Το προξενιό της Ιουλίας: Ο Γρηγόρης ζητά τη Φιλιώ σε γάμο, ενώ ο Γιωργίκης αρχίζει να υποψιάζεται ότι κάτι τρέχει ανάμεσα στον Χρήστο και τη γυναίκα του.

Το ευχάριστο κλίμα που επικρατεί στο αρχοντικό Προβιού χρειάζεται μόνο μια αφορμή για να δώσει τη θέση του σε μια αληθινή κόλαση.

Ο Γιωργίκης αρχίζει να υποψιάζεται ότι κάτι συμβαίνει ανάμεσα στη γυναίκα του και τον γιο του και βγάζει τον άλλο του εαυτό, σοκάροντας την Ιουλία. Την ίδια στιγμή, Γιωργίκης και Φιλιώ ολοκληρώνουν ένα προξενιό που πολύ λίγοι πίστευαν ότι θα μπορούσε να γίνει πράξη…

Το προξενιό της Ιουλίας: Η Ιουλία αρχίζει σιγά-σιγά να βγαίνει από το όνειρο που ζούσε στο αρχοντικό, για να ξυπνήσει τέλικά μέσα σε έναν εφιάλτη…

Ο Γιωργίκης συνεχίζει να περιποιείται και να φέρεται τρυφερά στην Ιουλία, γεγονός που τη γοητεύει όλο και περισσότερο. Ο άνδρας που παντρεύτηκε την έχει κερδίσει με τη συμπεριφορά του και, πλέον, νιώθει ότι η ζωή τής χαμογελά. Και η σχέση της με τον Χρήστο δείχνει να βελτιώνεται μέρα με τη μέρα, με τον νεαρό να της ανοίγεται και να της εμπιστεύεται όλα όσα έχει κρυμμένα στην καρδιά του.

Συγκινημένη από τα προβλήματα του αγοριού, η Ιουλία αρχίζει να τον βοηθά κρυφά να βρει αυτά που πιστεύει πως του έχει κρύψει η μητέρα του. Η Στεφανία, βέβαια, σπεύδει να την προειδοποιήσει για τον σκοτεινό χαρακτήρα της Δέσπως, όμως εκείνη θεωρεί πως είναι υπερβολική και αγνοεί τις συμβουλές της.

Αντιθέτως, η Χάδω φροντίζει προκαταβολικά να στριμώξει τη Δέσπω, ώστε να την πάρει με το μέρος της και να εξασφαλίσει πως τα μυστικά της θα παραμείνουν μυστικά. Παράλληλα, αποφασίζει να φρενάρει για την ώρα τη διαδικασία για την υιοθεσία της μικρής Χάιδως, αφού μαθαίνει από τον δικηγόρο μια πληροφορία που την ανησυχεί πολύ.

Το προξενιό της Ιουλίας: Ο Στασινόπουλος πάει να πει τα νέα για τη σχέση του Γρηγόρη με τη Φιλιώ στη Στάσα και στη συνέχεια επισκέπτεται τον Στράτο στη φυλακή.

Την ίδια στιγμή, η σχέση του Γρηγόρη με τη Φιλιώ προχωρά, γεγονός που αναγκάζει τον Στασινόπουλο να επισκεφθεί ξανά τη Στάσα για να της πει τα νέα. Η Αλεξάνδρα προσπαθεί να εμποδίσει τον αδερφό της από το να κάνει ένα τεράστιο λάθος και γρήγορα συνειδητοποιεί πως η μητέρα της δεν είναι καλά στην υγεία της. Μετά από μια νέα αδιαθεσία, καλείται επειγόντως στο σπίτι ο γιατρός Γκλαβάνης, ο οποίος ζητά τα αποτελέσματα των εξετάσεων που την έστειλε να κάνει.

Στο μεταξύ, κι ενώ ο Ρήγας, εν αγνοία όλων, ζει τον κρυφό του έρωτα με τη Βαγγελίτσα, ο Στασινόπουλος πηγαίνει να δει τον Στράτο στη φυλακή για να του ανακοινώσει ότι ο γιος του και η κόρη του έχουν έρθει κοντά και μπορεί να τους κάνουν συμπέθερους. Μάλιστα, οι δύο οικογένειες είναι έτοιμες για να δώσουν λόγο και αρχίζουν τις διαδικασίες για το προξενιό.

Το προξενιό της Ιουλίας: Πόλεμος στο αρχοντικό με αφορμή τη μικρή Χάιδω!

Πίσω στο αρχοντικό Προβιού, ο Γιωργίκης ψάχνει την Ιουλία και τη βρίσκει κλεισμένη στο υπόγειο μαζί με τον Χρήστο. Άναυδος, ζητά εξηγήσεις κι αυτά που του λένε δεν τον πείθουν καθόλου. Παρ’ όλ’ αυτά, σε μια ένδειξη καλής θέλησης απέναντι στον γιο του, τον απομακρύνει από το μπαούλο με τα πράγματα της Χάδως και τον οδηγεί στην ντουλάπα, όπου υπάρχουν όσα ενθύμια έχει κρατήσει από τη μητέρα του.

Έτσι, η βόλτα που ήθελαν ο Χρήστος και η Ιουλία να κάνουν στο δάσος με τα μανιτάρια –εκεί όπου ο Επιφάνειος έχει αφήσει το κασελάκι με τις επιστολές της Ευγενίας– αναβάλλεται για την ώρα και το μυστικό παραμένει κρυμμένο. Στο μεταξύ, η Χάδω αποφασίζει να προχωρήσει με το σχέδιο της υιοθεσίας και μάλιστα το συζητά με τη μικρή Χάιδω.

Το προξενιό της Ιουλίας
Το προξενιό της Ιουλίας: Η υιοθεσία της μικρής Χάιδως γίνεται αφορμή για έναν ακόμη καβγά ανάμεσα στον Γιωργίκη και την αδερφή του.

Στη συνέχεια, το ανακοινώνει και στον Γιωργίκη, ο οποίος όμως διαφωνεί κάθετα, με αποτέλεσμα να τσακωθούν άσχημα. Πιεσμένη εκείνη ξεσπά τα νεύρα της στη Στεφανία καιτην Ιουλία, την ώρα που οι σχέσεις της Στεφανίας με τη Δέσπω πάνε από το κακό στο χειρότερο.

Πάντως, η Ιουλία ξαφνιάζει ευχάριστα τη μητέρα της όταν της εξομολογείται ότι ο Γιωργίκης της φέρεται πολύ όμορφα και την κάνει να νιώθει ξεχωριστή. Μόλις λίγες ώρες αργότερα, κι ενώ Στασινόπουλοι και Ραζίνηδες γιορτάζουν το προξενιό του Γρηγόρη και της Φιλιώς, η άποψή της θα αλλάξει ριζικά, καθώς θα έρθει αντιμέτωπη με την πιο σκοτεινή πλευρά του άνδρα της, αυτήν την οποία μέχρι τώρα αγνοούσε…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΞΕΝΙΟ ΤΗΣ ΙΟΥΛΙΑΣ, ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ