Από τους πιο δυνατούς παίκτες της Μπλε Οµάδας, που µπήκε όµως στο στόχαστρο των συµπαικτών του, ψηφίστηκε και τελικά αποχώρησε, ο Κρις Σταµούλης αισθάνεται ακόµη κοµµάτι του «Survivor». Ίσως γι’ αυτό οι φήµες τον θέλουν να επιστρέφει στον Άγιο Δοµίνικο, για µια δεύτερη ευκαιρία στο έπαθλο… Το «7 ΜΕΡΕΣ TV» τον βρήκε στην Ελλάδα και δεν έχασε την ευκαιρία να τον ρωτήσει για όλα!

Από τη Νιόβη Καραπιπέρη

 

Ποιος ήταν ο βασικός λόγος που σε έκανε να πάρεις μέρος στο «Survivor»;

Το κόνσεπτ του «Survivor» με ενθουσίασε από την πρώτη στιγμή που το είδα πριν από χρόνια, όταν ήμουν μικρός. Το είχα θέσει, λοιπόν, ως στόχο ότι κάποια στιγμή θα έπαιρνα κι εγώ μέρος. Ως άνθρωπος, μου αρέσουν πολύ οι προκλήσεις, το να πετυχαίνω δύσκολα πράγματα. Και για μένα το «Survivor» ήταν μια πρόκληση στην οποία ήθελα να αντεπεξέλθω.

Ξεκινήσατε πολύ δυνατά ως Μαχητές, ήσασταν πολύ δεμένοι ως ομάδα. Πότε ξεκίνησαν οι τριγμοί;

Η αλήθεια είναι ότι στην αρχή τα πηγαίναμε πάρα πολύ καλά. Οι Διάσημοι δεν μπορούσαν να σηκώσουν κεφάλι, τους κερδίζαμε συνέχεια. Και μετά, όταν γίναμε Μπλε Ομάδα, πάλι τα πηγαίναμε πολύ καλά, είχαμε κάνει, θυμάμαι, 8 νίκες σερί. Αλλά από τη στιγμή που ήρθαν οι καινούργιοι παίκτες στην Κόκκινη Ομάδα, οι οποίοι ήταν πολύ αθλητικοί, το κλίμα άλλαξε. Ο δεύτερος λόγος ήταν το γεγονός ότι στην ομάδα μας άρχισαν διαμάχες και αυτό επηρέασε την αγωνιστικότητά μας. Και βέβαια, το «Survivor» είναι ένα παιχνίδι. Σε ένα παιχνίδι δεν γίνεται να κερδίζεις συνέχεια. Είχαμε ένα πολύ ωραίο σερί, αλλά κάποια στιγμή θα έφερναν και οι αντίπαλοι νίκες.

Υπήρξε κάποιο σημείο καμπής στη σχέση σου με τον Τζέιμς;

Με τον Τζέιμς στην αρχή είχαμε πολύ καλή σχέση, ήμασταν στην ίδια υπο-ομάδα. Ο λόγος που άρχισα να απομακρύνομαι ήταν το γεγονός ότι ο Τζέιμς, παρόλο που ήξερε πως σε μια ψηφοφορία θα με ψήφιζαν η Μαριαλένα και η Άννα Μαρία, δεν μου το είπε. Αυτό δεν μου άρεσε. Σε άλλες ψηφοφορίες τα συζητούσαμε όλα και πάντα ξέραμε ποιος θα έβγαινε υποψήφιος. Εκείνη τη φορά δεν μου το αποκάλυψε και, γενικότερα, θεωρώ πως, εμμέσως, και αυτός και ο Νίκος βοήθησαν με τη στάση τους στο να βγω υποψήφιος για πρώτη φορά.

Τι σε έφερε κοντά στον Αλέξη;

Στις πρώτες μας συζητήσεις, όταν ήρθε ο Αλέξης στην Μπλε Ομάδα, διαπιστώσαμε πως είχαμε πάρα πολλά κοινά σημεία. Μιλούσαμε πολλές ώρες για διάφορα ζητήματα, εκτός «Survivor», κι από εκεί αναπτύχθηκε μια φιλία. Στη συνέχεια γίναμε κολλητοί, επειδή ταιριάζαμε πάρα πολύ ως άνθρωποι.

Μετά την ημέρα που, όπως είπατε, χαθήκατε στη ζούγκλα, δεχτήκατε μεγάλη επίθεση από τους συμπαίκτες σας. Γιατί πιστεύεις πως έγινε αυτό;

Τα παιδιά ήταν περισσότερο στραμμένα εναντίον του Άλεξ. Όταν έγινε αυτό το σκηνικό, θεώρησαν ότι πήγαμε κάπου και φάγαμε. Σε ένα παιχνίδι όπου υπάρχει τρομερή έλλειψη τροφής, δημιουργήθηκε ζήλια και αυτός ήταν ο κύριος λόγος για την αντίδρασή τους, κάτι που όμως δεν ισχύει, γιατί εμείς είχαμε πάει απλώς για μια εξερεύνηση στο δάσος και χαθήκαμε. Παρ’ όλα αυτά, τα παιδιά είχαν πλέον μια δικαιολογία για να μας βγάζουν υποψήφιους για αποχώρηση. Το να αναγκάζεσαι να ψηφίσεις κάποιον από την ομάδα σου είναι πολύ άβολο, έρχεσαι σε δύσκολη θέση. Όταν, όμως, έχεις ένα λόγο για να τον ψηφίσεις, απαλλάσσεσαι από αυτήν τη δυσκολία.

Κάποια στιγμή τού επισήμανες ότι ήταν λάθος να πει ό,τι είπε για την Άννα Μαρία;

Μέσα στο παιχνίδι ορισμένα πράγματα δεν τα καταλαβαίνουμε. Βιώνουμε πολύ αντίξοες συνθήκες και κάποιες φορές μάς βγαίνει ένας κακός εαυτός. Έτσι, μπορεί να οδηγηθούμε στο να πούμε πράγματα που υπό άλλες συνθήκες δεν θα τα λέγαμε. Επίσης, όταν συμβιώνεις για τόσες πολλές ημέρες με τους ίδιους ανθρώπους, είναι λογικό να υπάρχουν διαμάχες και να ειπωθούν πράγματα που δεν πρέπει. Επομένως, κάποιες συμπεριφορές που στον κόσμο φάνταζαν πολύ σκληρές εμείς δεν τις καταλαβαίναμε. Το ίδιο και ο Αλέξης, αν η συμπεριφορά του ήταν άδικη, προφανώς δεν το αντιλαμβανόταν.

Σου στοίχισε το ότι εσύ και ο Αλέξης απομονωθήκατε από τους υπόλοιπους και γίνατε μια ομάδα μόνοι σας;

Σε εκείνο το σημείο δεν το σκεφτόμουν καθόλου στρατηγικά, παρόλο που, όπως όλοι στο παιχνίδι, είχα στρατηγική. Περνούσα καλά με τον Αλέξη, ήμασταν κολλητοί και απλώς ακολούθησα τα πράγματα, χωρίς να σκέφτομαι αν με συμφέρει ή όχι. Από την άλλη πλευρά, θεώρησα ότι η στάση μου αυτή ήταν πολύ έντιμη από τη στιγμή που έβρισκα άδικο το γεγονός ότι όλη η ομάδα είχε στραφεί εναντίον μας με τόσο μένος και για τόσο καιρό. Την εβδομάδα που έγινε το σκηνικό, φάγαμε την ποινή μας, τιμωρηθήκαμε για ό,τι έγινε, επομένως πιστεύω ότι η ομάδα μας δεν έπρεπε να συνεχίσει να μας τιμωρεί. Δεν υπήρχε λόγος. Απλώς αναζητούσαν τα εύκολα θύματα για να τα ψηφίσουν. Επομένως, από τη στιγμή που γινόταν κάτι τόσο άδικο, έπρεπε από την πλευρά μας να στραφούμε ενάντια στην ομάδα μας. Και απ’ ό,τι είδα όταν βγήκα από το παιχνίδι, στον κόσμο άρεσε αυτό.

Όταν μπήκαν οι νέοι παίκτες, προσπαθήσατε να τους πάρετε με το μέρος σας;

Όχι, μέχρι και την ημέρα που έφυγα από το παιχνίδι δεν προσπαθούσαμε να παίξουμε με στρατηγική – που αν το επιδιώκαμε, θα το πετυχαίναμε γιατί εμείς οι δύο ήμασταν μπαλαντέρ και θα μπορούσαμε να επηρεάσουμε πολύ τα πράγματα. Όμως, δεν το κάναμε γιατί ήμασταν στον κόσμο μας. Κι επειδή είχαμε ξενερώσει με τις συμπεριφορές των παιδιών, αποφασίσαμε να μην παλέψουμε για να μείνουμε πάση θυσία στο παιχνίδι. Αυτό που λέγαμε μεταξύ μας ήταν πως, ό,τι στρατηγική κι αν ακολουθήσεις, στο τέλος ο κόσμος θα αποφασίσει αν θα μείνεις ή όχι. Ωστόσο, κρίνοντας εκ των υστέρων, βλέπω πως αν επιδιώκαμε να κολλήσουμε με τα νέα παιδιά ή τον Τζέιμς και τους άλλους, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά και η θέση μας πολύ καλύτερη. Πλέον, οι Μπλε έχουν χωριστεί σε δύο ομάδες και ο Άλεξ είναι μπαλαντέρ ανάμεσά τους. Φαντάσου, λοιπόν, να ήμασταν δύο.

Ποιος θα ήθελες να κερδίσει;

Επειδή υπήρξα παίκτης, ακόμη δεν μπορώ να δω το παιχνίδι ως τηλεθεατής. Κι επειδή είμαι έξω, δεν μπορώ να πω ποιος θέλω να κερδίσει. Ακόμη νιώθω ότι είμαι μέσα στο παιχνίδι!

Τι σκοπεύεις να κάνεις από εδώ και πέρα;

Είμαι δικηγόρος και υπάρχει το ενδεχόμενο να ασχοληθώ ενεργά με το αντικείμενο που σπούδασα. Επίσης, λόγω της ενασχόλησής μου με το fitness, θα μου άρεσε να αναλαμβάνω προπονητικά άτομα που θέλουν να αλλάξουν το σώμα τους. Θα με ενδιέφερε όμως και ο χώρος της τηλεόρασης. Είναι κάτι που θα ήθελα να δοκιμάσω.

 

Survivor Σταμούλης

Ο Σάκης, ο Τζέιμς και οι υπόλοιποι

 

Πιστεύεις ότι ο Σάκης μπορεί να «εκθρονίσει» τον Τζέιμς;

Ξεκίνησε πάρα πολύ δυνατά, ενώ ο Τζέιμς έχει κουραστεί και έχει πέσει λίγο, κάτι που ήταν αναμενόμενο. Σίγουρα δεν είναι στην ίδια θέση που είχε στην αρχή του παιχνιδιού, ωστόσο παραμένει ένας πολύ δυνατός παίκτης.

Πώς σχολιάζεις την αποχώρηση του Πάνου Καλίδη;

Ήμουν συνυποψήφιός του για αποχώρηση, οπότε κρίμα που δεν έφυγε τότε για να μείνω εγώ στο παιχνίδι. (γέλια) Αφού έφυγε οικειοθελώς, γιατί δεν το έκανε δύο εβδομάδες νωρίτερα; Έτσι το βλέπω!

Την αποχώρηση του Κοψιδά την περίμενες;

Η αλήθεια είναι ότι περίμενα να φύγει η Μαριάνθη και δεν ξέρω πώς ψήφισε ο κόσμος τον Κοψιδά. Ήταν ένας ιστορικός παίκτης για το «Survivor»· μεγάλος σε ηλικία και δημιουργός της Κόκκινης Ομάδας, την οποία και πιστεύω ότι βοήθησε πάρα πολύ. Ίσως το γεγονός ότι φαινόταν κουρασμένος να επηρέασε τον κόσμο και γι’ αυτό τον ψήφισε.

Πώς σου φάνηκαν τα όσα είπε φεύγοντας;

Όλοι ξέραμε ότι μπαίναμε σε ένα ριάλιτι. Εφόσον, λοιπόν, επιλέγεις να πάρεις μέρος, δεν μπορείς να κρίνεις ούτε το πρόγραμμα ούτε τον κόσμο που το βλέπει. Στην τελική, αυτός ο κόσμος μάς στηρίζει, όπως στήριξε και τον ίδιο όταν ήταν υποψήφιος. Η δήλωσή του ήταν λίγο ατυχής, ωστόσο θεωρώ πως είπε αυτά που είπε όχι τόσο γιατί τα πίστευε όσο επειδή ήταν συναισθηματικά φορτισμένος. Του βγήκε η πικρία της αποχώρησης.

Με τον Σάκη και τη Μαριαλένα τι γίνεται;

Ό,τι βλέπετε κι εσείς. Δεν έχω δει κάτι συγκεκριμένο. Σαφώς και υπάρχει μια οικειότητα μεταξύ τους από τη στιγμή που έχουν υπάρξει ζευγάρι. Αναμενόμενο ήταν να έχουν καλύτερες σχέσεις από τους υπόλοιπους.

Διαβάστε περισσότερα στο 7 ΜΕΡΕΣ TV

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ