Σε σενάριο Μελίνας Τσαμπάνη και Πέτρου Καλκόβαλη και σκηνοθεσία Βαρδή Μαρινάκη, η σειρά “Σιωπηλός Δρόμος” ξεχώρισε τόσο σε ελληνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο, καθώς η πλοκή της δεν πέρασε απαρατήρητη από το κοινό. Το σίριαλ προβλήθηκε στις Κάννες, στα πλαίσια του Market του Canneseries, από τη διεθνή εταιρεία διανομής Beta Film, που αγόρασε τη σειρά πριν από λίγο καιρό, ενώ ο Βαρδής Μαρινάκης ανέφερε πως αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά για ελληνική σειρά!

Πρόκειται για την πρώτη ελληνική σειρά που αποκτά η γερμανική εταιρεία Beta Film, η οποία έχει εξασφαλίσει στο παρελθόν την παγκόσμια διανομή πολύ επιτυχημένων τηλεοπτικών παραγωγών.

Σιωπηλός Δρόμος

O Βαρδής Μαρινάκης εξέφρασε τη χαρά του και έκανε σχετική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Ο “Σιωπηλός Δρόμος”, η σειρά που σκηνοθέτησα πέρυσι για το Mega, προβλήθηκε στις Κάννες στα πλαίσια του Market του Canneseries, από τη διεθνή εταιρεία διανομής Beta Film, που αγόρασε τη σειρά πριν από λίγο καιρό. Ενημερώθηκα πως είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι ανάλογο για ελληνική σειρά, πως η προβολή πήγε πολύ καλά κι αναμένουμε νέα σύντομα…! Όταν με φώναξαν στο κανάλι πριν δύο χρόνια μου είπαν πως αυτή τη σειρά την κάνουμε για να ταξιδέψει και να προβληθεί στο εξωτερικό. Τα καταφέραμε λοιπόν και είμαστε περήφανοι γιατί όλη η ομάδα των συντελεστών έχυσε το αίμα τους και το ταλέντο τους για να συμβεί αυτό. Για μια ακόμη φορά τους ευχαριστώ και να ξέρετε όλοι πως σας χρωστάω μεγάλη χάρη».

Ο Πέτρος Καλκόβαλης είχε αναφέρει: «Κατά τη διαμόρφωση της ιδέας για τη σειρά, θέλαμε να χρησιμοποιήσουμε ένα παραμύθι στην αφήγηση, ως μια γέφυρα που συνδέει τον κόσμο των ενηλίκων με τον κόσμο των παιδιών. Ο Αυλητής του Χαμελίν είναι ένα σκοτεινό παραμύθι για την εμπιστοσύνη και την εκδίκηση. Αντιμετωπίζει θέματα που αντιμετωπίζουμε και εμείς στην ιστορία μας», σημείωσε ο Πέτρος Καλκοβάλης. «Ωστόσο, το παραμύθι δεν λειτούργησε ως βάση, παρά τις ομοιότητες. Ήταν περισσότερο σαν να είχαμε βρει το κοινό μας έδαφος μαζί του στη διαδικασία εξερεύνησης της αρχικής ιδέας».

Από την άλλη η Μελίνα Τσαμπάνη, αναφερόμενη στη σειρά, δήλωσε: «Ένας από τους κύριους στόχους μας στο σενάριο ήταν να διεισδύσουμε στο συναισθηματικό υπόβαθρο των ηρώων μας. Να δημιουργήσουν σύνθετους χαρακτήρες, που – καθώς εξελίσσεται η ιστορία – αποκαλύπτουν τον πραγματικό τους εαυτό. Αργά ή γρήγορα όλοι πρέπει να αντιμετωπίσουν το παρελθόν τους, τα λάθη και τις ενοχές τους. Θύματα γίνονται θύτες και το αντίστροφο».

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους εμφανίζονται οι: Δημήτρης Λάλος, Πηνελόπη Τσιλίκα, Αντώνης Καφετζόπουλος, Χρήστος Λούλης, Ανθή Ευστρατιάδου, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Νικόλας Παπαγιάννης, Βίκυ Παπαδοπούλου, Γιάννος Περλέγκας, Μυρτώ Αλικάκη και Χριστίνα Χειλά Φαμέλη.

Δείτε το τρέιλερ στο Variety

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ