Σασμός: Ο Παύλος σταματά την Εύα πριν το σκάσει και ο Χρήστος της περνά χειροπέδες!

Η Εύα κανονίζει τη διαφυγή της από την Κρήτη, αφού πρώτα πληρώσει τον Μηνά να βάλει βόμβα στο αμάξι του Μαθιού.
Αυτός και ο Αστέρης γλιτώνουν σαν από θαύμα τον θάνατο, ενώ ο Παύλος και ο Βαγγέλης παραδίδουν την αδερφή του Ευθύμη στις αρχές, για να αποκαλυφθεί πλέον η πραγματική της ταυτότητα και ο λόγος για τον οποίο είχε έρθει εξαρχής στην Άνω Ποριά.
Στο μεταξύ, η Στέλλα μαθαίνει την αλήθεια για τη δολοφονία του Στεφανή από τον ίδιο τον Μαθιό και παγώνει με τους Σταματάκηδες…

Σασμός
Σασμός: Η Εύα δίνει εντολή να μπει βόμβα στο αυτοκίνητο του Μαθιού και οργανώνει τη φυγή της από την Άνω Ποριά, όμως ο Παύλος την προλαβαίνει…

O Μαθιός, ξέροντας ότι δεν έχει άλλα περιθώρια, αποφασίζει να ομολογήσει στη Στέλλα τα πάντα, ξεκινώντας από την αλήθεια για τον φόνο του Στεφανή. Την ίδια στιγμή, η Θοδώρα έρχεται αντιμέτωπη με την παγίδα θανάτου που της έχει στήσει η Εύα κόβοντας τα φρένα στο αυτοκίνητό της.


Ξαφνικά, χάνει τον έλεγχο, πανικοβάλλεται και βλέπει όλη τη ζωή της να περνά αστραπιαία μπροστά από τα μάτια της. Σαν από θαύμα, όμως, καταφέρνει να βγει ζωντανή από τα συντρίμμια του αμαξιού κι όταν μαθαίνει ότι κάποιος το έκανε αυτό επίτηδες, προφανώς γιατί την ήθελε νεκρή, τρομοκρατείται.

Η ίδια η Εύα, σίγουρη ότι τα σχέδιά της θα στεφθούν με επιτυχία, ετοιμάζει την αναχώρησή της από την Κρήτη διαβεβαιώνοντας τον Παύλο και τον Βαγγέλη πως δεν σκοπεύει να κάνει κίνηση εναντίον του Μαθιού.


Αυτός, όμως, έχει ήδη πάρει έναν δρόμο χωρίς επιστροφή, όταν ανοίγει την καρδιά του στη Στέλλα και της τα λέει όλα! Άναυδη εκείνη τον ακούει να παραδέχεται ότι σκότωσε τον Στεφανή, επειδή δεν άντεχε άλλο να βλέπει τη Βασιλική, τη γυναίκα που χρόνια αγαπούσε, να μαρτυράει στα χέρια του και δεν βρίσκει τα λόγια για να του απαντήσει.


Σκέφτεται πόσοι άνθρωποι χάθηκαν όλον αυτόν τον καιρό από τη βεντέτα που ξύπνησε ξανά εκείνη τη μέρα και νιώθει τον θυμό να την κυριεύει.

Σασμός: Ο Χρήστος συνεχίζει να σκαλίζει παλιές υποθέσεις, με προτεραιότητά του το φόνο του Στεφανή.

Την ίδια στιγμή, ο Χρήστος φτάνει να ανακαλύψει τις δικές του απαντήσεις σε ερωτήματα που βασανίζουν εδώ και καιρό την Άνω Ποριά. Κι έχοντας πάρει τα αποτελέσματα από τις πρόσφατες έρευνες στο βουνό, κατηγορεί ευθέως τον Χρήστο ότι αυτός σκότωσε τον Οδυσσέα.

Εκείνος, σίγουρος πως τα πράγματα θα έφταναν μέχρι εδώ, προσπαθεί να καλυφθεί και περνά στην αντεπίθεση. Ξέρει όμως και ο ίδιος ότι δεν θα μπορεί να κρύβεται ακόμη για καιρό. Ο Χρήστος, άλλωστε, δεν δείχνει να πείθεται, απλώς έχει προτεραιότητα την αποκάλυψη του δολοφόνου του Στεφανή. Και για αυτό το έγκλημα έχει ήδη βρει τον ένοχο, γι’ αυτό ρωτά ευθέως τον Μαθιό αν αυτός έκανε τον φόνο!

Σασμός: Η Στέλλα αρνείται να αναλάβει τον Μαθιό

Πλέον, είναι ξεκάθαρο ότι ο Μαθιός θα χρειαστεί δικηγόρο για να ξεμπλέξει από τις κατηγορίες, όμως η Στέλλα δεν είναι διατεθειμένη να αναλάβει την υπεράσπισή του και το ξεκαθαρίζει με κάθε δυνατό τρόπο στον Αστέρη.

Αυτός προσπαθεί να τη μεταπείσει πατώντας στους ισχυρούς δεσμούς που έχει με την οικογένειά τους, όμως η Στέλλα είναι ανένδοτη και δεν διστάζει να συγκρουστεί και με τον ίδιο της τον πατέρα, ο οποίος την προτρέπει να το ξανασκεφτεί.

Σασμός: Η Στέλλα αρνείται να αναλάβει την υπεράσπιση του Μαθιού.

Την ίδια στιγμή, ο Γιώργος μαθαίνει το πόρισμα του πραγματογνώμονα για τη δολιοφθορά που έγινε στο αυτοκίνητο της Θοδώρας και μένει άναυδος. Δεν μπορεί να καταλάβει ποιος μπορεί να ήθελε την πρώην αγαπημένη του νεκρή, αλλά το βάζει στόχο να το ανακαλύψει.

Η Εύα, όμως, έχει ήδη βάλει μπροστά το σχέδιο της φυγής της από το χωριό, τελειοποιώντας και τις τελευταίες λεπτομέρειες. Γι’ αυτό και από την πλευρά του ο Παύλος αποφασίζει να της στήσει παγίδα και να την πιάσει, πριν προλάβει να ξεφύγει.

Στο μεταξύ, κι ενώ όλο το χωριό ψάχνει να βρει μια οικογένεια για το μωρό προκειμένου να μην καταλήξει στο ίδρυμα, η Καλλιόπη έχει μια ιδέα: να το αναλάβουν ο Τόλης και η Θοδώρα. Και η ιδέα αυτή βρίσκει γόνιμο έδαφος με τους υπόλοιπους, οι οποίοι αρχίζουν να κινούνται για την υλοποίησή της.

Παρ’ όλ’ αυτά, φαίνεται πως λογαριάζουν χωρίς την ίδια τη Θοδώρα, η οποία έχει πλέον αλλού στραμμένη την προσοχή της. Έτσι, όταν έρχεται η ώρα να πάρει την κρίσιμη απόφαση αν θα κρατήσει το παιδί ή όχι, έρχεται σε δύσκολη θέση καθώς πρέπει να αναλογιστεί τα πάντα, από το τι έχει περάσει τα τελευταία χρόνια μέχρι τα αισθήματά της για τον Γιώργο…

Η βόμβα στο αυτοκίνητο του Μαθιού σκοτώνει έναν αθώο

Όλα όσα έχουν συμβεί τελευταία φέρνουν τη Στέλλα και τον Χρήστο πιο κοντά, αφού τους αποκαλύπτουν όλα αυτά που έχουν κοινά παρά τις διαφορές τους.

Οι δυο τους περνούν μια όμορφη βραδιά μαζί, την ώρα που η αστυνομία προσπαθεί να βρει την Εύα, η οποία προλαβαίνει να το σκάσει από το ξενοδοχείο. Ο Παύλος καλείται να πάρει την κρίσιμη απόφαση αν θα τη βοηθήσει ή όχι, τη στιγμή που ο Βαγγέλης του έχει έτοιμη τη λύση.

Ενώ η γιαγιά Ειρήνη έχει μια κουβέντα με την Καλλιόπη αποκαλύπτοντάς της το μεγάλο μυστικό που κρατάει για χάρη της, το νέο κεφάλαιο στο δράμα των δύο οικογενειών έχει την υπογραφή της Εύας… Φεύγοντας, έχει ήδη κανονίσει το φονικό χτύπημα που έχει στόχο τον Μαθιό, πληρώνοντας τον Μηνά να τοποθετήσει έναν εκρηκτικό μηχανισμό στο αυτοκίνητό του.

Χωρίς να ξέρουν ότι βαδίζουν ολοταχώς στον θάνατο, τα δύο αδέρφια, αυτός και ο Αστέρης, ετοιμάζονται να οδηγήσουν μέχρι τα χωράφια τους και η έκρηξη που ακούγεται συνταράσσει ολόκληρη την Άνω Ποριά.

Σασμός
Σασμός: Μαθιός και Αστέρης είναι έτοιμοι να πέσουν στη δολοφονική παγίδα της Εύας.

Τα δυο σπίτια, εκείνα των Σταματάκηδων και των Βρουλάκηδων, τρέμουν για τη νέα απώλεια κι όταν μαθαίνουν τι ακριβώς έγινε, φοράνε ξανά τα μαύρα… Ένας από τους εργάτες των Σταματάκηδων βρίσκει άδικο θάνατο και το απρόσμενο πένθος ενώνει ακόμη περισσότερο τις δύο οικογένειες.

Όμως, οι διαδοχικές επιθέσεις, πρώτα στη Θοδώρα και μετά στο αυτοκίνητο του Μαθιού, βάζουν τον Χρήστο σε υποψίες. Πριν προλάβει καλά καλά να σκεφτεί το πώς θα κατευθύνει τις έρευνες, ο Παύλος μαζί με τον Βαγγέλη παρουσιάζονται μπροστά του για να καταδώσουν την Εύα στις αρχές. Εκείνος φροντίζει να στριμώξει για τα καλά τον Βαγγέλη στην κατάθεση, σφίγγοντας πολύ τον κλοιό γύρω του.

Η πραγματική ταυτότητα της Εύας, αυτής της γυναίκας-μυστήριο που αναστάτωσε όλη την Άνω Ποριά, αποκαλύπτεται, αφήνοντας τους πάντες έκπληκτους για το γεγονός ότι τόσο καιρό τους έκρυβε ότι είναι η αδερφή του Ευθύμη και ήθελε να εκδικηθεί τον θάνατό του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΣΑΣΜΟΣ, ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ