Νίκος Πολυδερόπουλος και Κατερίνα Γερονικολού πρωταγωνιστούν σε μια πολύ γλυκιά ιστορία, το «Σαν Ψέμα», που ξεκινά την ερχόμενη Δευτέρα, στις 17.45 στο OPEN.

Είναι τολμηρή απόφαση να βγάλεις στον αέρα μια σειρά την ώρα που άλλα σίριαλ ετοιμάζονται να ρίξουν αυλαία. Στο OPEN την πήραν και επέλεξαν να βγάλουν στον αέρα το «Σαν ψέμα», το οποίο αφηγείται μια πολύ γλυκιά και τρυφερή ιστορία.

Βασισμένο σε ένα τουρκικό format, το «Σαν ψέμα» θα παίζεται καθημερινά στις 17.45, διεκδικώντας το δικό του μερίδιο τηλεθέασης απέναντι σε τηλεπαιχνίδια και ενημερωτικές εκπομπές.


Σε μια ώρα που οι περισσότεροι βλέπουμε τηλεόραση για να χαλαρώσουμε, η νέα σειρά του OPEN έρχεται να καλύψει το κενό και να βάλει στις ζωές μας τη μικρή Αλεξάνδρα Προυντζοπούλου, η οποία έχει και το βασικό ρόλο της Αλίκης.

Στην avant-premiere που έγινε για τους δημοσιογράφους στην αίθουσα Gold Class των Village Cinemas@The Mall, έδωσαν το παρών και οι πρωταγωνιστές της σειράς, οι οποίοι φωτογραφήθηκαν, είδαν το πρώτο επεισόδιο μαζί με τους δημοσιογράφους και μίλησαν για αυτή τη νέα δουλειά, που θα κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα που έρχεται.

Πρώτα, μιλήσαμε με τον Νίκο Πολυδερόπουλο, o οποίος μας είπε αναφορικά με το θέμα του «Σαν Ψέμα»: «Αυτή η σειρά πραγματεύεται πολλά. Και μέσα σε όλα, με τη δυσκολία που έχει ένας πατέρας ο οποίος δεν ξέρει πώς να συμπεριφερθεί στο παιδί του, εφόσον δεν νιώθει έτοιμος να πάει σε έναν ειδικό για να μπορέσει να της μιλήσει.

H «διαφορετική» οικογένεια που θα δούμε στο «Σαν ψέμα», με Νίκο Πολυδερόπουλο, Κατερίνα Γερονικολού και Αλεξάνδρα Προυντζοπούλου.
H «διαφορετική» οικογένεια που θα δούμε στο «Σαν ψέμα», με Νίκο Πολυδερόπουλο, Κατερίνα Γερονικολού και Αλεξάνδρα Προυντζοπούλου.

Οι άνθρωποι δεν μπορούμε να κάνουμε ψυχανάλυση στον εαυτό μας, γι’ αυτό υπάρχουν οι ειδικοί. Είναι ένας τρόπος να βοηθήσουμε τους εαυτούς μας και τα παιδιά μας για ένα καλύτερο αύριο».

Ο Πέτρος είναι ένας πατέρας που λέει ψέματα στην κόρη του. Γιατί καταφεύγουμε στο ψέμα; «Μερικές φορές πρέπει να πεις ψέματα όταν βλέπεις ότι ένας άνθρωπος δεν μπορεί να αντέξει την αλήθεια. Ένα ψέμα αθώο ή πολύ σοβαρό. Καλό είναι τα ψέματα να είναι αθώα. Όμως, την αλήθεια μπορείς να την πεις με χίλιους τρόπους, με σκληρότητα, με τρυφερότητα ή με μια αγκαλιά. Ο τρόπος που θα την πεις έχει σημασία».


Για το αν τον ενοχλεί να γράφονται ή να λέγονται ψέματα για τον ίδιο; «Δεν μπορώ να πω ότι έχουν γραφτεί ψέματα για μένα. Αλλά και να είχε γραφτεί κάτι και πάλι δεν θα με απασχολούσε. Όταν κάνεις αυτή τη δουλειά, θα γραφτούν και καλά και κακά. Δεν μπορείς να μπεις σε ένα φαύλο κύκλο να ψάχνεις και να δικαιολογείς».


Όσο για τη μικρή του συμπρωταγωνίστρια, την Αλεξάνδρα Προυντζοπούλου, που υποδύεται την Αλίκη, ο Πολυδερόπουλος είπε: «Με τη μικρή γίνεται ψυχοθεραπεία! Χρειάζεται μεγάλη υπομονή. Αλλά όλη η κούραση που μπορεί να έχει το γύρισμα και αυτή η αντιμετώπιση, που το βλέπει σαν παιχνίδι, μεταφράζεται πολύ συναισθηματικά στο αποτέλεσμα και στον τρόπο που παίζει. Είναι συγκλονιστική! Μου έχει βγάλει ένα πατρικό ένστικτο. Και χάρηκα πάρα πολύ που θα κάνω τον μπαμπά στη σειρά. Στο άμεσο μέλλον θα ήθελα να αποκτήσω ένα παιδί».

Τέλος, μας απάντησε και για τις πολλές σειρές εποχής που έχει φέτος η τηλεόραση: «Μου αρέσουν πάντα οι καινοτόμες σειρές και πάντα μου αρέσει να κάνω κάτι διαφορετικό. Όλοι οι ρόλοι μου έχουν κάτι διαφορετικό. Η τεχνολογία προχωρά γρήγορα. Θέλουμε καινούργιες ιδέες και καινούργια πρότυπα. Δεν θέλουμε να φέρνουμε το παρελθόν στο μέλλον.

Θεωρώ ότι πρέπει να βρεθούν άνθρωποι που θα γράφουν για το σήμερα. Το σήμερα έχει πάρα πολλές δυσκολίες. Θέλουμε κάτι που θα μας πάει ένα βήμα προς τα εμπρός. Υπάρχει νέα γενιά στο χώρο μας, νέα πρόσωπα, νέοι άνθρωποι. Ας μην τρώμε συνέχεια μασημένη τροφή».

Κατερίνα Γερονικολού και Νίκος Πολυδερόπουλος μίλησαν στους δημοσιογράφους.


Ζητήσαμε και από την Κατερίνα Γερονικολού, η οποία υποδύεται τη Ζωή, να μας μιλήσει για το ρόλο της: «Η Ζωή είναι ένα κορίτσι με πολύ ισχυρούς δεσμούς. Στην πορεία θα μάθουμε ότι ούτε αυτή έχει μαμά κι αυτό θα την κάνει να θέλει να προσφέρει μια μαμά στο κοριτσάκι. Έχει πολύ ζουμί συναισθηματικό.

Μπορεί να είναι ένα σίριαλ ανάλαφρο, κωμικό, να μη σκέφτεσαι πολύ όταν το βλέπεις, αλλά είναι και συγκινητικό ταυτόχρονα. Είναι πολύ ωραία ιστορία και πολύ αληθινή. Έχει ψυχολογικό υπόβαθρο ο κάθε χαρακτήρας.»


Αναφορικά με τους συμπρωταγωνιστές της, Νίκο Πολυδερόπουλο και Αλεξάνδρα Προυντζοπούλου, είπε: «Εγώ έχω δύο παιδιά σε αυτή τη σειρά: το ένα είναι πολύ ψηλό και αγόρι, το άλλο μικρό και κορίτσι. Η Αλεξάνδρα είναι καταπληκτικό παιδί. Της βγαίνει πολύ φυσικά, δεν υποδύεται κάτι. Είναι πάρα πολύ καλή σε αυτό που κάνει.

Το συμπέρασμά μου μετά από τη συνεργασία με τόσα παιδιά που έχουν περάσει από τα χέρια μου είναι το εξής: τα παιδιά όταν λένε τη λέξη μαμά, επηρεάζονται. Σε λένε συνέχεια μαμά και σιγά-σιγά σε νιώθουν δική τους. Μου αρέσουν πάρα πολύ τα παιδιά και περνάω πάρα πολύ ωραία μαζί τους. Δεν έχω πάρει όμως κάποια απόφαση ότι θέλω να κάνω παιδί. Χαίρομαι να συνεργάζομαι μαζί τους κι ας μου κλέβουν σκηνές!

Οι δύο πρωταγωνιστές είχαν γνωριστεί την περίοδο του τηλεοπτικού σίριαλ «Τατουάζ» στον ALPHA.

Ο Νίκος είναι πολύ ευαίσθητος, πολύ αυθεντικός. Τον γνωρίζω αρκετά χρόνια. Δεν ήμασταν φίλοι, αλλά ήμασταν πολύ αγαπημένοι από την εποχή του “Τατουάζ”. Τώρα που περνάμε πολλές ώρες μαζί και έχουμε γνωριστεί καλύτερα, τον θεωρώ δικό μου άνθρωπο. Πάντα οι πολλές ώρες δουλειάς σου βγάζουν τον κακό σου εαυτό. Εμάς μας βγάζουν τον καλό μας εαυτό».


Tέλος, και μιας που το «Σαν ψέμα» θα ολοκληρωθεί τον Ιούλιο, ρωτήσαμε αν έχει σχέδια για την επόμενη σεζόν. «Θεατρικά θα είμαι στο θέατρο Λαμπέτη, σε μια κωμωδία σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη. Αλλά δεν υπάρχει κάτι άλλο. Γενικώς, δεν έχω ακόμη σκέψεις για τη νέα σεζόν. Πάντα όμως ξεσηκώνομαι με κάτι στο οποίο δεν θέλω να πω όχι και τελικά λέω ναι.

σαν ψέμα
Παρών στην πρεμιέρα ήταν και ο σύντροφος της Κατερίνας Γερονικολού, Γιάννης Τσιμιτσέλης.


Η δουλειά με ξεσηκώνει, όχι η επιθυμία να κάνω τηλεόραση οπωσδήποτε. Όταν κάνεις μια ωραία δουλειά, νιώθεις ευφορία. Σαν να είσαι ζωγράφος και να κάνεις έναν πολύ ωραίο πίνακα. Κι αυτό το συναίσθημα δεν το αλλάζω».

Λίγα λόγια για την ιστορία

Η Αλίκη είναι ένα μικρό κορίτσι που μεγαλώνει χωρίς τη μαμά του, η οποία την εγκατέλειψε όταν ήταν ακόμη μωρό. Ο μπαμπάς της, ο Πέτρος (Νίκος Πολυδερόπουλος), μαζί με τον κολλητό του φίλο, τον Ιορδάνη (Αλέξανδρος Μπουρδούμης), φροντίζουν να καλύπτουν αυτό το κενό με όποιον τρόπο μπορούν και της έχουν πει ότι η μητέρα της είναι ρεπόρτερ που καλύπτει σημαντικά γεγονότα σε όλο τον κόσμο.

Ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης έχει επίσης πρωταγωνιστικό ρόλο στο «Σαν ψέμα».

Για να κάνει την ιστορία του πιο πιστευτή, και όσο η Αλίκη συνεχίζει να την αναζητά, ο Πέτρος της γράφει γράμματα, με τα οποία δήθεν επικοινωνεί μαζί της. Μέχρι που μια μέρα κάνει το μεγάλο λάθος και της υπόσχεται ότι στα 6α της γενέθλια, η μαμά θα έρθει σίγουρα να την πάρει στην αγκαλιά της.

Καθώς τα γενέθλια της Αλίκης πλησιάζουν, η μέρα της κρίσης για τον Πέτρο φτάνει. Απελπισμένος, πέφτει –κυριολεκτικά- πάνω στη Ζωή (Κατερίνα Γερονικολού), μια κοπέλα που βοηθά στο καφενείο του πατέρα της, Γιώτη (Χάρης Σώζος), μαζί με τα δύο της αδέρφια, τη Νανά (Μαρίνα Βροντή) και τον Σταύρο (Παναγιώτης Κυριάκου). Ένα καφενείο που πλέον βρίσκεται στα χέρια ενός τοκογλύφου και για να σωθεί, η οικογένεια χρειάζεται το υπέρογκο ποσό των 100.000 ευρώ!

Απελπισμένη, η Ζωή θα δεχθεί την πρόταση του Πέτρου να υποδυθεί τη μητέρα της Αλίκης για μία και μόνο μέρα, θα μπει στη ζωή τους και όλοι μαζί θα γίνουν μια πολύ διαφορετική αλλά και πολύ όμορφη και δεμένη οικογένεια.

Αυτά είναι ουσιαστικά όσα θα παρακολουθήσουμε στη σειρά μέχρι τον Ιούλιο, που θα παιχτεί το τελευταίο επεισόδιο. Στην πορεία βέβαια, θα έρθουν πολλά απρόοπτα, έρωτες, ανατροπές, σχέσεις θα γεννηθούν και άλλες θα σβήσουν, αλλά ο πυρήνας της ιστορίας παραμένει αυτή η γλυκιά και όμορφη ιστορία, που σκοπό έχει να μας κάνει να χαμογελάσουμε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΝΙΚΟΣ ΠΟΛΥΔΕΡΟΠΟΥΛΟΣ, , , , , ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ