ο “Σασμός” κάνει διάλειμμα για να επανέλθει δριμύτερος τον Σεπτέμβριο. Μαζί με τους υπόλοιπους πρωταγωνιστές θα επιστρέψει και ο Τάσος, ο πατέρας της Στέλλας, που θα συνεχίσει να στέκεται σαν βράχος στο πλευρό της κόρης του και τη χρονιά που έρχεται.

Από τη Μαρία Ανδρέου 

Ο πρώτος κύκλος του «Σασμού» ολοκληρώθηκε. Κάνοντας τον απολογισμό σας μερικές εβδομάδες μετά, τι σκέψεις περνούν από το μυαλό σας;

Σε εμένα προσωπικά ο «Σασμός» χάρισε μια μεγάλη επιτυχία στην καριέρα μου. Είναι μια καθοριστική στιγμή γιατί, κακά τα ψέματα, είναι πολύ σημαντικό για έναν ηθοποιό να παίζει σε ένα σίριαλ που βλέπει σχεδόν όλη η Ελλάδα. Δεν είναι λίγο για έναν καλλιτέχνη –και έχω παίξει σε πολλές σειρές και σε πόσες ακόμα θεατρικές παραστάσεις– να παίζει με τόσους άξιους συναδέλφους, με τόσο σημαντικούς ηθοποιούς του θεάτρου. Μόνο ευλογία είναι αυτό που ζω. Εμένα, όμως, ο «Σασμός» με έχει σημαδέψει και προσωπικά, καθώς η γυναίκα μου ήταν έγκυος κατά τη διάρκεια του σίριαλ, κι όταν γεννήθηκε το παιδί μας, με πήραν τηλέφωνο και μου το είπαν ενώ εγώ έπαιζα μια σκηνή. Το αγοράκι μας θα βαπτιστεί στις 27 Αυγούστου, στην Πεντέλη, στο Μετόχι του Αγίου Γεωργίου, και θα πάρει το όνομα Κωνσταντίνος-Ηλίας. Ελπίζω εκείνη την ημέρα να μην έχω γυρίσματα για το «Σασμό»!

Τι άλλο να ζητήσω, λοιπόν, από αυτήν τη συγκλονιστική χρονιά; Να είναι ο γιος μου τυχερός και με υγεία και ο «Σασμός» να έχει την ίδια και μεγαλύτερη επιτυχία τη νέα τηλεοπτική σεζόν στον ALPHA. O κόσμος έχει ταυτιστεί με το «Σασμό», πρόκειται για μια τηλεοπτική σειρά αξιώσεων με εξαιρετικό σενάριο, καλή σκηνοθεσία και εκπληκτικές ερμηνείες. Συνέχισε με επιτυχία το δρόμο που άνοιξαν οι «Άγριες μέλισσες», κι ελπίζω η ελληνική μυθοπλασία να παραμείνει σε αυτόν. Οι «Άγριες μέλισσες» και ο «Σασμός» έβαλαν τα λιθαράκια. Θα μου πείτε, και στο παρελθόν είδαμε το «Νησί». Ναι, το είδαμε και ήταν ένα αριστούργημα, αλλά δεν είχε συνέχεια. Μετά ήρθε η οικονομική κρίση και σταμάτησε η ελληνική μυθοπλασία.

Ο Τάσος Καμαριωτάκης θα αξιωθεί να γίνει παππούς από τη Στέλλα;

Για εμένα, όπως σας είπα, είναι μεγάλη τύχη που παίζω αυτόν το θετικό ήρωα, έναν άνθρωπο με τόσο πολιτισμό και ευγένεια, μια ήρεμη δύναμη. Πιστεύω ότι οι σκηνοθέτες επίτηδες έβαλαν τον Τάσο, τη Σοφία και τη Στέλλα Καμαριωτάκη στο σίριαλ, για να δείξουν ότι υπάρχουν και οι οικογένειες που λύνουν με άλλον τρόπο τα προβλήματά τους, πιο φωτεινό και με διάλογο. Απ’ όσο ξέρω, η οικογένεια Καμαριωτάκη τη νέα σεζόν θα έχει περισσότερα περιθώρια ανάπτυξης και, αφού έπειτα από πολλά φονικά θα περάσουμε σε ένα κλίμα σασμού, στο τέλος θα δικαιωθεί. Αυτή η οικογένεια φωνάζει από μακριά τι σημαίνει πολιτισμός, σεβασμός και ήθος, είναι ένας άλλος πόλος στη λανθασμένη αγάπη και στα πάθη των άλλων οικογενειών. Γι’ αυτό και η αποδοχή της από το κοινό είναι μεγάλη.

Ναι, αλλά κουφέτα θα φάτε από την κόρη σας;

Ο κυρ-Τάσος έχει μεγάλη εμπιστοσύνη στην κόρη του. Την έχει αναθρέψει σωστά. Δεν έχασε και καμιά τεράστια τύχη μέχρι στιγμής με τους άντρες που γνώρισε. Ούτε ο Αστέρης την εκτίμησε, και παρόλο που την απάτησε, αυτή του στάθηκε στο δικαστήριο. Και ο γιατρός έβγαλε ένα εκδικητικό πρόσωπο στο τέλος, είχε πολλά απωθημένα, ενώ και ο αστυνόμος είχε τις πληγές του. Η Στέλλα τα έζησε όλα μέσα σε λίγο διάστημα. Όμως, μέσα στη ζωή είναι και αυτές οι εμπειρίες. Οι ήττες, άλλωστε, μας κάνουν πιο ώριμους και σοφούς. Ο Τάσος και η Σοφία, οι γονείς της Στέλλας, είναι συμπαραστάτες της και δεν το βάζουν κάτω. Και πιστεύω ότι η κόρη μας θα έχει την καλύτερη τύχη γιατί ταλαιπωρήθηκε πολύ και της αξίζει ο καλύτερος. Ο πατέρας της, από την πλευρά του, προσπαθεί με διακριτικότητα να μαθαίνει τι της συμβαίνει. Συνηθίζει να λέει «εγώ δεν θέλω να ανακατεύομαι», ενώ η μητέρα της και λόγω επαγγέλματος είναι πιο δυναμική και επεμβατική και της αρέσει να συμβουλεύει την Στέλλα. Πάντως, εγώ έχω πει στους σεναριογράφους ότι του χρόνου θέλω να δω την κόρη μου νύφη και λαχταρώ να μου κάνει εγγονάκι! Ελπίζω να εισακουστώ.

Ο Τάσος και η Σοφία έχουν ένα καλό παιδί;

Η Στέλλα είναι μετρημένη, αξιοπρεπής, ισορροπημένη, σοβαρή και ακέραιη κοπέλα. Ξέφυγε μόνο μία φορά με τον τρόπο που συμπεριφέρθηκε στην Αργυρώ. Αλλά είχε και τα δίκια της, ήταν αρραβωνιασμένη με τον Αστέρη, είχαν κλείσει σπίτι για να μείνουν μαζί, ετοίμαζαν το γάμο τους και εκείνος την πρόδωσε, αν και χωρίς να το θέλει, καθώς ερωτεύτηκε παράφορα. Η κόρη μας έπαθε τότε μια εμμονή μαζί του γιατί έχασε και το μωρό τους, αλλά δεν πέρασε τα όρια. Έφαγε το κεφάλι της για λίγο, αλλά επανήλθε. Είναι πολύ έξυπνη και καλλιεργημένη η Στέλλα για να ξεφύγει με ζήλιες και εκδικητικά αισθήματα. Και προσωπικά, νιώθω πολύ τυχερός που παίζω με την Ευγενία Σαμαρά και τη Νεκταρία Γιαννουδάκη.

Οι Καμαριωτάκηδες, όμως, πέρασαν και κρίση ως οικογένεια. Τελικά, ο Τάσος συγχώρεσε τη Σοφία για την απιστία της.

Η αξιοπρέπεια που έδειξε βγήκε τελικά υπέρ του. Η γυναίκα του κατάλαβε ότι ο άντρας της δεν είναι δεδομένος και ότι το τέλος για το οποίο της μίλησε θα ήταν και οριστικό. Επέλεξε λοιπόν να είναι μαζί του γιατί δεν άντεχε μια ζωή μακριά του. Αναγνώρισε το μεγαλείο του και την προσπάθειά του να σώσει το γάμο τους και την οικογένειά τους. Ο Τάσος κρατά τις ισορροπίες στο σπίτι. Η μεγάλη αδυναμία του, βέβαια, είναι η κόρη του, και αντίστοιχα η αδυναμία της Στέλλας είναι ο μπαμπάς της καθώς, όπως και να το κάνουμε, πάντα οι θυγατέρες έχουν πρότυπα τους πατεράδες τους. Τα γυρίσματα για τη νέα σεζόν ξεκινούν αυτή την εβδομάδα για όλους μας. Θα κάνουμε ένα διάλειμμα για τον Δεκαπενταύγουστο και μετά τη γιορτή της Παναγίας τα κεφάλια μέσα. Θα έχει πολύ σασπένς η ιστορία μας μέχρι τον Ιούνιο του νέου έτους.

Θα γίνει αυτός ο περιβόητος σασμός; Τι θέλετε για τον Αστέρη και την Αργυρώ ως τηλεθεατής;

Κοιτάξτε, αυτό που έκανε ο Αστέρης, να δώσει το νεφρό του στην Αργυρώ, είναι πράξη ανιδιοτελούς αγάπης και τεράστιας λατρείας. Ξεφεύγει από τα ανθρώπινα δεδομένα. Πόσο μάλλον όταν ξέρει ότι η Αργυρώ δεν θα μάθει τίποτα για τη γενναιοδωρία του, ότι είναι παντρεμένη, ότι έχει παιδί με άλλον και ότι για τον Αστέρη δεν τρέφει και τα καλύτερα συναισθήματα, αφού τον θωρεί εν μέρει υπεύθυνο για το θάνατο του αδελφού της. Όλη η οικογένεια Βρουλάκη αντιμετωπίζει περιφρονητικά τον Αστέρη ενώ ο ίδιος ως άνθρωπος είναι μάλαμα. Ο Μαθιός, από την άλλη, έχει καλά στοιχεία, αλλά αγάπησε λανθασμένα και εμμονικά. Βλέποντας τη Βασιλική να υποφέρει από ένα βάναυσο άντρα, έκανε ένα έγκλημα που δεν το αντέχει ούτε η συνείδησή του. Ο Μαθιός έκανε ένα μεγάλο σφάλμα και αργά ή γρήγορα θα το πληρώσει για να εξιλεωθεί.     

ΠΗΓΗ: 7ΜΕΡΕΣΤV

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΣΑΣΜΟΣ

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ