό πως όλα όσα συνέβησαν σχετίζονται με την τύχη της μικρής Ευγενίας και τη διεκδίκησή της τόσο από τον Γιωργίκη και τη Χάδω όσο και από την Ιουλία και τον Γρηγόρη, που ξέρει πια πως είναι ο πατέρας της. Από εκεί και πέρα, όλα παίζουν τον δικό τους καθοριστικό ρόλο στην ιστορία…

Η αντιμετώπιση της Χάδως, η παρέμβαση του Γρηγόρη, η εμπλοκή στην υπόθεση του μοναχού Επιφάνιου και η αποκάλυψη της πραγματικής του ταυτότητας, η δολοφονία της Ευγενίας στο παρελθόν, αλλά και η αντίδραση καθενός από όσους βρέθηκαν μέσα ή γύρω από το αρχοντικό τη μοιραία εκείνη νύχτα θα βάλουν από ένα μικρό λιθαράκι στο να γραφτεί ο ματωμένος επίλογος αυτής της τραγωδίας. Το τι έγινε πραγματικά θα το μάθουμε λίγα λεπτά πριν από το φινάλε…

Δείτε το τρέιλερ για τα τελευταία επεισόδια της σειράς «Το προξενιό της Ιουλίας»:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΞΕΝΙΟ ΤΗΣ ΙΟΥΛΙΑΣ, , , , , ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ