Σασμός: Οι Σταματάκηδες παίρνουν μια βαθιά ανάσα, όμως ο Γιακωβάκης είναι αποφασισμένος να φτάσει στην αλήθεια.

Ο Αντώνης προσπαθεί να προετοιμάσει τη Βασιλική για την αποκάλυψη της αλήθειας και ο Μαθιός είναι έτοιμος να φτάσει στα άκρα προκειμένου να κρατήσει τη γυναίκα του μακριά από τη φυλακή.

Η Καλλιόπη αποφασίζει να αναμετρηθεί με τον Γιακωβάκη, όμως τα αποτελέσματα του τεστ DNA τούς εκπλήσσουν όλους και γίνονται αφορμή για γιορτή. Χαμένος βγαίνει μόνο ο Φραγκιαδάκης, αφού η Μαρίνα μαθαίνει τι έκανε και νιώθει προδομένη, στα επόμενα επεισόδια του Σασμού του ALPHA…

Σασμός
Σασμός: Στιγμές αγωνίας ζουν οι Σταματάκηδες όσο ο Γιακωβάκης συνεχίζει τις έρευνές του.

Το καμπανάκι για την υγεία του Αστέρη έχει σημάνει και όσα λέει ο γιατρός στην Καλλιόπη την αναστατώνουν βαθιά. Ο μικρός της γιος κινδυνεύει και πρέπει να κάνουν κάτι άμεσα για να προλάβουν το κακό.

Το κακό που έχει ήδη γίνει για τον Μαθιό και τη Βασιλική, αφού ο Αντώνης τούς προειδοποιεί ότι πλέον τα χέρια του είναι δεμένα. Ο Χρήστος ψάχνει όλο και πιο βαθιά τις εκκρεμείς υποθέσεις και πρώτη στη λίστα του είναι η δολοφονία του Λάζαρου.

Ο ίδιος καταλαβαίνει ότι δεν θα μπορεί να προστατεύσει τη Βασιλική για πολύ ακόμη και της το λέει για να προλάβει να πάρει τα μέτρα της. Η πρώτη που μαθαίνει για την εμπλοκή της στον φόνο είναι η Αργυρώ και φυσικά κλονίζεται.

Μόλις οι δυο τους μπόρεσαν να αφήσουν πίσω τους το παρελθόν και να κοιτάξουν επιτέλους μπροστά ανταλλάζοντας μια ζεστή αγκαλιά, νιώθει ξανά προδομένη. Μπροστά της ξεπηδούν διαρκώς μυστικά που προσπαθούν να κρύψουν ότι οι Σταματάκηδες βάφουν ξανά και ξανά τα χέρια τους με αίμα κι αυτό είναι κάτι με το οποίο δεν μπορεί να συμβιβαστεί.

Ήδη η οικογένειά της θρηνεί και την εξαφάνιση του Αντρέα, ο οποίος δεν έχει δώσει κανένα σημείο ζωής εδώ και εβδομάδες. Ο Τηλέμαχος αποκαλύπτει τώρα στη Μαρίνα και τη γιαγιά Ειρήνη την τελευταία συνάντηση που είχε ο αδερφός του με την Καλλιόπη, όμως προτιμά να την κρατήσει κρυφή από την Εύα, την οποία δείχνει να μην εμπιστεύεται πια.

Σασμός: Ο Παύλος αφήνεται επιτέλους ελεύθερο και όλο το χωριό γιορτάζει την επιστροφή του.

Αυτή από την πλευρά της, πάντως, πετυχαίνει αυτό που ήθελε, αφού ο Παύλος αφήνεται επιτέλους ελεύθερος και το χωριό έχει έπειτα από καιρό έναν λόγο για να γιορτάζει. Την ίδια στιγμή, ο Μαθιός και η Βασιλική προσπαθούν να συμφιλιωθούν με το γεγονός ότι πολύ σύντομα η αλήθεια θα βγει στο φως και όταν ο Χρήστος τούς καλεί ξανά για κατάθεση καταλαβαίνουν ότι όλα έχουν τελειώσει.

Ο εισαγγελέας έχει ήδη ζητήσει επανέλεγχο του DNA και ο Φραγκιαδάκης γίνεται έξαλλος με αυτή του την απόφαση. Οι δυο τους συγκρούονται άσχημα, παρ’ όλα αυτά, ο Χρήστος δεν αλλάζει γνώμη. Ένας ένας οι Σταματάκηδες προσέρχονται ξανά στο τμήμα και ο κλοιός πλέον στενεύει επικίνδυνα.

Ο Μαθιός έτοιμος να κάνει την κίνηση απελπισίας!

Ο Τηλέμαχος, που δεν έχει παραιτηθεί από την προσπάθεια να βρει τον αδερφό του, ανακαλύπτει ένα νέο στοιχείο, το οποίο φωτίζει την εξαφάνιση του Αντρέα υπό ένα εντελώς διαφορετικό πρίσμα. Την ίδια στιγμή, η Εύα κινδυνεύει να αποκαλυφθεί από τον πλέον απρόσμενο άνθρωπο, ενώ η Θοδώρα, αδυνατώντας πια να διαχειριστεί τη ζήλια της για τον Γιώργο, αποφασίζει να πάρει την κατάσταση στα χέρια της.

Η Καλλιόπη, βλέποντας τη Βασιλική απελπισμένη να έχει σχεδόν αποδεχτεί τη μοίρα της, προτείνει μια λύση που θα τη βγάλει από το αδιέξοδο λίγο πριν πάρει ο Χρήστος στα χέρια του τα αποτελέσματα του τεστ DNA.

Όμως, ο Μαθιός είναι αποφασισμένος να πάει ακόμη παραπέρα αφού δεν αντέχει να δει τη γυναίκα που αγαπά και η οποία περιμένει το παιδί τους να μπαίνει στη φυλακή. Έτσι, έχει τη δική του απάντηση στο πρόβλημα που τους βασανίζει, όμως είναι τόσο ακραία, που κανείς δεν τολμά καν να σκεφτεί ότι μπορεί να γίνει πράξη.

Κι όμως, εκείνος πάνω στην απελπισία του άθελά του δημιουργεί ένα ακόμη πρόβλημα, το οποίο φορτίζει κι άλλο το κλίμα στο σπίτι των Σταματάκηδων. Ο Αστέρης προσπαθεί να βρίσκεται κοντά στην οικογένειά του και να δείχνει έμπρακτα τη στήριξή του, τη στιγμή που οι δικοί του του κρύβουν το πιο σημαντικό: ότι πάσχει από νεφρική ανεπάρκεια.

Η Μαρίνα τα βάζει στα ίσια με τον Αντώνη

Η Αργυρώ αδυνατεί να πιστέψει ότι ο Αντώνης γνώριζε την εμπλοκή της Βασιλικής στον φόνο του Λάζαρου, αλλά προτίμησε να την καλύψει επειδή περιμένει παιδί. Του ζητά εξηγήσεις και μάλιστα με έντονο τρόπο, αγνοώντας φυσικά το γεγονός ότι η Μαρίνα ακούει την κουβέντα τους και χάνει τη γη κάτω από τα πόδια της.

Σασμός
Σασμός: Η Μαρίνα νιώθει προδομένη από τον Αντώνη.

Την ίδια στιγμή, η Καλλιόπη, βλέποντας τον χρόνο για τον Μαθιό και τη νύφη της να τελειώνει, αποφασίζει να προχωρήσει όπως εκείνη ξέρει καλύτερα και ετοιμάζεται να επισκεφθεί τον εισαγγελέα Γιακωβάκη για να του ζητήσει να μείνει μακριά από την οικογένειά της.

Όμως, τα αποτελέσματα του τεστ DNA έχουν βγει και ο φάκελος βρίσκεται ήδη στα χέρια του Αντώνη, ο οποίος τον ανοίγει και μένει άναυδος! Η επανεξέταση των δειγμάτων δεν ενοχοποιεί κανέναν από τους Σταματάκηδες για το χτύπημα και στο σπίτι της οικογένειας στήνεται τρικούβερτο γλέντι.

Όλο αυτό, όμως, δίνει την ευκαιρία στην Εύα να προχωρήσει το σατανικό της σχέδιο, το οποίο στοχοποιεί τον Μαθιό για τον θάνατο του Ευθύμη. Στο μεταξύ, κι ενώ η Θοδώρα δεν αντέχει άλλο την απόσταση που έχει δημιουργηθεί με τον Γιώργο, η Μαρίνα έρχεται να τη δει και να της προτείνει μια συμφωνία, που θα βγάλει και τις δυο τους από τη δύσκολη θέση.

Έννοια της είναι να μην προκαλέσουν τις υποψίες των γονιών της αλλά και ολόκληρου του χωριού ότι κάτι έχει συμβεί ανάμεσά τους και θέλει να προσπαθήσουν να τους ρίξουν στάχτη στα μάτια.

Αμέσως μετά, έχει άλλον έναν λογαριασμό να κλείσει κι αυτός είναι ακόμη μεγαλύτερος. Πηγαίνει λοιπόν να δει τον Αντώνη και να τον αντιμετωπίσει στα ίσια για όσα έκρυβε τόσο καιρό από όλους και, φυσικά, από την ίδια. Δεν μπορεί να πιστέψει ότι ο δικός της άνθρωπος την πρόδωσε καλύπτοντας το έγκλημα της Βασιλικής και τον φέρνει προ των ευθυνών του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΣΑΣΜΟΣ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ